Tankar och funderingar

Sitter och planerar för fullt inför i höst. Tänker ut vad jag kan göra bättre i lägenheten så att den blir mer kattanpassad, hur jag på bästa sätt ska göra så att Ansgi trivs med sin nya kompis, och att den nya katten ska trivas hos oss.
 
Jag har tänkt att köpa ett lite mindre klösträd att ha där Ansgar har sin lilla hörna nu. Hans kartonger som vi har där börjar ändå bli riktigt slitna så det är lika bra att byta ut dom. Funderar på iallafall på att köpa detta klästrädet:
 
Har varit och storstädat uppe på mitt loft idag också. Har tänkt att jag ska köpa en "klöspinne" att ha där tillsvidare. Och så ska jag köpa feliway och sätta in i kontaktuttaget, det tjänar ju både Ansgi och den nya katten på! En till kattlåda ska jag också införskaffa med en annan sorts sand i, så att det finns två att välja på. Och nya matskålar och sådär.
Funderar också på hur jag på bästa sätt ska göra den nya katten resvan. Nu reser vi ju inte så mycket längre, men när vi väl gör det blir det ju hem till min mamma som bor 4,5-5 timmar bort med tåg. Ansgar har inga som helt problem att resa eftersom han är så van, men den nya katten lär ju inte vara det. Så tänkte att när hen har bott in sig hos oss får jag ta och åka ut på en bussresa med katten nångång i veckan så att den blir lite mer resvan iallafall. Tror det kommer bli toppenbra!
 Det är ju trots allt ett litet tag kvar, och jag vet ju inte ens om katthemmet har en katt som passar mig när jag har tänkt att köpa en, så det återstår ju liksom att se. Men tänker att det är lika bra att vara förberedd och ha tänkt igenom allting så noga som det bara går!

Tillökning i höst

Efter mycket tänk och funderingar så har jag bestämt mig för att i slutet på sommaren/början på hösten köpa en till katt! Eftersom jag i princip ska ha praktik hela hösten (= vara borta 8-9 timmar per dag), och i vår börja jobba heltid så känns det inte rätt för Ansgar att vara ensam hemma nästan hela tiden. Jobbar ju heltid nu i sommar och jag märker på honom att han skulle må bra av lite sällskap. Han har ju varit bortskämd med att jag bara varit borta runt 3-4 timmar per dag när jag varit i skolan, och det har ju inte varit några problem alls. Har ju länge funderat att skaffa en katt, och nu känns det liksom rätt.
Det som oroar mig är ju att jag bor relativt litet i en 32kvm stor/liten lägenhet. Däremot har jag 3,5 meter i takhöjd, så har tänkt att köpa ett nytt, större klösträd samt en "klösstång" som dom kan klösa riktigt ordentligt på. Har även tänkt att inreda mitt lilla loft till ett kattloft med tunnlar och sovplatser och sådär. Kan nog bli riktigt bra, även om jag bor litet.
 
Jag har tänkt att köpa en katt från katthemmet här i Västerås. Jag hade tänkt att det skulle bli en kattunge för jag har fått för mig att det är lättare att vänja en kattunge att bo lite mindre än en vuxen katt, men jag vet inte? Plus att Ansgar fortfarande är väldigt lekfull så han hade nog uppskattat en att ha en kattunge att leka tillsammans med. Men har även läst att det är bättre att ta en vuxen katt eftersom man då vet vilket temprament som katten har, och jag kan ju inte ha en katt med alltför mycket energi just med tanke på boytan. Ja, det återstår ju helt enkelt att se. Får prata med dom på katthemmet och se vad dom tycker!

RSS 2.0