Hemköpt

Idag cyklade jag till Djurmagazinet och köpte en borste och en ny vippa. Ansgar fäller något så fruktansvärt, vet inte riktigt varför men jaa, de är väl kanske så det ska vara? ;) Och så fick han en ny vippa eftersom dom han har haft innan är totalt utslitna, plus att han alltid blir så himla glad när jag kommer hem med en ny!


Attackerade

Igårkväll när Ansgar och jag var ute och gick så blev Ansgar, helt oprovocerat, påhoppad av en annan katt! Detta var en katt vi träffat dagen innan, dom hälsade då på varandra och Ansgar brydde sig inte, men katten gjorde då ett hopp mot Ansgar och fräste, Ansgar blev lite rädd men brydde sig inget märkvärt, men jag gick naturligtvis genast in med Ansgar. Och så igårkväll var vi som sagt ute och gick, vi var påväg in när jag såg den andra katten ligga i gräset någon meter ifrån oss. Ansgar såg den inte, och jag låtsades som ingenting, och precis när vi gick förbi så hoppade den andra katten på Ansgar, skrek och fräste. Stackars Ansgar var inte alls beredd men han fräste som tur var tillbaka, innan jag drog in honom i kopplet och sprang in med honom. Väl inne undersökte jag honom så att han inte fått något rivsår eller liknande, men som tur var hade han klarat sig.
Herregud, jag var helt chockad! Jag visste inte att en katter kunde hoppa på varandra hel oprovcerat, men jag hade tydligen fel. Nu får vi verkligen se upp för den katten när vi är ute och går!

Liten video

En liten video från när vi var ute från nån kväll sen.. Känner att jag låter lite, hmm, sur typ när jag säger att Ansgar inte tycker om främmande folk men det är jag verkligen inte ;)


Äventyrlig kvällspromenad

Igårkväll hade Ansgar himla mycket spring i benen, så jag bestämde mig att gå ut för en kvällspromenad, vilket vi aldrig har gjort innan (klockan var nog runt 20:30-21). Och oj vad Ansgar gillade det! Han brukar vanligtvis inte röra sig så mycket när vi är ute i Västerås, utan mest bara gå runt buskarna lite kring ytterdärren. Men igårkväll så levde han verkligen upp och gick ut på trottoaren, gick runt på parkeringsplatsen, han sprang (han sprang verkligen så jag fick ett litet träningspass på köpet ;) ) till baksidan och ner bland alla vitsippor och tillsist till grannhuset som ligger ungefär 200-250 meter ifrån vårat hus.
Jag var så himla glad att han tillsist vågade gå och undersöka själv och såg att dte var lugnt att gå längre än bara till buskarna vid ytterdörren. Tror ni han vågade "ta ut svängarna" bara för att det var mörkt (tänkte ju att de är ju nattdjur) eller var han bara på äventyrshumör? Går ni ut med era katter på kvällen ibland? :)

Vårspring

Hade tänkt att lägga upp lite bilder från när Ansgar, jag och Mattias varit ute i skogen ,precis bakom Mattias lägenhet, och promenerat. Nu när det är vår vill Ansgar vara ute läääänge, och jag försöker vara ute sålänge jag kan men jag har svår björkpollenallergi så kan inte vara ute lika länge som Ansgar hade velat ;)
Iallafall, Ansgar har med glädje jagat koltrastar, humlor och andra smådjur i skogen och haft riktigt kul! Jag tror han har lite "vårspring i benen" ;D

RSS 2.0