Nu är det vår!

Äntligen är det vår, och äntligen vill Ansgar gå ut igen! Han envisades ju himla länge med att absolut INTE vara ute om det var under typ fem grader ute och någon snö kvar på marken, men nu när det är varmt och all snö är bortsmällt går det himlans bra att vara ute. Vi är i Stockholm nu och jag passar på så ofta jag orkar, kan och hinner att gå ut med honom, eftersom han älskar att vara ute här! Och så har jag äntligen tagit migi kragen och lagt in en ljudbok på min ipod så nu har jag också nått att sysselsätta mig med när Ansgar ligger och spanar i buskarna ;) Ska se om jag kan ta några bilder på honom i helgen från när han är ute!

Promend bland blommor och buskar

Vi är nere hos min mamma nu och hälsar på lite, och idag var det så himla fint väder så jag, Ansgar och min syster gick ut på en liten promenad på tomten med honom och åh vad han gillade det! Han gick runt och luktade en massa, och sen la han sig i buskarna och bara solade och hade det så himla mysigt! Blev så glad för det syntes verkligen hur kul han tyckte att det var! :D

Fina killen


Årets första runda!

Jag har precis kommit in från den första riktiga uterundan i år! Vi var nog ute i typ 15-20 minuter, så himla skönt. Tyvär hade jag inte med mig en kamera för jag trodde inte han skulle vara ute så länge, men det ville han ju :) Iallafall, först när vi gick ut så ville han hoppa ner från mig precis när vi kommit utanför dörren, så jag släppte ner honom. Då sprang han direkt tillbaka till dörren, men jag kände att jag verkligen ville försöka få honom att vara ute igen (det är ju faktiskt varken kallt ute eller någon snö kvar längre..), så jag lyfta upp honom och traskade bort runt husknuten där jag släppte ner honom. Precis då så skulle nån granne ut samtidigt som jag släppte ner honom så han blev rädd och sprang bort en bit. Hans sele hamnade lite på sniskan så jag tog upp honom i mitt knä så jag skulle kunna rätta till honom. Då kom en liten flicka i typ 2-års åldern fram till oss och började klappa på Ansgar. I och med att han satt i mitt knä så blev han inte så rädd (han är annars ganska människoskygg), och jag tycker det är bra att han får träffa på små barn (som är lugna då..), för det har han inte gjort. Det gick jättebra när flickan klappade honom, och varje gång hon klappade honom på huvudet så sa hon "klappa fint", och tittade på mig. Så himla gulligt. När hon och hennes mamma traskade iväg så höll jag kvar Ansgar en extra stund i mitt knä för att han inte skulle få nån flipp och bli rädd och springa iväg, och när jag väl släppte ner honom från mitt knä var han helt lugn och började strosa omkring och lukta på en massa löv!

Så himla skönt att han äntligen ville vara ute lite. Har saknat att vara ute med honom, och framförallt har jag tyckt det varit synd att han inte velat gå ut när jag vet hur kul han faktiskt tycker att det är när vi väl är ute. Jag hoppas nu att han ska kunna fortsätta gå ut så han inte ångrar sig eller nått ;)

Nya vippor!

Har köpt lite nya leksaker till Ansgar. Han har tröttnat på sin gamla vippa, så idag när jag var påväg till Maxi för att handla gick jag in på Djurmagazinet och köpte en vippa med en påfågelfjäder på. Och väl på Maxi hittade jag en till vippa med fjädrar (plus att jag köpte på mig några små möss, som alltis kostar 5:- på Maxi!) som jag också köpte. Ansgar blev eld och lågor när jag visade vipporna hemma. Nu har han valt, och vi börjar med att leka med vippan från Maxi ett tag tills han tröttnat på den/tills den gått sönder! :)


RSS 2.0