Ny favoritleksak

Här är Ansgar nya favoritleksak; ett plast"snöre" av nåttslag... Han blir jätteglad när jag tar fram det och han förstår att vi ska leka! (Men som sagt blir han alltid lite blyg när kameran kommer fram! ;) )Ansgar+ ny sele= USCH

Ansgar är rolig! Vi har köpt en ny sele till honom då hans kattungesele blivi förliten. Det blev en ny modell, en som man inte knäpper runt halsen och magen, utan en liknande en sånhär;

Iallfall, vi var i Stockholm i helgen. Jag har alltid på selen när Ansgar sitter i sin bur då vi har en slags "lucka" i taket som man kan öppna och han kan sticka ut huvudet och kolla upp (har alltså på den så jag kan fästa kopplet i så han inte hoppar ur). Han är aldrig förtjust i att ha selen på, och absolut inte denna nya som man inte är van vid så, så han är inte alls glad på mig när jag sätter på den. Han tror verkligen inte att han kan gå med den på, rullar runt, trillar, släpar sig fram. Iaf, när vi kom hem till Västerås igen så var han väldigt sugen på att komma ur buren snabbtsnabbt, så jag öppnade luckan och han hoppade ur (med selen på) och gick precis som vanligt! Han hoppade tillochmed upp på diskbänken med selen på. Sen verkade de som om att han kom ihåg att han hade selen på sig, för han trillade liksom ihop, vände och vred på sig tills jag tog av den. Haha, kunde inte låta bli att skratta lite åt honom; så kul att han kan göra allt som vanligt när han inte kommer ihåg/vet att selen är på ;) Gör era katter också så?
Hoppas han snart trivs i den nya selen så vi kan vara ute på långa promenade i vår!

Liten uppdatering om Orijen

Nu har vi snart hållt på en vecka med övergången till Orijen, och det går KANON! Allt är som vanligt, förutom att det var små oranga och gröna pluttar i kisset, men det kanske ska vara så (ser ut som grönsaksbitar eler nått)?
Vi ska hålla på att övergå till Orijen i tre veckor till, eftersom jag köpte 2kg RC Kitten 36, så när den är slut så blir det Orijen på riktigt!


Upd.
Bild på kisset med gröna och oranga fläckar i (syns inte så bra på bilden men har ringat in lite)Alltså det kanske har funnits där hela tiden bara att jag blev mer uppmärksam på hans avföring när vi bytte? Eller så kanske det är kattsanden? Har "Katty Kattströ"..? Vad tror ni?

Ansgars favoritställen

Inflyttade

Har hittat ett öppet nätverk som jag kan vara på lite idag, så tänkte uppdatera lite snabbt! Vi har det bra, och Ansgar trivs. Han gillar att sitta i det jättestora fönstret som finns här, eller att springa upp på loftet och jama för att jag ska komma och leta efter honom (och när jag klättrat upp så tycker han det är mycket roligt att springa ner igen så jag ska jaga honom lite). Han tillbringar också mycket tid i diskhon, dricka vatten ut vattenkranen eller bara lgga där i och sova.
Igår började vi introducera Orijen lite smått också och det går bra. Har inte märkt något dåligt av det än, men funderade på detta med magen; kan den bli dålig i början för att han inte är van vid att äta Orijen, men när han sedan har vant sig kan magen bli bra igen? Nu har jag inte märkt av att hans mage blivit dålig, men jag tänkte omifall liksom. Ger honom inte så mycket orijen utan det ligger ett litet lager på botten utav hans skål, och sedan är det mesta andra RC.

Ska försöka ta lite kort på Ansgar och hans favoritställen och lägga in här sedan (hoppas att detta internetet fungerar dom kommande dagarna också!)!

Flytten till Västerås

Imorgon flyttar jag och Ansgar till Västerås, där jag ska plugga i tre år. Lägenheten som vi kommer att bo i är större än den vi bor i nu, plus att min pojkvän stannar kvar här i Stockholm, så Ansgar och jag får mycket mer yta nu :)
Iallafall, jag vet inte när jag kommer få mitt internet, så kommer förmodligen bli inaktiv här ett par dagar/någon vecka, förhoppningsvis inte mer.

Tills vi hörs igen får ni ha det så bra!


(Bild på mig och Ansgar sen i höstas)

Mina två älsklingar


Nytt torrfoder

Snart är Ansgars torrfoder slut och det är dags att köpa nytt. Denna gången hade jag tänkt att köpa från Foderbilen, eftersom jag då kan antingen beställa hem fodret direkt till dörren eller hämta ut det på posten (vilket blir mycket lättare och närmare för mig än att släpa från djuraffären), supersmart! Ska också börja introducera Orijen för Ansgar, så har tänkt att köpa 2kg av hans vanliga foder (RC Kitten 36) och 2,5 kg av Orijen, så jag kan börja blanda lite. Håller tummarna för att Ansgar ska kunna äta Orijen utan att bli dålig, tror inte att han kommer att bli det men man kan ju aldrig vara säker!

Försökte även gå ut på promenad med honom igår mitt på dagen när det var så fint väder, men det var ingen höjdare. Han frös och vi var nog bara ute i fem minuter innan han gick tillbaka till dörren. Nåja, jag tog iallafall ut honom så han fick känns på lite frisk luft :)

Kvällsgos

Det mysigaste i hela världen måste ju vara när Ansgar kommer smygandes på kvällen och vill ha sitt obligatoriska kvällsmys. Han stryker sig mot mig, spinner högt och hoppar upp i mitt knä. Han vill ha en massa pussar, kel under hakan och klappar på magen<3


En trött Ansgar

Det har blivit mycket resande och farande sedan i måndags morse, då vi åkter från Småland till Västerås för att flytta in i min studentlägenhet. Vi började åka vid 06 och var inte framme i Västerås förens 15:30 (ett litet stop i Sthlm blev det också för att hämta grejer i lägenhetern där, och Ansgar fick rastas lite), alltså en resa på 9,5 timmar! Ansgar var SUPERDUKTIG och satt jättelugnt i sin resebur hela tiden. Väl framme i Västerås fick han komma ut och bekanta sig med den nya lägenheten tillsammans med Mattias medan jag, min mamma och syster åkte till IKEA för att inhandla inredning. Vi stannade i Västerås tills på tisdag eftermiddagn innan vi åkte tillbaka till lägenheten i Sthlm och här ska Ansgar och jag stanna tills den 15e då jag åker till Västerås för att börja plugga.
Idag har Ansgar bara legat och sovit en massa, helt förståligt efter allt resande som han har varit med om! Dock har han varit lugnt hela tiden och inte ett dugg orolig och det känns ju bra!
Vi kommer ju att resa varannan helg till Stockholm för att hälsa på Mattias sen, men det kommer han väl inte lida av? Resan tar från dörr till dörr 1,5 timmar och eftersom han är bekant med båda lägenheterna så blir det inte så att han måste utforska och så innan han kan slå sig till ro.. Eller kan han bli stressad av att resa varannan helg?


Skogspromenad

Ansgar älskade att vara ute och gå i skogen, trots att det blev lite för kallt för hans små tassar sedan. En halvtimme i skogen hann vi med innan han med bestämda steg styrde tillbaka mot bilen!
(Liten bildbomb här då)


Ansgar och nyårsafton

Ansgar klarade av nyårsafton alldeles utmärkt! När folk började smälla vid 22-tiden så tog min syster in honom i hennes rum så att han bara skulle vara i ett rum (det är också det rum som är mest "ljudisolerat"). Ansgar hoppade genast upp i fönstret och spanade på raketerna och stördes inte alls av dom. När klockan blev runt 23:45 så gick min syster in till honom igen, lekte och gav honom hans favorit gelémat som han med glädje åt upp. Vid tolvslaget då alla sköt upp sina raketer gick han in under sängen som väntat och låg där tills raketerna hade tystnat (runt 00:15), men kom sedan fram direkt och började leka med sina leksaker! Jätteskönt!
Jag hade räknat med att han skulle ligga och trycka under sängen ett bra tag och inte vilja komma fram (såsom han gör när vi dammsuger), men raketerna var tydligen inget större problem för honom.
Då jag inte var hemma under kvällen hade jag hade telefon och sms-kontakt med Anna (min syster) för att kontrollera läget. Kändes skönt att hon var hemma med Ansgar då dom är riktigt bra kompisar och kommer jättebra överens! Idag när jag kom hem på morgonen så kom han fram och hälsade och var precis som vanligt, så himla skönt att han inte verkar ha blivit så mycket påverkad av alla raketer!

Imorgon ska jag, Anna och Ansgar åka ut i skogen så han får promenera lite där, tror han kommer att gilla det!

RSS 2.0