Benträckare på Linköping C

Igår eftermiddag åkte jag och Ansgar hem till Småland för att stanna där över påsk. Tåget skulle gått från Västerås vid 15:35, men som vanligt var det försenat, och vi missade vårat byte i Norrköping. Detta ledde till att vi fick åka lite extra tåg, men också att vi fick sitta i 1,5 timmar vid Linköping C och vänta på ett tåg. Fruktansvärt tråkigt, och jag tyckte synd om Ansgar som suttit i buren typ 4,5 timmar så jg lät honom komma ut och sträcka på benen lite! Det var uppskattat ska jag säga er :) Fick ingen bra bild då jag bara fotade lite snabbt med kompaktkameran, och han ville inte sitta still, det var alldeles för många saker som luktade spännande och genast måste undersökas!Annars klarade han den två timmar extra långa resan (sju timmar i buren istället för fem) jättebra, han låg mest och sov. Och när vi väl kom hem till mamma blev ha jätteglad och sprang runt lite i lägenheten innan han somnade :)

Tillbaka i Västerås

Ansgar är äntligen hemma igen! Jag kunde inte ha fått en bättre födelsedagspresent ;)
Dock är vi bara här tills på måndag innan det är "påsklov" och vi åker hem till Småland och är där i en vecka, men han är van vid att resa så det kommer nog att gå bra.
Min syster är här i helgen så vi gick ut en sväng med Ansgar och jag passade på att ta några snabba kort på honom, för det är ju så svårt att göra när jag är ensam ute med honom;
Till vänster: Ansgar och "moster", och till höger, jag och Ansgar!


När vi var ute träffade vi på en söt liten tant/äldre kvinna med rullator som promt hävdade att Ansgar inte var en huskatt. "Nejnej, det där är INGEN bondkatt! Det ser ju jag, jag som har haft katt i hela mitt liv..." Vi stod iallafall och pratade en stund medan Ansgar hade kurat ihop sig bakom min syster för att ta skydd för den otroligt farliga och gnisslande rullatorn ;)

Ansgar har "pappavecka"

Denna veckan bor Ansgar hos Mattias i Stockholm eftersom jag inte skulle vara hemma i helgen och då så fick helt enkelt Mattias ta hand om honom, och så kommer de till mig på torsdag igen. Men hjälp vad tomt det är här hemma utan min lilla Ansgar! Ingen som kommer och hälsar på mig när jag kommer hem, eller som vill gosa med mig innan jag somnar.. Det är tur att det inte är alldeles jättelångt kvar tills på torsdag (okej haha "bara" sex dagar) och att jag har jättemycket att göra i veckan så jag hoppas jag inte hinner sakna honom jättejättemycket! ;)

Att leva på 24+8kvm

Innan jag och Ansgar flyttade till Västerås bodde jag, min pojkvän och Ansgar i en 22kvm "stor" lägenhet i Stockholm, men nu har Ansgar och jag bytt upp oss till hela 24+8kvm! Det var inte så att Ansgar mådde dåligt innan för att vi bodde på en liten yta, han fick ju mycket stimulans och koppelpromenader varje dag, men det skadar ju aldrig att få lite extra yta.
När jag skaffade Ansgar i augusti -09 visste jag inte alls om han skulle passa bra som innekatt. Han hade när han var liten gått ute tillsammans med mamma och syskon, därför var jag extra nervös, "Tänk om han inte skulle passa som innekatt?", "tänk om han inte trivs alls!?". Men jag hade tur, det visade sig att Ansgar passade bra som innekatt och gärna på mindre ytor. Därför har det inte varit några som helst problem att ha honom både i en 22kvm-lägenhet och nu en 24+8kvm-lägenhet! Visst, självklart krävs det en hel del lek och aktivering, och ända tills snön föll gick vi ut i sele en gång om dagen (det varierade i allt mellan 15 minuter till 2 timmar), men vad gör man inte för att få sin lilla pälsboll att må bra? :) Jag har även köpt ett stort klätterträd till honom, och gjort en egen liten "myshörna" med elementsäng, en låda att krypa in, och en matta som han kan klösa på. Dessutom får han vara i princip överallt i lägenheten med undantag för köksbord, uppe på TVn och i min garderob.

Det jag vill ha sagt med detta inlägg är att jag tror att om man har en katt som är anpassningsbar, man ger mycket tid till aktivering, lek och tid att gå ut i sele så ska det inte vara några oftast problem att ha innekatt, även på små ytor :)

En del av Ansgars 24+8kvm (de +8kvm är mitt sovloft som inte räknas in i golvytan som är 24kvm!);Klätterträdet, myshörnan och ett stooort fönster som man kan sitta i (obs, sista bilden ihoptryckt, han är inte så tjock :P)
Några leksaker, Ansgar som myser uppe på loftet bland täckena, köksskåpen som han brukar ligga uppepå och Ansgar i hans elementsäng!

Nyinköpt

Idag har jag varit ute på shoppingrunda på Ikea och Djurmagazinet. Hade kollat in ett par grejer från ikea som jag skulle ha till Ansgar, bl.a matskålar och en tunnel, men eftersom ikea i Västerås visst inte hade hela sortimentet av grejer hade de inte det som jag var ute efter, tyvär. Jag köpte dock en dörrmatta som jag spikat upp på väggen och som Ansgar kan klösa på (han föredrar att inte klösa på sitt klösträd). Sedan vidare till Djurmagazinet och kolla efter en ny sele, eftersom den nya jag köpte till honom i Januari inte passar honom något vidare bra. Köpte en ny sele från "Come with me kitty", en ny fjädervippa och fyra små bollar. Och så köpte jag en ampellilja på Coop som han kan tugga på.
Iaf, jag kom hem och provade dirket selen på Ansgar. Det var ett jättestort papper med i förpackningen på hur man skulle "ställa in" selen på rätt sätt, och efter en stunds trixande så satt den som en smäck! Ansgar brydde sig heller inte märkvärt om den, och det kändes så bra att vi gick ut en liten sväng på en gång och det gick bra det också! Känns skönt att ha en sele nu när våren närmar sig och vi kommer att vara ute mycket!Stor kille

Jag har börjar ta ut Ansgar lite då och då, nu när det blivit varmare. Nu är han ute i mellan 5-7 minuter istället för typ 30 sekunder- 1 minut ;)
Idag var vi iallafall ute och gick då vi träffade på en lös utekatt som satt och spejade på oss från en balkong. Jag plockade upp Ansgar, men då såg jag att kattens ägare också satt på balkongen så jag frågade om det var okej om jag satte ner Ansgar, och om det var lugnt att de hälsade på varandra. Det var det, och Ansgar brydde sig inte så mycket om katten, luktade lite men sen var det intresset slut. Den andra katten verkade inte heller visa någon störra intresse. Och för att nu komma till saken; Ansgar är ju stor! Alltså inte stor som i tjock, utan stor! Han är nu 9,5 månader, men var redan större än den vuxna hankatten vi hälsade på! Huvudet var större, kroppen var större, ja allt var större! Då blir jag inte så förvånad längre när han väger 5 kg! :p
Jag undrar hur stor han är när han är färdigväxt (hur gamla är de när de slutar att växa? eller det kanske han redan har gjort? :p)
Vilken storlek har eka katter? :)

Myshörnan

Har fixat en lite "myshörna" åt Ansgar. Han är tokig i kartoner, så när vi fick hem 20kg- Orijensäcken så valde jag att låta kartongen stanna! Målade bara om den lite, skar två hål och vips så blev det ett uppskattat tillhåll. Innuti har jag lagt en mjuk filt så det blir lite skönare. Funderar att köpa nån slags tunnel och på nått sätt sätta ihop med "dörren" in till lådan. Tror det kan bli lite mer spännande då! :)


Vårstädning

Har vårfixat bloggen lite! Nu väntar jag bara på att den riktiga våren ska komma hit till Västerås (snön måste ju försvinna nångång!) så att jag kan få en lite vårigare bild till headern också. Men sålänge får denna duga som jag tog i januari ^^
Det är inte bara bloggen jag vårstädat, utan städa hela lägenheten häromdagen! Under kylskåpet hittade jag detta:


Jag undrar jag vem som har puttat in det där under..? :p

Elementsängen

Jag tror mina misstankar om att Ansgar skulle gilla elementsängen stämde! Iallafall första kvällen vi har den uppe;


RSS 2.0