Update

En liten update angående Ansgar! Han mår bra, äter och kissar bra, leker och myser på som vanligt. Han blir dock väldigt sur när vi ska ge honom medicinen, och när vi har lyckats få i honom den så sitter han och tjurar i duschen en stund, haha ;) Det känns skönt att det inte har blivit värre och att han inte har ont, så jag är glad och nöjd! :)

UVI

När vi kommit till veterinären, utan urinprov, så bestämde vi att Ansgar skulle få lugnande så att veterinären kunde "klämma ut" kisset från Ansgar för att kunna kolla på det. Det visade sig att det fanns mycket blod i urinen, så dom ville röntga honom för att se så att han inte hade urinsten. Tack och lov hade han inte det, så vitt dom kunde se, utan hade hande en urinvägsinfektion. Så nu ska han äta antibiotika i nio dagar, och sedan en annan antiinflammatorisk medicin i tre dagar. Känns så himla bra att jag åkte in så att vi inte hade suttit hemma i tron om att det inte var någonting. Nu har vi medicin och Ansgi blir frisk! :)

Veterinären

Om drygt en timme ska Ansgar och jag bege oss till veterinären. I torsdags morse såg jag att Ansgar råkat kissa utanför lådan, och att det som låg utanför inte var gulfärgat (som urin ska vara), utan rost-rött. Fick panik och kollade i lådan om han hade kissat mer och hur det såg ut men det jag hittade där såg normalt ut. Inatt hade jag lagt ut toapapper i hans låda för att se om hans kiss såg normalt ut, och när han väl kissade lite på morgonen så var det normalfärgat. Känner ändå att jag vill åka in och kolla i och med att kisset som hamnat utanför lådan inte såg normalfärgat ut (är livrädd att det är blod, vilket det förmodligen var). Ringde idag på morgonen och fick en tid idag vid 16:30. Skall helst ha med mig ett urinprov, men Ansgi har inte velat kissa sen åtta-tiden imorse, och nu ligger han och sover så han lär inte kissa innan vi åker in heller.. När jag ringde sa tjejen jag prata med att veterinären kunde försöka få ut lite urin på plats men att det var svårt, och annars kunde man röntga.
Usch, är orolig. Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt...

Ny sele efterlyses!

Det är sol och vatm ute, men jag vågar inte gå ut med Ansgar. Anledningen är att hans sele förra veckan höll på att åka av helt IGEN. han var ett hopp från att hoppa ur selen helt. hemska tanke! Sen dess har vi hållit oss inomhus. Jag läser rut om olika selar, men vet inte vilken jag ska välja? En del säger att puppia-selarna är bra, andra säger att katterna lätt backar ur dom. En del gillar dom vanliga H-selarna, jag är rädd för att skada Ansgar med dom eftersom han ofta springer snabbt och kopplet tar slut och om han då har en H-sele så kommer halsen och nacken ta stryk, och det är inget jag vill. Så, jag vet inte alls hur jag ska göra :( Jag vet ju att det inte finns någon sele som är 100%-ig säker, men jag känner ändå att det borde väl finnas någon sele som är skonsam mot hals och nacke som inte glider av? Vill ju hitta en så snabbt som möjligt, jag vill ta med Ansgar ut i solen!

(För att komma till rspektiva bild hemsida där jag lånat bilderna ifrån, klicka på bilderna!)


Denna selen gillar jag! Ser ut att vara skonsam för
nacken, och den ser ut att kunna justeras säkrare än
Ansgars (som justeras fram på bröstet till skillnad från
denna som justeras på sidorna). Dock är selen från en
spansk sida? tror jag..Puppis-sele. Ser bekväm och skön ut, men detta att
många som haft denna selen har sett sina katter backa
ur den skrämmer mig lite från att köpa den. I och med
att Ansgar är så pass tillbakadragen för i princip allt så
är jag rädd att om han på något sätt kommer ur selen
för att han blivit skrämd springer han tills han känner sig
trygg, och ja, hemska tanka kanske han inte hittar tillbaka
hem sedan igen :(H-sele. Ansgar hade en sådan här när han var liten.
Den funkade bra, men jag tycker som sagt att den sliter
för mycket på hans nacke när han springer till kopplet
tar slut, och kan jag undvika att slita på hans nacke så
gör jag såklart det.
Puppia Reglerbar. Har blivit tipsad om denna. Någon
sa att denna var mycket säker om man köpte rätt
storlek och ställde in den rätt. Någon som har erfarenhet
av denna? Ser ut att vara skön iallafall, samt att den
både knäpps med kardborreband och sånna där andra
knäppare (har tappat ord på vad dom heter ^^).


Är det någon av er som har några tips eller synpunkter att komma med? Tips mottages tacksamt! ;)

RSS 2.0