Back in Västerås

Nu är Ansgar och jag tillbaka i Västerås, eller ja vi har varit här i en vecka nu samt även hunnit med en runda till Stockholm och kommit hem därifrån idag. Jag är så himla glad att det går så bra att resa med Ansgar, och att han kan anpassa sig så bra. Nu jamar han inte ens när vi åker tunnelbana längre, ett mycket stort framsteg!
Annars tror jag Ansgar tycker att hans sommar har varit bra! Han har spenderat mycket tid liggandes på min mammas balkong och spanat ut över gatan nedanför. Vi har varit ute på långa promenader var och varannan dag, han har kunnat springa en massa om nätterna i mammas stora lägenhet och det fanns en massa spännande ställen att gömma sig på ;)
Imorgon ska jag för övrigt åka till djuraffären och köpa Bozitas mjukmat eftersom Ansgar blir dålig i magen av Mjau's. Jag hoppas att han kan äta denna nya, han älskar verkligen mjukmat!

När Ansgar mötte Stella

Idag hade vi besök av min moster katt Stella! Det var intressant; Stella var nog rädd/osäker på Ansgar för såfort hon kom i närheten utav honom så burrade hon upp sig och frästa som bara den, och trots att Stella är så liten så skulle hon kunna gå under Ansgars mage när han står upp, så blev Ansgar lite rädd/avvaktande och satt på avstång och betraktade denna lilla varelse som kommit in i hans hem. Endast en gång morrade han till, och det var när Stella kom i full fart efter en leksak, som var påväg rätt emot Ansgar, och då sa han ifrån lite. Annars var han bara nyfiken och gick efter henne och kikade en massa, och när hon hade somnat i en fåtölj satte han upp framtassarna på fåtöljen och kikade upp över kanten på henne! Det kändes himla bra att han inte var elak mot henne alls, och typ "respekterade" att hon var lite rädd och sådära och gick inte för nära. Men han var ändå nyfiken och om Stella hade velat så tror jag att dom hade kunnat bli bra vänner. Nu träffades dom ju bara några timmar, och det var första gången Stella var hemma hos oss så det var ju inte så konstigt att hon var lite skeptisk. Tror absolut inte att det hade varit några problem att skaffa en till katt, sett från Ansgars synvinkel alltså. Han verkade ju inte ha något emot Stella (eller någon annan katt vi träffat ute), så det skulle nog inte bli några större problem. Nu är jag jättesugen på att skaffa en till katt, men det blir nog inte förens till våren i så fall, men vi får se hur det blir.
Ansgar är ju lite speciell så i och med att han i princip är livrädd för allt och alla saker/människor som han inte känner och springer undan när någon lite mer okänd kommer förnära. Han är inte ett dugg kelig, bara någon gång om dagen får man klappa honom (och tro mej; vad jag än håller på med när jag märker att han vill kela så lägger jag ifrån mig det och tar mig tid för honom. Man måste ju ta chansen att kela med sin gullunge när han vill!) och han är en väldigt tillbakadragen katt, och det är hans personlighet. Även om han har utvecklats otroligt mycket sedan jag fick honom (exempelvis så tog det drygt ett halvår innan han hoppade upp i mitt knä första gången) så är han fortfarande en väldigt tillbakadragen liten katt, och jag älskar honom för den han är och ska inte jämföra honom med andra katter; för alla är ju olika! Jag är dock rädd för att om jag skaffar en till katt som är mer social/framåt, att han ska komma i skymundan och inte utvecklas mera, eller så kanske det blir tvärt om? Att han "inspireras" av den andra katten och själv blir lite mindre misstänksam mot allt? Hmm, det är många frågor som dyker upp i huvudet när det gäller att skaffa en till katt, och det bör verkligen tänkas igenom både en och två gånger. Nått annat jag är orolig över är att isåfall ha två katter på 24kvm+8kvm... Iochförsig har jag ju väldigt högt i tak så jag kan ju köpa ett högre och störra klösträd samt sätta upp hyllor och så som de kan gå på.. Och min pojkvän (som just nu bor i Stockholm), tycker inte att jag ska skaffa en katt till, han är orolig att Ansgar inte kommer att trivas och att hmm, ja det helt enkelt inte kommer att funka. Men som sagt, det tål att tänkas på! :)

Mosters nya katt

Idag var jag ute och hälsade på min moster som hade fått hem en ny liten katt! Stella heter hon och är en 14 veckor gammal husis som var hur gosig och busig som helst! Och såååå liten, iallafall om man jämför med Ansgar ;) På torsdag ska min moster+kusiner komma hem till oss, och de kanske ska ta med sig Stella så Ansgar får träffa en annan katt, plus att jag vill se hur han reagerar. När vi är ute och går har han aldrig visat sig arg mot en annan katt, så det ska bli intressant att se om hon kommer. Iallafall, tänkte bjuda på lite bilder på Stella:
Rädd för "mormor"

Haha, måste ju bara berätta att Ansgar är jätterädd för min mamma! Inte ett dugg kul egentligen, men grejen är att vi har ingen aning om varför... Såfort hon kommer in i rummet han är blir han på helspänn och springer oftast iväg och sådär. Jätteknepigt! Mamma har ju liksom inte gjort något elakt mot honom så han skulle ha anledning att vara rädd, men tydligen så gillar han henne inte ^^ Ibland skulle man vilja veta vad katter tänker!

♥♥♥♥


Jag och min lilla skruttis ♥

Vi har det förövrigt bra här i Småland, om 1,5 veckor åker vi tillbaka till Västerås igen! Och så har Ansgar blivit jättemycket keligare, och det är himla mysigt måste jag säga :)

RSS 2.0