Tankar och funderingar

Sitter och planerar för fullt inför i höst. Tänker ut vad jag kan göra bättre i lägenheten så att den blir mer kattanpassad, hur jag på bästa sätt ska göra så att Ansgi trivs med sin nya kompis, och att den nya katten ska trivas hos oss.
 
Jag har tänkt att köpa ett lite mindre klösträd att ha där Ansgar har sin lilla hörna nu. Hans kartonger som vi har där börjar ändå bli riktigt slitna så det är lika bra att byta ut dom. Funderar på iallafall på att köpa detta klästrädet:
 
Har varit och storstädat uppe på mitt loft idag också. Har tänkt att jag ska köpa en "klöspinne" att ha där tillsvidare. Och så ska jag köpa feliway och sätta in i kontaktuttaget, det tjänar ju både Ansgi och den nya katten på! En till kattlåda ska jag också införskaffa med en annan sorts sand i, så att det finns två att välja på. Och nya matskålar och sådär.
Funderar också på hur jag på bästa sätt ska göra den nya katten resvan. Nu reser vi ju inte så mycket längre, men när vi väl gör det blir det ju hem till min mamma som bor 4,5-5 timmar bort med tåg. Ansgar har inga som helt problem att resa eftersom han är så van, men den nya katten lär ju inte vara det. Så tänkte att när hen har bott in sig hos oss får jag ta och åka ut på en bussresa med katten nångång i veckan så att den blir lite mer resvan iallafall. Tror det kommer bli toppenbra!
 Det är ju trots allt ett litet tag kvar, och jag vet ju inte ens om katthemmet har en katt som passar mig när jag har tänkt att köpa en, så det återstår ju liksom att se. Men tänker att det är lika bra att vara förberedd och ha tänkt igenom allting så noga som det bara går!

Tillökning i höst

Efter mycket tänk och funderingar så har jag bestämt mig för att i slutet på sommaren/början på hösten köpa en till katt! Eftersom jag i princip ska ha praktik hela hösten (= vara borta 8-9 timmar per dag), och i vår börja jobba heltid så känns det inte rätt för Ansgar att vara ensam hemma nästan hela tiden. Jobbar ju heltid nu i sommar och jag märker på honom att han skulle må bra av lite sällskap. Han har ju varit bortskämd med att jag bara varit borta runt 3-4 timmar per dag när jag varit i skolan, och det har ju inte varit några problem alls. Har ju länge funderat att skaffa en katt, och nu känns det liksom rätt.
Det som oroar mig är ju att jag bor relativt litet i en 32kvm stor/liten lägenhet. Däremot har jag 3,5 meter i takhöjd, så har tänkt att köpa ett nytt, större klösträd samt en "klösstång" som dom kan klösa riktigt ordentligt på. Har även tänkt att inreda mitt lilla loft till ett kattloft med tunnlar och sovplatser och sådär. Kan nog bli riktigt bra, även om jag bor litet.
 
Jag har tänkt att köpa en katt från katthemmet här i Västerås. Jag hade tänkt att det skulle bli en kattunge för jag har fått för mig att det är lättare att vänja en kattunge att bo lite mindre än en vuxen katt, men jag vet inte? Plus att Ansgar fortfarande är väldigt lekfull så han hade nog uppskattat en att ha en kattunge att leka tillsammans med. Men har även läst att det är bättre att ta en vuxen katt eftersom man då vet vilket temprament som katten har, och jag kan ju inte ha en katt med alltför mycket energi just med tanke på boytan. Ja, det återstår ju helt enkelt att se. Får prata med dom på katthemmet och se vad dom tycker!

Long time no see!

Har inte skrivit här på evigheter och vet inte om jag kommer att börja göra det igen, men var ute i skogen med Ansgar nu i helgen och fick så fina bilder på honom så jag tänkte att jag var tvungen att lägga ut dom här! :)
Födelsedagsbarn!

Idag fyller min lilla älsklingsboll 2 hela år! Tänk att han har blivit så stor nu, lill-killen liksom! ♥


Grattis mammas lilla älskling! ♥

Update

En liten update angående Ansgar! Han mår bra, äter och kissar bra, leker och myser på som vanligt. Han blir dock väldigt sur när vi ska ge honom medicinen, och när vi har lyckats få i honom den så sitter han och tjurar i duschen en stund, haha ;) Det känns skönt att det inte har blivit värre och att han inte har ont, så jag är glad och nöjd! :)

UVI

När vi kommit till veterinären, utan urinprov, så bestämde vi att Ansgar skulle få lugnande så att veterinären kunde "klämma ut" kisset från Ansgar för att kunna kolla på det. Det visade sig att det fanns mycket blod i urinen, så dom ville röntga honom för att se så att han inte hade urinsten. Tack och lov hade han inte det, så vitt dom kunde se, utan hade hande en urinvägsinfektion. Så nu ska han äta antibiotika i nio dagar, och sedan en annan antiinflammatorisk medicin i tre dagar. Känns så himla bra att jag åkte in så att vi inte hade suttit hemma i tron om att det inte var någonting. Nu har vi medicin och Ansgi blir frisk! :)

Veterinären

Om drygt en timme ska Ansgar och jag bege oss till veterinären. I torsdags morse såg jag att Ansgar råkat kissa utanför lådan, och att det som låg utanför inte var gulfärgat (som urin ska vara), utan rost-rött. Fick panik och kollade i lådan om han hade kissat mer och hur det såg ut men det jag hittade där såg normalt ut. Inatt hade jag lagt ut toapapper i hans låda för att se om hans kiss såg normalt ut, och när han väl kissade lite på morgonen så var det normalfärgat. Känner ändå att jag vill åka in och kolla i och med att kisset som hamnat utanför lådan inte såg normalfärgat ut (är livrädd att det är blod, vilket det förmodligen var). Ringde idag på morgonen och fick en tid idag vid 16:30. Skall helst ha med mig ett urinprov, men Ansgi har inte velat kissa sen åtta-tiden imorse, och nu ligger han och sover så han lär inte kissa innan vi åker in heller.. När jag ringde sa tjejen jag prata med att veterinären kunde försöka få ut lite urin på plats men att det var svårt, och annars kunde man röntga.
Usch, är orolig. Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt...

RSS 2.0