Tisdagslista

Här kommer en liten tisdagslista!

 

Har du någon fobi?
Social fobi och allt vad det innebär. Men är också livrädd för mörker.

 

Vad är det finaste någon har sagt till dig den senaste veckan?
Åh, jag vet faktiskt inte.

 

Vad är det godaste du har ätit den senaste veckan?
Det måste vara den vegetariska pizzan med spenat, paprika, broccoli, kronärtskocka och majs som jag åt i fredags! (Jag petade bort oliverna)

 

När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
När jag lyckades släpa min micro + tusen ton andra grejer från min gamla lägenhet till min nya med hjälp utav en liten dragkärra!

 

Vad tror du kommer bli roligast i helgen?
Anna kommer hit upp och vi ska fixa lägenheten och så, men jag hoppas på fint väder för då ska vi ha vår årliga vårpicknick!

 

vilken är din pepplåt för tillfället?
M83 med ”Midnight City”. Lyssnar på den varenda gång som jag cyklar till jobbet för att peppa lite!

 

 

Vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?
Bara pysslat med lägenheten och häng på ebay och samlat ihop fem plagg som jag ska köpa om jag har pengar över den här månaden.

 

Har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr?
Jag har haft en fest hemma hos mig, det har jag aldrig haft.

 

Vad oroar du dig för?
Oj, jag oroar mig för väldigt mycket saker. Men det som jag kommer på såhär på rak arm är väl att Ansgar och Hedwig ska bli sjuka, att jag inte ska klara av jobbet, att jag ska bli sjuk och sånna där saker.

 

Vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?
Mest vilka relationer jag har med olika personer och vad jag (JAG) får ut av dom.

 

Vem är den kändaste personen du har sett på senaste tiden?
Tror inte att jag har sett någon kändis på jättelänge. När jag och Ida-Lisa var ute och åt för nån månad sen såg vi nån som var jättelik Erik Gadd, men det var inte han sen.

 

Vilket tror du kommer bli ditt mest använda ord den här veckan?
Antagligen någon svordom som ”fan” eller ”helvete”, med tanke på att jag ska sätta ihop en massa möbler haha.

 

Tror du att den kommande veckan blir bra?
Absolut! Anna kommer imorgon kväll och stannar tills på söndag kväll så det kommer bli helt underbart!


Sprid ut bensinen över solnedgången.

Håller mest på att plockar i min nya lägenhet. Hänger upp klänningar, spikar upp speglar och tavlor. Pysslar iordning på balkongen åt Ansgar och Hedwig så att de kan ligga där och at det lugnt medan jag sitter i min balkongstol och äter pizzasallad sedan i fredags och dricker avslagen hallonsoda. Jag har invigt min dusch idag också, eller jag duschade en snabbis igår, men idag invigde jag den på riktigt. Jag älskar ju att duscha, och gör det gärna sittandes och i typ sisådära en trettio minuter. Och min dusch var bra, lite mindre än min förra men vattnet här är bättre. Så det vet ni nu iallafall. Mitt badkar står i källaren och det måste jag konka upp nångång och sen antar jag att jag kommer bo i det på mina lediga dagar.
 
Här är iallafall mina små bäbisar på balkongen och myser.

Inflyttningsfesten

I fredags hade jag som sagt min inflyttningsfest, vilket för övrigt var den första (och troligtvis sista) festen som jag någonsin haft! Detta eftersom jag annars har Ansgar och Hedwig här, och typ 75% av mina vänner är allergiska mot katter så dom kan inte vara här, men nu passade vi på att klämma in en fest innan jag flyttat hit dom! Så himla bra! Iallafall så anlände dom runt 19-tiden och då försökte vi beställa onlinepizza vilket inte gick så bra haha, men tillsist lyckades vi och pizzan kom vid typ 20:30 eller nått haha. Vid det laget hade vi redan hunnit äta oss mätta på chips, men det gjorde inte så mycket. Jag fick inflyttningspresenter utav Marie och Silverpojken i form utav en kylväska full med an massa miniviner, och utav Ida-Lisa fick jag en picknickfilt med fåglar på och en flaska vin (jag blev superglad!)! Alla var lite segstartade för att några hade jobbat på dagen och så, men bättre sent än aldrig kom vi igång. Marie och Silverpojken hade redan gått hem då eftersom Marie egentligen var sjuk, men vi som var kvar fortsatte festen. Runt 22:30 började vi peppa lite mer och Kelly fick Krille att bonga (eller bonka som han sa haha) en halvliter öl i min dusch. Har filmat allting men tänker inte lägga upp här haha. Var iallafall jätteroligt att se på, speciellt då han började klä av sig lite för att slippa spilla på kläderna! Sem bestämde vi oss för att dra ner till BMB. Det är bra för nu har uteställena här i Västerås öppna till 03 istället för 02, så det gjorde inte så mycket att klockan var närmare 00 innan vi var framme. Vi började med en shot eftersom vi kände att vi måste tagga till lite mer, och sen drog vi in på schlagergolvet och dansade lite. När det var tråkigt så drog vi till det andra golvet och dansade och så tog vi en cider att dricka då vi kände att det var det som saknades innan vi var riktigt på g, haha. Efter det så dansade vi järnet enda fram till stängning. Det var så himla roligt! Var jättelängesen vi var ute på riktigt, så det här var välbehövligt! Roligast var typ när Krille hittade "stripstången" och började snurra runt på den helt proffsigt typ haha, alla blev megachockade! När klockan var 03 så drog vi hemåt, och jag fick springa lite till bussen för att hinna med den men det vare värt såklart. Hellre springa en minut än att behöva gå hem i 30 minuter. Det blev iallafall en himla jättefin och rolig kväll. Jag har världens finaste vänner!
 

We all go to hell.

Igår hade jag inflyttningfest och jag var klädd i vitt dagen till ära. Har aldrig vita kläder på mig, men detta kändes ändå ganska fint!
 

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din.



Det är ganska fint när man kommer hem, efter en himla fin kväll med vännerna, öppnar fönstret och hör att fåglarna har börjat vakna.

You are my sweetest downfall.

Hej hej idag har jag varit i min nya lägenhet och packat upp alla kartonger som jag kunnat! Känner mig ganska duktig. Har suttit på min (MIN) balkong i min oerhört sköna balkongstol och chillat lite. Dessvärre så kunde jag inte sätta ihop min andra balkongstol då skruvarna fattades, så får väl fixa nya när jag ska på ikea om en vecka igen.
Imorgon ska jag på en utbildning, fast hade nog faktiskt hellre jobbat, tiden går snabbare då + att jag skulle fått sluta tidigare. Och jag hoppas verkligen att jag inte microsomnar imorgon för jag ska gå med en annan sjuksköterske från avdelningen och det känns ju lagom pinsamt om jag skulle sitta och somna när hon ser liksom.
Imorgon kväll blir det iallafall inflyttningsfest hemma hos mig. Det är min första, och antagligen sista, fest som jag någonsin kommer att ha hemma hos mig. Ganska spännande, fast lite nervös är jag även om det bara är mina vänner som ska komma.

I am happy!

Gissa vad? IDAG FICK JAG NYCKLARNA TILL MIN NYA LÄGENHET!!!!!!!! FATTAR NI?! Är väl ungefär gladaste ever! Tio minuter efter att jag fått nycklarna i min hand hade jag hämtat ut en hyrlastbil som jag hyrt i fyra timmar och mötte upp Ida-Lisa och Kelly hemma hos mig. Tillsammans bar vi ut alla mina flyttkartonger och möbler som jag ska ha med mig till nya lägenheten, körde dit och lastade ur. Sen for vi iväg ut till Erikslund där vi först stannade på Jula så att jag kunde köpa nät att näta in balkongen med. Eftersom vi burit så mycket var vi hungriga och svängde förbi Max och åt lite innan vi raceade till ikea och sprang igenom hela varuhuset och plockade ihop de grejerna som jag skulle köpa den här gången (typ stolar till balkongen och en madrass. Resten ska jag köpa när Anna kommer upp nästa vecka!). Prick kl. 20:00 var bilen inlämnad igen, här gick inga minuter till spillo!
 
Säger tack till mina små tussilagos Ida-Lisa och Kelly som hjälpte till en massa också! :D Och sen måste jag ge mig själv en klapp på axeln då jag lyckades backa på en liiiten väg med den här stora bilen, och jag skrek inte ens mycket på Ida-Lisa eller Kelly tack vare att dom var så bra på att styra mig! (Brukar totalskrika på folk när jag blir stressad. En gång skällde jag ut en busschaufför när det var ersättningsbuss när tåget var inställt bara för att jag blev så stressad... Mycket dålig egenskap.) På lördag tar jag med mig Ansgar och Hedwig till lägenheten och då flyttar vi in på riktigt!
 

Söndag.

Har officiellt börjat med mina pollenmediciner nu efter att det kliat så mycket i min gom att jag var tvungen att klia med tandborsten= blev lite sårigt haha. Idag är jag iallafall ledig och ska snart traska upp till affären och hämta ut mina skor som jag beställt. Detta blir mina sista skor på ett tag nu, har köpt så många nu i vår så nu får det bli skostopp för ett tag framöver.
På tisdag ska jag förövrigt vara med på besiktningen utav min nya lägenhet! SÅ HIMLA PEPP! Var ju nästan tre månader sedan jag såg den sist så kommer inte alls ihåg hur stora rummen var eller någonting sådant. Jag hoppas på att jag kanskekanskekanske kan få nyckeln redan då, eftersom Marie och Silverpojken fick den när de var på sin besiktning, men jag vågar inte tro. Annars är det ju bara en vecka tills jag får den på riktigt och det är ju inte hela världen, plus att jag har en månad på mig att flytta ut ifrån min lägenhet jag bor i nu, så det blir bra hur det än blir!

Hipp hipp hurra!

Idag fyller min finaste systeryster hela nitton år! Tusen grattis till dig, vi ses om tio dagar! Puss! ♥
 

Fuck you very very much.

Effektivitet! Har fixat både internet och el till min nya lägenhet nu på morgonen, samt att jag hann ta världens sovmorgon! Ska cykla till jobbet om en halvtimme. Har helt nya patienter idag så måste läsa in mig i typ en timme eller nått. Jobbar kväll-dag nu. Det är ganska bra för även om man bara får sova sex timmar så känns det som ett jättelångt arbetspass och är klart på ett kick typ.
 
Annars har jag mest varit svinförbannad sedan igår. Arg på allt ungefär, vill bara kasta tallrikar mot en vägg. Blir såhär ibland. Vet inte varför men antar att jag inte behöver ta reda på det heller. Fuck off.

The flyttkaos.

Idag är det exakt TVÅ VECKOR tills jag får flytta in i min nya lägenhet! Hemma hos mig är det just nu totalkaos med flyttkartonger och saker överallt men har iallafall fått ner det mesta, tror jag iallafall. Mest längtar jag efter min balkong: TÄNK ATT JAG SKA FÅ EN EGEN BALKONG!
 
Hemma hos mig just nu:

Rädda oss vid fara!

Den här finfina skylten har jag bestämt mig för att ha uppsatt på min nya lägenhetsdörr! Det är ju klart att folk måste veta om att Ansgar och Hedwig finns om det skulle hända någonting. Rekommenderar alla med djur att skaffa en sånhär, behöver ju inte ens förklara varför liks!
 
 
Skylten har jag fixat till på SKYLTMAX.SE!

It's all because of you.

Drack ju som sagt champagne igår hemma hos Marie tillsammans med mina vänner. Jättefin vare. Var ganska längesen som vi hade en "riktig" fest, men igår blev det av, och vi hade bestämt att igår skulle bli det första Bill & Bob-hänget för i år så vi var pepp. Lite filmer, som jag inte tänker visa här, avslöjar att vi både dansade harlem shake (jag var den där "masken" som ligger på marken) och hade en lite tremannakonsert till "You". Kelly kikade förbi ett tag efter jobbet och det var supermysigt. Jag försökte spela gitarr, det gick skitdåligt. Silverpojken ringde en taxi när klockan var runt halv tolv, så då åkte vi ner till stan. Jag lyckades spilla ut alla mina tuggumin på taxigolvet; bra jobbat. Hittade ett bord på Bill & Bob som vi slog oss ner vid. Efter ett tag köpte jag en öl som jag drack med sugrör eftersom jag tycker att allt blir bättre med sugrör. Silverpojkens vänner kom efter ett tag och höll oss sällis. En av dom hade skägg som jag blev fascinerd över och var tvungen att ta lite på och kommenterade det tydligen med att "det är såhär mjukt", haha. Jag gick loss på twitter och twittrade om helt privata saker, var ganska kul att läsa idag på morgonen haha. Efter att vi suttit på Bill & Bob så gick vi till Pitchers, men där var vi inte sålänge utan jag, Ida-Lisa och Krille gick och åt pommes istället, och sen så sprang jag till bussen så jag slapp gå hem. Så jäkla värt att ha ett busskort alltså. Väl hemma så drog jag bara av mig lösögonfransarna i hallen och stupade direkt i säng. Ett bra betyg för en himla bra kväll!
 

Färger på natten

Tjatja dricker champagne!



I'm so ugly but I wear all this make-up 'cus it makes you think I'm cute.

 
 
 
Tjatja går iväg till Marie & co nu och dricker bort kvällen!

Det kommer aldrig va över för mig.

Sov tolv timmar inatt. SKÖNT. Cyklade ner till stan, köpte lite nya strumpisar till jobbet (ett par puderrosa och ett par gulorangeaaktiga tror jag) samt besökte systemet. På vägen hem ringde Mattias så då pratade jag med honom nån timme innan jag började göra iordning maten; vegetarisk schnitzel med ekologiska pommes och päronsoda. Var så himla längesen jag drack päronsoda men det är ju nästans om att dricka flytande piggelin! Gott. Nu sitter jag och kollar på "ica road truckers", ett program som jag tycker förvånansvärt bra om. Nu sitter jag och funderar på hur jag ska sminka mig inför ikväll och vad jag ska ha på mig. Inte för att jag har så mycket val. Har packat ner ungefär 3/4 utav min garderob så får se vad jag hittar i den tills ikväll.
 
(Och jag har upptäckt att Anna Järvinen ska spela på Grönalund i sommar. Och The Sounds ska ju spela där i maj. Och Timo och Miss Li och Hästpojken ska också spela där! Hej kommer typ bo där i sommar!)

12/4

Igår hade jag en välbehövlig eftermiddag och kväll tillsammans med Ida-Lisa och Kelly. Vi hade bestämt oss för att äta ute och unna oss riktigt god mat så vi gick till Tabazco. Jag beställde in världens godaste kikärtsbiff med nån paprika- och tomatsås. Till efterätt tog vi alla tre en chokladbrownie med kaffeglass. Jag som hatar kaffe älskade konstigt nog glassen haha? Vi satt iallafall länge och väl och pratade och skrattade en massa. Jag ville ta en drink men då Ida-Lisa skulle upp och jobba dagen efter och Kelly körde bil så kunde ingen av dom dricka så då tog jag inte heller nått. Vi planerade iallafall lite när vi ska kunna ses tillsammans senare och vi har bokat in ett utgångsdatum. Vi har även planer på att åka till Stockholm och shoppa samt att vi i vår/sommar ska hänga sjukt mycket i parken efter jobbet. Känns så bra att det ändå finns några dagar som vi kan ses och vi måste liksom ta vara på dne här sommaren känner jag. Göra den till en utav dom bästa.
 
Idag så har jag varit på utbildning. Eller rättare sagt, jag var på halva och sedan gick jag hem. Anledningen var att jag var så sjukt trött att lyckades microsomna säkert 30 gånger under förmiddagen. Var tvungen att gå på toa (läs gå in och sova fem minuter) mitt i föreläsningen. Alltså jag hatar att dte är såhär, det är ju skitpinsamt. Var ju en jätteintressant utbildning om sår och jag vill ju inte sitta och somna men jag gör ju det ändå! Och jag försöker ju verkligen hålla ögonen öppna men det går inte och jag se i kors och så tänker jag att jag bara ska blunda en sekund och så kan jag ha råkat somna till i flera sekunder istället. Borde kanske kolla upp det eller nått. Jaja nu har jag iallafall sovit ett par timmar sen jag kom hem och ska bara packa/chilla hela kvällen hade jag tänkt. Imon blir det förhoppningsvis fest, jag håller tummarna!

Ett litet inlägg om Hedwig ♥

När jag pratade med papi på min födelsedag så tyckte han att jag hade bloggat dåligt om Hedwig, och det har han ju rätt i! Laddar upp ganska mycket bilder på henne (och Ansgar) på Instagram, men det ser ju inte ni här. Så här kommer ett inlägg om Hedwig:
 
- Hedwig 12 veckor.
 
Hewdig är nu lite mer än ett halvår; alltså är hon fruktansvärt busig. Hon och Ansgar kan ha rejäla busryck där dom brottas och jagar varandra om vartannat. Hedwig tycker också om att se vad som händer och vill gärna vara med överallt. Detta brukar resultera i att om jag exempelvis står och lagar mat så klättrar hon upp för mina ben och sätter sig på axeln, när jag flätar mitt hår innan jag går och lägger mig så ska hon sitta på axeln och inspektera, eller om jag väljer kläder i garderoben så ska hon naturligtvis in där och snosa runt.
 
Hon tycket det är jättespännande att vara ute i korridoren och vandra men är livrädd för att vara utomhus. Så några promenader blir det inte, även om jag försöker vänja henne vid det. Att ligga i duschen och titta på när vattnet droppar är fantatiskt spännande enligt Hedwig, men ännu roligare blir det om det finns en boll där inne som man kan leka med. Fast det bästa är vippor i alla dess former. Kan nog vara det bästa som hänt tror jag nog.
 
- Världens längsta film typ när Hedda leker med sin vippa.
 
När Hedda vill ta det lugnt kryper hon gärna upp bredvid mig i soffsängen, spinner (otroligt högt) och vill ha en massa kel. Oftast så somnar hon mitt i kelet och sovstilarna kan bli lite hursom. Men ibland duger inte jag utan då är det Ansgar som gäller. Hon brukar oftast krypa ner till honom om han ligger i elementsängen eller i klösträdet och låter han putsa till hennes päls lite. När Hedwig vill vara lite ifred så brukar hon gå in i random saker och lägga sig, typ ryggsäckar, plastpåsar eller under täcken och filtar. Hedwig är precis som en liten kattunge ska vara ♥

- Japp, jag nyser mitt i filmen. Haha bra där.

Förbjudet är spännande.

Har idag sovit ikapp alla timmar som jag gått minus i veckan. Var vaken en timme och gick ut med Ansgar, men sedan råkade jag somna. Har väl totalt sovit fjorton timmar eller så. Igår efter jobbet var jag iallafall galet effektiv. Först ledde jag min cykel till Cykelringen där dom hjälpe mig att sätta fast kedjan som hoppat (och fastnat på nått knepigt sätt) och smörja den, och jag behövde inte ens betala någonting!!! Sen cyklade jag några meter ner för gatan och gjorde en ny dörrnyckel eftersom jag råkade ha sönder en utav mina i vintras när den fastnade i cykelskjulsdörren. Anyway. Cyklade ner på stan en runda och köpte lite ståltråd innan jag cyklade hem; jag skulle nämligen pimpa min kommande sovrumslampa! Det höll jag mig sysselsatt med i några timmar innan jag beslutade mig för att sova. Lite såhär blev iallafall lampresultatet (med en bussig Hedwig mitt i den), fast den är mycket finare i verkligheten, och inte riktigt färdig på bilden!
 

När jag har fullt upp med annat får ni nöja er med det här.

 
Det är tisdag och jag bjussar på en lista!
 
- Dricka vin och bli riktigt fnitterfull
- När Hedwig kommer och lägger sig på bröstet och spinner jättehögt efter att jag vaknat i panik då jag drömt mardrömmar
- Dricka te tillsammans med vänner och ha timslånga diskussioner om allt möjligt
- Äta samma mat flera dagar i rad
- Somna och vakna tillsammans med någon
- Åka jättelångt i buss, lyssna på musik och titta ut genom fönstret
- Planera! Planerar allt möjligt, exempelvis kan jag planera en konversation innan den ens har ägt rum bara för att vara förberedd
- Läsa bloggar/följa folk på twitter och instagram
- Vara i Hejnum hos mormor och morfar
- Sitta och duscha jättelänge, typ i 45 minuter
 
- Cykla på vintern när snön inte är bortskottad från cyckelbanan
- Kött
- Oförberedda möten med folk
- Hålla i torra handdukar
- Blåst eller regn när jag har fixat pandan
- Att jag inte är bra på att göra listor på spotify
- Djuraffärer utomlands där hundvalpar sitter i små glasburar. Det får mig att börja gråta.
- När jag får sova mindre än åtta timmar per natt
- När personer talar illa om och har förutfattade meningar/fördomar om personer som har psykiska sjukdomar. Gör mig galet förbannad!
 
Läser ungefär hundra bloggar, men dessa tycker jag extra mycket om:
- Niotillfem
- Illusioner
- Solrosland
- LillaP
- lillHurricane
- Gryningsrop
- UnderbaraClara
- Pandasoppa
 
- Utbilda mig till psykiatrisjuksköterska. Eller barnsjuksköterska. Fast helst både och! Vill jobba antingen med psykoser eller barn med utvecklingsstörning.
- Flytta till en liten stuga mitt ute på landet eller i skogen. Helst i Norrland.
- Få barn med världens bästa partner
- Fjällvandra
- Skaffa en whippet
- Åka till Japan och shoppa
- Se ett norrsken
 

- Social kontakt med personer som jag inte känner väl
- Mörker
- Uppmärksamhet
- Att folk ska skratta åt mig
- Lösa tänder och blod i munnen
- Prata i telefon


- Hejnum
- Ida-Lisas soffa
- Festival, helst SiESTA
- I en park på sommaren tillsammans med mina vänner
- Längst fram på en konsert med antingen kent eller the sounds och med kravallstaketet tryckt mot revbenen


- Blyg
- Djurälskare
- Svartvit
- Empatisk


- Att få flytta till min nya lägenhet
- När Pop kommer till mig i sommar
- The Sounds två konserter som jag ska på


- Smala Susie
- Scott Pilgrim vs. The world

- Just nu saknar jag Pop så himla mycket så jag säger ”Ingen kunde röra oss” eftersom den låten får mig att tänka på oss två.

I blame no one but myself so honestly, is this how it's gonna be? Tell me, who's the enemy? This will be the death to me.

 
 
 
Nu har jag minihelg!!! Så himla efterlängtat! Har varit superstressat idag på jobbet och två av mina patienten blev lite sjuka så jag fick koppla blod och ringa/svara tusen samtal och ta massa blodprover och sådär. Men sjuksköterskan som jag gick introduktion med sa att det märktes att jag ändå hade kontroll och det kändes ju såklart megakul att höra!
 
Har försökt vara ute med Hedda idga också men hon är livrädd så då får hon vara inne istället. Ansgar har gömt sig uppe på köksskåpet så han vill inte heller gå ut. Tråkmånsar... Ska iallafall lyxa till kvällen med att ta världens längsta dusch, sen dricka jordgubb/champagnete och kolla på movie. Men först packa lite till, såhär många lådor har jag packat nu:
 

RSS 2.0