En massa kattmat hemklickat!

Nu har jag precis klickat hem 20kg Orijen och en elementsäng från foderbilen, till Ansgar! Det stora problemet nu är vart jag ska förvara 20kg kattmat, men det får jag ta itu med när säcken anländer ;)
Har länge funderat på en elementsäng till Ansgar, har fått för mig att han kan uppskatta det men har egentligen ingen aning om vad han tycker om det! Får bli en överraskning helt enkelt!


Måste bara säga hur stolt jag är över Ansgar! Han har blivit så himla duktig på att åka i sin transportbur, och att resa med tåg! I början jamade och klagade han ganska mycket, det var ett himla trassel när man skulle få in honom i buren. Men nu har han blivit så himla duktig! Han går nästan helt själv in i buren (man kan få putta lite lite lätt på honom ibland), och han jamar bara dom första fem minutrarna, resten av tiden ligger han still, kollar på de övriga passagerarna eller sover! Känns så himla bra, för nu vet jag att 4,5 timmar på ett tåg absolut inte kommer bli något problem när vi ska hem över påsk! Världens bästa Ansgar<3

Pratkvarnen på film!

Som tillägg till förra inlägget!
Gömde kameran på toaletten eftersom han är lite kameraskygg ibland ;) Som ni ser sen så hoppar han upp på toaletten efter ett tag! Vad tror ni han säger egentligen?


Pratkvarnen

Ansgar är en riktig liten pratkvarn ibland. Speciellt när vi är hemma hos Mattias i Stockholm/när det är någon mer på besök i Västerås. Då ska det pratas en hel massa, och speciellt inne på toaletten! I Mattias's lägenhet sitter han nästan hela tiden uppe på toalettlocket och jamar, och om jag ropar att han får komma ut till oss och prata (för om jag går in till honom på toan så springer han abra iväg därifrån :p ), så springar han ut från toan, ställer sig utanför och börjar prata istället. Skulle vara så himla intressant att veta vad han försöker berätta. Om han klagar, frågar eller berättar något kul! Ska försöka filma honom någongång så ni får höra! Brukar era katter också prata en massa? :)

Kurragömma

Ansgar har kommit på en ny lek som går ut på att han försöker gömma sig bakom soffkudden sålänge det går tills jag hittar honom! Han måste dock träna lite mer på att gömma sig;


Min lilla (?) Ansgar

Vi är Stockholm idag innan vi åker härifrån hem till Småland ikväll för att hälsa på över helgen. Eftersom jag inte har någon våg i Västerås så tänkte jag att vi skulle passa på att väga Ansgar medans vi var i Stockholm. Sagt och gjort, vi vägde honom, och han har inte blivit vägd sedan han kastrerades när han var prick 5 månader (då vägde han 3,33 kg ^^ ). Resultatet hamnade på 4,9kg. Oh my, min lilla Ansgar är inte så liten längre! Jag har alltid fått för mig att 5kg för en husis är mycket, men så verkar ju inte fallet vara. Ansgar är ju inte tjock någonstans. Visst, han har växt men han kan ju inte ha sin kattungekropp hela sitt liv ;)

Snart har vi övergått helt till Orijen efter en övergång på totalt 1,5 månader. Det har inte infunnits sig några problem alls vilket känns jätteskönt! Dock var det så att i samma veva som vi bytte till Orijen började han fälla, vilket han ALDRIG gjort tidigare. Vet inte om det berodde på att vi bytter foder (har hört att det kan bero på foderallergi :/ ) eller om det helt enkelt bara är så att han tappar sin vinterpäls, vilket skulle vara passande eftersom det snart är vår! Hmm..!

Tror att Ansgar ska tycka det blir ganska skönt att komma hem till min mammas stoooora lägenhet och leka med sin "moster". Dom två kommer jättebra överens, så han älskar att leka med henne. Hans favoritlek är att hon ska jaga honom runt i hela lägenheten, och när hon inte orkar mer så springer han efter henne istället ^^

Dammsugarrädsla

Ansgar har alltid varit rädd för dammsugaren, sprungit iväg och gömt sig såfort jag har plockat fram den och inte kommit fram förens typ en halvtimma efter att jag slutat. Vet att de flesta katter är rädda så jag har inte tänkt sådär mycket på det. Men igår när jag dammsög så blev det inte riktigt som det brukade bli... Han sprang naturligtvis iväg och gömde sig, jag brukar ge honom tid att gömma sig innan jag startar den, och jag dammsög. Efter denna dammsugning var han dock ännu mera rädd än vad han brukar vara. Satt inklämd i fönsterhärnet bakom en lampa och vägrade komma fram. Fick tillsist ner honom på golvet genom att locka med köttfärs, men sågort den var uppäten så sprang han raka vägen in till toaletten och gömde sig bakom tvätt korgen och där satt han. I 4,5 timmar! Under den tiden så gick jag in och pratade lugnt med honom, klappade honom men han var på helspänn och pupillerna var stora. Det var inte förens jag släckt och skulle gå och sova som han kom upp till mig i sängen.
Idag är allting som vanligt, men jag vill ju inte att han ska må såhär dåligt varje gång jag ska dammsuga! Eftersom vi bara bor på 24+8 kvm (de extra 8kvm är mitt sovloft) så kan jag inte stänga in honom i ett annat rum medan jag dammsuger så han måste vara i min lägenhet. Eller det skulle vara toaletten men är rädd att han bara skulle bli ännu räddare om han insåg att han var instängd och inte kan "fly".
Någon som har tips på hur jag/vi kan underlätta dammsugningsprocessen? Jag är väldigt tacksam för tips!

Morgonbus

Vaknade av att en mycket leksugen Ansgar sprang upp och ner på mig! Tyckte väl att jag var supertråkig som bara låg och sov när han ville leka ;)
Jag satte på mig hans favoritvante så han kunde brottas och "döda" den. Den blir nog dödad ett par gånger om dagen skulle jag tro!
Ser helt brutalt ut på vidoen, som om jag skakar hela honom. Gick dock mycket mildare till i verkligheten :)

 


En liten update

Det händer inte så mycket här hemma i Västerås nu. Jag pluggar och Ansgar sitter en massa i fönstret och spanar på fåglarna som börjar komma och sitta i busken precis utanför. Vi längtar både mycket efter våren, eller iallafall tills snön har smält så att vi kan gå ut på promenader (då Ansgar numera stenvägrar att gå ut när det är snö på marken). Håller fortfarande på att gå över till Orijen eftersom all RC mat inte är slut, men det går bara bra! Har inte varit några problem alls så det är jätteskönt! Och så håller Ansgar på att tappa sin vinterpäls tror jag, eftersom han har börjat fälla ganska mycket nu dom senaste två veckorna. Ja, det var väl allt vi hade att komma med för stunden, bjussar på lite nytagna bilder:
Nya fiender: skolböckerna

Ansgar har skaffat sig nya fiender, även fast det bara är från hans sida; mina skolböcker.
Är bara i skolan max 3 dagar i veckan i typ 3-4 timmar denna kursen, så är mycket hemma och eftersom man inte orkar läsa precis hela tiden så får ju Ansgar mycket lek och bus när han inte sover. Men han HATAR verkligen mina böcker, haha! Ni ska se blicken han ger mig när jag sätter mig ner för att läsa en stund. Tror han är avundsjuk, stackarn!
Nej nu längtar vi bara tills våren ska komma så jag kan sitta utomhus att läsa och Ansgar kan gå i sin sele bredvid mig!


RSS 2.0