I småland

Resan hem igår gick faktiskt riktigt bra! Sprayade in Feliway i buren innan vi skulle åka. Först var det som vanligt; mjauande, klösande, lite bitande. Så jag tog på honom selen och lät honom sitta i mitt knä i en timme, han var riktigt nöjd, la sig ner tillochmed. När vi stannade för att äta fanns det liksom ingen annan "utväg" än att sätta honom i buren eftersom han inte kan vara lös i bilen. Jag blev lite nervös men till min stora förvåning så går han självmant in i buren och lägger sig! Där låg han sedan kvar hela resan, sovande! Jag är så lättad! Det tog kanske en stund för Feliway-sprayet att verka, men sedan funkade det uppenbarligen!

Nu när vi är i mammas stora lägenhet på typ 100kvm (väääldigt stor om man jämför med våran 23kvm stora i Sthlm) går han runt och undersöker allt. Han har ju trots allt bott här i en vecka innan jag och Ansgar flyttade till Sthlm. Iaf; han är ju en liten fegis trots allt, men det har gått bra. Svansen är rakt upp på ett vänligt sätt, så han trivs. Känns jättebra med tanke på att han ska bo här lite i jul också! Tog med hans favoritleksaker som han leker med för fullt här nu<3

Mitt lilla matvrak<3Såfort jag vände bort huvudet dök Ansgar ner i matlådan! Maten där är säkert mycket smaskigare än den nyupphällda i matskålen ;)

Resdags

Idag åker jag, min pojkvän och Ansgar hem till Småland. 4-5 timmar i bil, jag är ganska nervös inför hur Ansgar kommer att ta det. Införskaffade mig Feliway-spray igår, så jag hoppas att det lugnar honom lite mer, plus att vi ska gå ut en riktigt långrunda i typ 1-1,5 timmar så att han är riktigt trött innan vi ska åka! Om inte det skulle hjälpa så får jag väl i värsta fall ta ut honom ur buren, sätta på honom selen och ha honom i knät, är dock lite orolig för att han ska förknippa selen med något dåligt (=åka bil/resa/transportburen), men vi får se hur det blir! Uppdaterar när jag kommit hem till Småland igen!

Flexikoppel

I helgen har jag varit hos min mamma, och hon hade köpt ett 7 meter långt flexikoppel till Ansgar! Fram tills nu har jag haft två koppel som jag bundit ihop till ett för att få det lite längre, men jag tycker fortfarande att det varit kort (3 meter). Iallafall så prövade vi det nya flexikopplet idag och oj vilken skillnad det var! Nu kunde han springa mycket längre "själv" utan att jag springer hack i häl, plus att jag inte behövde skrynkla mig igenom varenda liten buske han sprang igenom.
Kan ju alltså starkt tipsa om ett flexikoppel til alla er som fortfarande har ett "vanligt" koppel hemma! Flexikoppel finna att köpa i djuraffären eller t.ex. på SweCat.


Jag tar mammaledigt en helg

Imorgon åker jag hem till mamma över helgen och Ansgar ska stanna kvar här i Stockholm med Mattias. Lilla pluttAnsgar<3 Förra gången jag åkte bort över helgen saknade jag honom jättemycket, blir väl likadant nu antar jag. Men nästa helg ska han ju faktiskt få följa med oss ner till Småland över helgen då både jag och Mattias ska ner på dop, och Ansgar kan ju inte vara kvar helt ensam i stora Stockholm. Jag är dock ganska nervös inför hur det kommer gå att ha honom i buren i typ 4-5 timmar... Ansgar är inte alls bra kompis med sin bur utan får typ panik när han ska vara där inne. Har buren framme hela tiden och öppen så att ahn kan gå in i den om han vill men njae, det är inge kul det där alltså. Ska iaf köpa Feliway-spray och spraya i buren, jag hoppas att dte funkar! Nu är det okej när vi åker bil och det bara är jag, Mattias, hans bror och hans flickvän i bilen, värre är det när man åker tåg och Ansgar mjauar fruktansvärt högt för att alla ska höra hans missnöje. Nåja, ibland måste man göra saker som man inte tycker om, och han behöver ju som tur är inte åka i den där buren så ofta iaf, och de tär väl han glad för!

Om det är någon som har bra tips på vad man kan göra för att få lugnare katt i transportburen så säg till mig!

Det börjar bli kallt ute..?

Ansgar har inte velat gå ut sen i typ fredags! Han som ville gå ut varenda dag innan! Jag är förvånad! Beror kanske på att det börjar bli kyligt ute, eller så kanske han inte längre känner behovet av att gå ut nnu när han är kastrerad? Jag vet inte, men Ansgar verkar inte lida av det och då är det lugnt för mig!
Idag när jag gick till jobbet så såg jag en väldigt fin katt som var ute och gick med sin matte, en långhårig vit katt, väldigt lik en Norsk Skogkatt. Vet inte om det var det då jag inte är en kattexpert men den var jättefin, jag som älskar vita katter! Plus att den gick utan sele, blev så imponerad. Jag hade aldrig vågat släppa Ansgar lös, och kommer aldrig att göra det. Han skulle ha stuckit direkt, jagat fåglar eller klättrat upp i något träd! :p

Börjar funderar mer och mer på om jag ska skaffa en kattkompis till Ansgar nu när vi (troligtvis, om jag kommer in på utbildningen) kanske kommer att flytta till Västerås till våren. Det enda kruxet är väl att jag inte vet om vi får plats. Lägenheten kommer vara runt 24kvm och det kanske tycks lite litet... Men nu när jag tänker efter bor vi ju två människor och en katt i en 23kvm-lägenhet. Hmm, det tål att tänkas på, och jag vet ju inte hur det blir än ens!

Likhet?

När vi var ute på promenad i fredags så fick vi återigen frågan om Ansgar var en Russian Blue. Svaret blev som vanligt att; "Nej, han är en vanlig huskatt såvitt jag vet. Pappan är ifs okänd men jaa...". Personen som frågade denna gången var brevbäraren som visst hade två Russian Blue hemma hos sig! Och visst, han han sina likheter;

Russan Blue.................................................Ansgar
(Bara för det så hittade jag ingen bra bild på honom så det fick bli denna...)

Hittade ingen bra helkroppsbild på honom, men annars har han samma smala, avlånga kropp som en Russian Blue har. Ansgar har ju dock en vit fläck på bröstet (som ni ser på bilden) och inte lika gröna ögon som en Russian har (dock har han en grön ganska tjock ring runt pupillen) och när man är ute kan man se att han har en randig svans. Lite kul att så många tror att det är en Russian Blue, för mig spelar det visserligen ingen roll om han är en raskatt eller huskatt, jag älskar honom lika mycket ändå!<3

Det går bra nu!

Imorgon är det en vecka sedan Ansgar kastrerades. Jag var orolig för att hans sår inte skulle läka ordentligt eftersom han slickade väldigt mycket på det första dagen, men som tur är så slutade han med det och såret läker jättebra!
Vi har också börjat få in en rutin som funkar jättebra för både Ansgar och mig; Innan jag åker till jobbet så går vi ut och går en runda på mellan 15-20 minuter, efter det går vi in och han får mat, jag åker till jobbet. Ansgar blir mycket lugnare i och med att han får komma ut och röra på sig och lukta på nya saker istället för att bara sitta inne i våran minilägenhet När jag kommer hem så avläggar jag alltid 10-15 minuters ren lek för att sedan ta itu med det jag ska göra (typ mat, diska, städa). Känns jättebra för mig, och jag tror även att Ansgar uppskattar detta!


Måste bara tipsa om en jättebra kattblogg som jag ofta läser;


Superbra, kika gärna in på den genom att klicka på bilden! ;)

Nykastrerad

Nu är Ansgar hemkommen från veterinären och sin kastrering och id-märkning! Allt är bra med honom, han går inte ens vingligt! Dock så slicker han på sitt sår (och både veterinären och sjökterskan typ; Hankatter brukar aaaldrig slicka på sina sår...), så jag har fått göra en krage av utsidan på telefonkatalogen för att han inte ska komma åt! Han är inte alls glad över kragen och försöker hela tiden få bort den! Hoppas han inte lyckas...


Laser-eyes!

Kastrering på G

Idag ringde jag och beställde kastreringstid åt Ansgar. Han har börjat mjaua mycket mer dom senaste typ två veckorna, vet inte om det beror på att han är könsmogen eller så, men eftersom han blir fem månader idag så tänkte jag att det är lika bra att få det gjort nu!
En grej jag har funderat på är hans vikt. När han var 3,5 månader vägde han 2,8 kg! Vet inte om det är mycket, men när jag kollar på foderangivningarna för vuxna katter så står det typ upp till 5kg. Ansgar lär väga betydligt mer än så om han fortsätter åka i vikt (nu vet jag inte hur mycket han väger idag för jag har ingen våg hemma...). Han är ju verkligen inte tjock, man känner revbenen på honom. I guess att han bara är en stor katt, helt enkelt!

Tänkte lägga in några bilder på honom (och mig) iaf;RSS 2.0