Och du ligger inte tyst mer, kanske känner du äntligen något.

 
Har mest spenderat dagen med att lyssna på Anna Järvinen och Ane Brun. Det är bra musik om man vill försöka undvika ett jag-vet-inte-vad-jag-ska-ha-på-mig-för-kläder-psykbryt. Efter att jag, på riktigt, tagit ut alla kläder ur garderoben för att se om jag kunde hitta någonting att ha på mig bestämde jag mig till sist för kjol och tröja. Känns som om jag haft på mig dessa kläder ungefär en miljon gånger men orkade inte krabba mer så det fick bli detta.
 
 
Ikväll ska jag till Ida-Lisa och äta mat och sen ska vi festa. Det blir all in ikväll hade vi tänkt, så jag hoppas att det blir rolig!

It takes a fool to remain sane!

 
Drar ner till stan och cityfestivalen och dricker vin tillsammans med Ida-Lisa och Marie ♥

Bike for fun.

Idag har jag köpt en ny cykel eftersom min blev stulen i lördags. Känns jävligt surt att behöva köpa en ny cykel eftersom jag köpte den jag hade för bara tre månader sedan, men jag what to do när jag verkligen behöver en cykel? Råkar ju liksom bo på helt fel sida av Västerås om man jämför med vart mina vänner bor, så behöver ju alltid cykla en liten bit för att träffa dom. Imonkväll ska jag iallafall hämta den, känns kalasbra!
 Ida-Lisa var iallafall med mig och köpte cykeln, och som vanligt kände ingen för att gå hem så vi gick till ica och köpte sallad och sen satte vi oss i parken och åt tills det började regna ^^
 
Nu är jag sjukligt trött vilken främst beror på att det var en ganska traumatiskt eftermiddag idag på jobbet, så resten av kvällen ska jag spendera med att gå ut med Ansgi och sedan läsa hade jag tänkt. Nu vet ni det!

Jag hade nästan glömt, jag ville vara spirituell, en gnistrande personlighet.

 
Idag fick jag en såndär jättefin komplimang av en patient som gjorde att jag gick omkring med ett leende på läpparna resten av kvällen:
 

Vi är inte såna som i slutet får varann.

Har varit ledig idag, så har chillat runt i mjukiskläder all day long. Har hunnit med att städa, diska och tvätta, och för att belöna mig för att jag orkat med det åt jag pannkakor till kvällsmat. Det bästa med att äta pannkakor är att det alltid blir pannkakor över som man kan steka upp dagen efter= GODASTE MATEN EVER! Tror faktiskt att det kan vara godare än tacos.
 
Imorgon jobbar jag iallafall kväll, och på onsdag/torsdag jobbar jag dag och sen är jag ledig hela helgen! Skitbra eftersom det är cityfestivalen här i Västerås och jag och mina vänner ska ha tvådagars-fest. Är så himla pepp!

Midsommarafton

Midsommarafton spenderade jag hemma hos Kelly tillsammans med henne, Ida-Lisa och Catti! Vi hade lite knytkalas så alla hade tagit med sig olika midsommarmaträtter (jag hade färskpotatis och jordgubbstårta), och dör vad gott allt var! Godast var västerbottenostpajen som Ida-Lisa gjort, och Kellys ägg med skagenröra på! Det var ju faktiskt för en gångs skull var varmt och fint väder så kunde vi kunde sitta ute och äta, mysfaktor deluxe alltså. Eftersom det var första gången som Catti firade midsommar så bestämde vi oss för att liksom köra på med en improviserad nubbe i form av vodka haha. Men hellre det än ingenting tänkte vi och sjöng "helan går", shottade och sen dog alla pga skitäckligt haha. Vi fick besök av både fåglar och en ekorre som var helt på, så Ida-Lisa matade den med en köttbulle (ekorren blev skitglad och åt upp hela!). Sen åt vi jordgubbstårta och Kellys chokladdoppade jordgubbar i kexform med minimarshmallows! Behöver inte ens säga hur sjukt gott det var eftersom ni säkert förstår det själva. Sedan dansade vi lite, jag hittade stjärnor på bordet som jag absolut inte kunde låta bli utan satte dom under ögonen haha, Kelly skickade ett mass-sms och vi väntade med spänning på svar, Catti pimpade sig själv med en pappersbit från tre apor-kartongen och lite sådär! Sen blev det kyligt så vi gick in och fortsatte dricka (+ att jag åt en massa kalla potatisar haha...), och vi bestämde att vi skulle ner till det enda stället i stan som hade öppet. Det i sig är en intressant historia, jag vet inte hur många gånger folk tog på våra rumpor och dansade alldeles för täta danser med oss och vi flydde varenda gång men ingen fattade så dom försökte igen alltså hahaha? Iallafall... Jag och Ida-Lisa skulle springa iväg på toa och vi var borta i kanske tio minuter och när vi kommer tillbaka så hittar vi inte Kelly och Catti. Vi letade men utan resultat, och sen ser Ida-Lisa att hon har fått sms från Kelly där det står "Vart är ni, vi hamnade i bråk". Alltså haha vi lämnar våra vänner i tio minuter, och under tiden händer detta? Haha, sjukaste. Vi drog iallafall från stället ganska snart efter det och hamnade på latinoefterfest hos Cattis vänner. Kunde vi andra i sällskapet blivit mer malplacerade liksom haha? Men det var trevligt, även om jag inte stannade så länge utan cyklade hem ganska så snart efter det.
 
En himla fin och bra midsommar hade vi iallafall! ♥
 

First day alone

Idag har jag gått själv för första gången på infektionskliniken eftersom min upplärning är slut. Var lite nervös innan över att det skulle vara många patienter och att jag inte skulle hinna med och att det skulle vara sådär stressigt som det kan vara ibland, men när jag kom dit fick jag reda på att jag bara hade tre patienter varav en klarade sig själv! Fick alltså en perfekt första-dagen-som-jag-går-ensam-dag!
 
Innan jobbet så åt jag och Ida-Lisa iallafall bakisfrullis på Max pga det är skitgott och bäst, plus att Max är ett mycket bra ställe för att gå igenom allt som hände kvällen innan. Och nu ska jag snart åka ner till stan för att träffa henne igen, för vi (och eventuellt några fler av våra vänner) ska vara wild and crazy och gå och kolla på bio som börjar kl. 23:30! Dä ni! Vi ska se "Snow White and the Huntsman", så hoppas att den är lika bra som folk har sagt att den är.

En midsommarnattsdröm

 
Drar iväg och firar lite midsommar med mina vänner! ♥

You know that we are living in a material world.

Idag kom mina nya platåskor och jag dör skodöden x flera!!!! Och dom är helt megasköna och höga och jag vill väl bara bo i dom ungefär hela tiden!
 

Jag är inte rädd för mörkret.

Ikväll har jag hängt hemma hos Ida-Lisa tillsammans med henne och Catti. Vi har kikat på fotboll, varit allmänt konstiga, ätit pizza som Ida-Lisa gjort och till efterätt åt vi äppelpaj. Välbehövlig lyx på en tisdag, speciellt eftersom jag var så arg när jag kom hem från jobbet (pga att jag och uskan jag går med inte alls har samma syn på vissa saker). Hade egentligen inte alls lust att åka hemifrån och träffa mina vänner, men efter en dusch (blir alltid på bättre humör av att få duscha, konstigt nog) så bestämde jag mig för att åka vilket var ungefär det bästa jag gjort idag. Vi har planerat inför midsommar och jag har råkat impulsbeställa ett par alldeles för dyra, men fina, platåskor som jag hoppas kommer nu i veckan. Håll alla tummar ni har för att dom passar!

Imorgon jobbar jag iallafall kväll vilket betyder att jag har sovmorgon!!! Hoppas att jag hinner ut med Ansgar en runda innan jag ska till jobbet, han blir så rastlös annars. Min lilla skruttbulle.

Gotland ♥

Ikväll har jag pratat med mamma och vi har gjort upp lite sommarplaner och JAG KAN ÅKA TILL GOTLAND DENNA SOMMAR!!!! Ni förstår inte hur glad jag är över det! Jag har alltså tillbringat flera veckor varje sommar (och vår/höst) på Gotland hos min mormor och morfar från att jag var nyfödd fram till jag var typ 17 och började sommarjobba. Sedan dess har jag fått pussla och trixa för att försöka få ihop några dagar där, och bortsett från förra sommaren då jag hann vara där över en helg var det år sedan jag var där. Men i år kan jag alltså hinna vara där, och jag hinner träffa Åsa och pappa också! BÄSTBÄSTBÄST! ♥




Imorgon börjar förövrigt min monstervecka då jag jobbar alla dagar utom fredag. Men det ska nog gå bra hoppas jag, och veckan efter det jobbar jag ju faktiskt bara tre dagar och det komer bli lyx deluxe!

Jag har brutit alla löften som du höll men jag gör vad jag kan, förbli evigt unga.


Igår efter jobbet så cyklade jag hem till Ida-Lisa för att äta tacos, kolla på fotboll och dricka lite. Fotbollen gick ju som bekant åt helvete, så för att trösta oss själva så drack vi lite mer, så det där med att vi bara skulle dricka lite gick ganska mycket åt skogen haha. Ida-Lisa och jag lyckas alltid att få till sådär helt jättebra spontanfestkvällar vilket är himla bra! Iallafall, vi underhöll oss själva med att hoppa omkring i lägenheten och dansa till diverse låtar, och jag har en skitrolig film på min kamera som innehåller mig, Ida-Lisa och ett skohorn (enough said ^^). Till sist drog vi iallafall ner på stan och träffade några klasskompisar, och när klockan var runt halv två så vinglade vi hemåt. Fruktansvärt bra kväll! ♥



Ansgar @ kirurgen? // trött matte

Hahahahaha är inte nykter någonstans och har preocis kommir hem fårm en kväll som först började hemma hos Ida-Lisa och avslutades nere på stan tillmsannas med några klasskompisar!  När jag kom hem så hörr kah SERIÖST på att fråga Ansgar om det var han som hade hand om kirurgpatieternra, alltså HAHHAHAHAHAHAAHA. På riktigt liks?! Fattar ej hahhahaha!


Jag ska vara som färger som bara syns på natten.

Hejhejhallå!

En liten uppdatering om vad som händer i mitt liv nu dårå: jag jobbar. Fast igår och idag har jag haft utbildningsdagar och exempelvis lärt mig (för femhundraelfte gången) hur och varför man spritar händer och när man ska ha förkläde på sig och jag ville ungefär kräkas pga skittråkigt och vi har gått igenom det fem miljoner gånger i skolan och sådär. Fast sen har jag även fått öva på att linda ben och öva på förflyttningar (vilket var skitroligt och alla var aströtta och skrattade ihjäl sig ungefär hela tiden haha, speciellt när min jobbarkompis utbrast när vi skulle förflytta henne "ta mig framifrån istället! :D"). Imon jobbar jag sista dagen för den här veckan innan jag får helg och vilar upp mig inför min monstervecka nästa vecka då jag jobbar sex dagar!!! Dock ledig på midsommarafton och jobbar kväll på lördagen så det är ju finfint!

Idag efter jobbet träffade jag Ida-Lisa på stan för vi skulle ta en tripp på systemet, och sen visade det sig att ingen hade lust att gå hem så det slutade med att vi impulsåt kvällsmat på stan tillsammans. Vi kom även på hur sjuksköterskeskadade vi är när vi kom på oss själva glatt prata om hur man kanske amputerade ett ben, typ "haha, men tänk om man bara tar en motorsåg och bara slicear av benet så att blodet flyger och benet bara trillar ner på golvet sen!" samtidigt som vi satt och åt i godan ro. Så typiskt oss!

Första dagen @ Infektion

Idag har jag gått min första dag på infektionskliniken där jag ska jobba i sommar. Gick med en jättegullig uska, och henne ska jag gå med hela veckan vilket känns himla bra. Har även hunnit med att båda spola igenom och sätta en kateter, och det har jag aldrig gjort på en riktig människa innan (bara dockor i skolan) och det gick jättebra så är helt happi! Dock har min hjärna svårt att fatta att jag faktiskt jobbar, utan jag tror hela tiden att jag har praktik haha.


Om en och en halv timme ska jag iallafall vara hos Ida-Lisa för då ska vi äta lite och sen ska vi kolla på fotboll, woop woop! Bästa!

Stora sommarfesten!

Igår var det dags för stora sommarfesten @ Kåren! Jag, Ida-Lisa, Marie, Kelly och Catti samlades hemma hos Ida-Lisa för att äta lite tillsammans innan, och sen förfesta såklart! Egentligen skulle vi ha grillat men sen blev klockan så himla mycket och grillen skulle rengöras och blablabla så vi bestämde oss för att fixa maten imonhus istället! Vi skulle ha gjort en spritmelon, men för andra året i rad så failade den, så vi bestämde oss för att slusha den istället och hällde i lite fruktsoda också. Och alltså vet ni hur gott det blev?! Typ den godaste drinkern ever!!!! Så där stod vi och surplade direkt från kannan haha, och eftersom den inte smakade sprit alls så var den lite farlig att dricka så jag blev ganska snabbt fnissig och sådär. Sen diggade vi lite till vår nya favoritlåt "SMOKE WEED EVERYDAY", eller jag jag brast ut i sång "smeek woode everyday"! ^^ Ida-Lisa och jag hann även med att ha en liten uppvisning av vår korreografi till våran partylåt #1 "Sexy and I know it"! Kan säga att det är ungefär den grymmaste dansen ever haha. Sen blev det dags att gå, så vi drog till Kåren men när vi kom dit så hängde dom flesta utanför så vi hängde där nån timme och hade himla trevligt innan vi faktiskt gick in till själva Kåren. Fick ungefär hundra kommentarer och komplimanger för mitt hår och alla ba "Hur lång tid tar det att fixa? Är det ditt riktiga hår? Är du emo? Får jag känna?" så det var ju roligt. Sen lyckades jag och Marie på något konstigt sätt bli pussade på tre gånger av samma personer vilket bara var helt crazy haha, fattar liksom inte grejen med att alla skulle pussas igår? Alltså inte på munnen men på kinden och pannan och handen och håret och hahaha. Resten av tiden så dansade vi eller sprang ut och in på terassen eller åt hamburgare eller chillade och så. Hade iallafall en jättetrevlig kväll och träffade himla många trevliga människor, och efter att jag hämtat min cykel hos Ida-Lisa och cyklade hem var det så ljust ute att jag inte ens behövde ha cykellyse! Och när det är så ljust ute när man cyklar hem, då är det faktiskt sommar!















Fredagen i bilder!

I fredags hade vi ju som sagt en liten klassfest där vi spelade brännboll och kubb och sen gick ner och chillade på stan. Heltrevlig kväll!







(Och sista bilden är mest för att visa att Ida-Lisa och jag har köpt likadana jackor, bara att min är svart och hennes är mörkblå ^^)

Hur kan du vara så säker på ditt svar?

Ångesten när man vaknar och kommer på att man börjar jobba imon (och till råga på allt börjar kl. 07 första dagen). Alltså, är inte pepp någonstans. VILL JU VARA LEDIG!

The kids are alright.

Igår hade vi någonslags miniklassfest. Först hängde vi på Djäkneberget och drack vin och spelade brännboll och kubb och hade det jättetrevligt. Sen började vi bli hungriga så vi bestämde oss för att gå ner till stan för att se om vi hittade nått gott att äta, och det slutade med att vi slog på stort och åt på Tabazco! Gott och trevligt. Jag var jättetrött, så när dom andra skulle dra hem till Calle runt halv tolv-tiden så cyklade jag hem och sov istället haha. Fast jag vaknade pigg och utvilad idag och inte alls bakis vilket är bra för ikväll blir det all in party för hela slanten eftersom det är Stora Sommarfesten på Kåren! Peppen! Har på mig en ny vit klänning (som jag visar bild på sen), så de ser mer ut som om att jag ska ta studenten än gå på fest, menmen!

(Och på måndag börjar jag jobba. VILL EJ! Som vanligt när det gäller mig och sommarjobb då alltså. Men förhoppningsvis överlever jag.)

One thing I've learned: never, never, never give up

Nu sticker jag iväg på lite fest och dricker vin!



This is why we fight!

Idag fick jag och Kelly, Ida-Lisa och Marie godkänt på våra c-uppsatser. Förstår ni hur underbart skönt det känns?! Vi firade detta direkt efter med champagne, choklad och jordgubbar ute på skolans gräsmatta i strålande solsken. Alltså, åååååh vad jag är glad!!!!
Ikväll blire party!




Gårdagens promenad.

Lyckades faktiskt få ut Ansgi på en runda igårkväll, så vi var ute i nästan en och en halv timme! Blev så himla glad när jag märkte att han faktiskt ville vara ute och inte gå in direkt. Han satt och hade det jättemysigt i buskarna, åt lite gräs och spanade. När jag började frysa och kände att det var dags att gå in ville han inte riktigt, vilket är bra eftersom det visar ju att han trivs, men tillslut var jag tvungen att gå in med honom eftersom det både var kallt och det var typ tusen myggor ute. Lite såhär såg det iallafall ut när vi var ute på promenad igår:



And I'm praying on, I'm praying for me.

Har hängt med Ida-Lisa på stan idag. Vi hittade alldeles för mycket fint som vi inte riktigt hade råd med och kom fram till att så fort vi får lön så måste vi ut på en shoppingrunda. Annars händer inte så mycket i mitt liv nu, utan jag väntar mest på att det ska bli fredag så att vi ska få vår c-uppsats opponerad så att vi äntligen får det överstökat. Börjar bli riktigt nervös nu, men förhoppningsvis går det bra. Efter opppneringen på fredag så ska jag, Kelly, Ida-Lisa och Marie dricka champagne för att fira, och sen ska jag och Kelly äta sushi. Bästa alltså!

Lite senare idag ska jag se om jag lyckas få ut Ansgar på en liten runda. Ska försöka när det börjat skymma lite, och förhoppningsvis tycker han inte att det är lika läskigt då som när de tär ljust ute. Wish me luck!

SiESTA 2012

Här kommer en lång berättelse om min och mina vänners lilla vistelse på min favoritfestival!

Onsdag:
Jag och Marie tar tåget klockan 10:35 från Västerås ner mot Hässleholm. Det första som händer på resan, innan tåget ens har börjat åka, är att jag fär världens bitchslap i ansiktet av en dörr på tåget som tydligen stängdes lite hipp som happ. En intressant och oväntat upplevelse dom jag dock klarade mig ur från utan några störra men. Sedan åker tåget och vi anländer till NOrrköping och för där reda på att vårt tåg är försenat så vi hänger i Norrköping i en timme och tar kisspaus och träffar på en lite knepig människa på perrongen som tydligen också skulle till siesta och sådär. När väl vårt försenade tåg har kommit så lyckas vi hamna bland världens roligaste tåggrannar: tanten framför oss använde roliga ord så som att hon "intagit en macka och därav inte sitter i sjön", mannen bakom oss och mannen snett bakom oss visade sig vara några slags affärsmän och satt och ringde jobbsamtal hela tågresan och vid ett tillfälle blev jag skiträdd för det då jag precis lyckats somna till och mannen bakom mig högt och tydligt utbrister i sin telefon "NEJMEN TJENA HALLÅ!!!!" och jag vaknar upp helt yrvaken och fattar inte vad som händer och Marie typ asgarvar.

När vi stiger av tåget i Hässleholm fullkomligt öser regnet ner, men Marie och jag är galet strukturerade och på någon minut har vi lyckats leta upp våra regnkläder som ligger nerpackade i väskan, satt på oss dom och gummistövlarna och ger oss iväg mot bussen som vi ska åka med till festivalområdet. Som tur var är regnet inte långvarigt utan när vi efter stor möda har lyckats släpa våra väskor upp för världens lergång till campingplatsen och ska sätta upp tältet har det slutat att regna. Tältet blev snabbt uppsatt och vi kröp in och öppnade första cidern. Förutom en liten runda på kvällen så satt vi i tältet hela eftermiddagen eftersom det var ganska kallt ute, men det gick ingen nöd på oss!





Torsdag:
Marie och jag tar det chill på förmiddagen innan vi går till Kvantum och shoppar loss totalt. Jag har sagt det innan och säger det igen; att släppa in mig och Marie i en mataffär sker på egen risk haha! Eftersom vi är så bra på timing så möter vi upp Ida-Lisa och Catti precis när dom har hämtat ut sina armband och vi traskar upp till vårt tält där vi genast sätter igång och blåser såpbubblor och öppnar cider och vin eftersom vi skulle se Rebecca & Fiona som skulle börja spela redan kl. 16. Vi kommer försent till Rebecca & Fiona's spelning eftersom vi hänger lite för länge vid RFSU-tältet, men det gör inget och vi dansar och hoppar och ja ni vet ju hur det går till. När vi ändå var på området efter spelningen passade vi på att äta lite innan vi gick tillbaka till tältet och chillade inför Svenska Björnstamens spelning som skulle äga rum senare samma kväll. Den spelningen var för övrigt så himla bra och dom spelade alla bra låtar och när "Ledig" kom så blev jag, Ida-Lisa och Catti helt vilda och typ JAAAAA och vi skreksjöng med medans alla andra typ "????" men det gjorde ju ingenting haha!













Fredag:
Vädret har PMS och det regnar och blåser men sen blir det sol och man hör hur alla liksom snubblar ut ur tälten och typ "DET ÄR SOL UTE NUUUUU" haha, så himla bäst. Våra grannar spela samma låt (Don't stop believin') typ tio gånger på raken och vi vill typ gå över dit och stänga av deras bandare. Helt plötsligt när vi sitter där i tältet kommer vi på att vi har bokstavskex och jag vet inte hur men det utvecklas väldigt snabbt till att bli ett mer eller mindre barnförbjudet alfapet på vår filt haha, och detta är ju just så himla typiskt oss. Eftermiddagen och kvällen fortsatte i samma oväntade stil och runt 19-tiden sitter vi helt plötsligt och pratade religion och bad trosbekännelsen och "Fader vår" och Catti sa den på spanska och försökte läsa oss och sedan skulle vi lära oss att räkna till tio på finska och ryska och när Ida-Lisa och jag skulle gå och kissa så var det en vakt som stötte på henne haha vi typ dog. På kvällen såg vi iallafall på Maskinen, Familjen och Timbuktu.











Lördag:
Alla sover forever utom Marie som är vaken fyra timmar innan vi andra är vakna. Jag är jättehes när jag vaknar och vet riktigt inte om det så när jag ska ropa på Marie och tror att det ska låta som vanligt men det blir mer en väldigtväldigt tyst väsning vilket får oss att börja megaskratta. Vi fixar iordning oss och går sedan för att äta och se på Loney, dear som var himla bra. Sedan traskar vi tillbaka till tältet och eftersom solen är framme så bestämmet vi oss för att ta ut zoo-filten och bandaren och slå oss tillrätta utomhus. Sagt och gjort. Sedan hänger vi där hela eftermiddagen och kvällen och dricker vin och gratis öl (eftersom några personer i ett tält längre bort tyckte det var roligt att kasta iväg oöppnade ölburkar haha?) lyssnar på musik. Sedan börjar vi diskutera dialekter och det hela eskalerar till att vi alla ska läsa upp en kenttext med så mycket dialekt vi kan, och sedan ska vi försöka säga muntergök på skånska och det är så himla hilarious. Efter att vi bjudit våra grannar på rosévin så får vi typ 25 stycken sugrör av dom och jag blir överlycklig pga älskar sugrör, och innan vi vet ordet av så har Ida-Lisa byggt ihop ett jättelångt sugrör av typ 5 stycken sugrör och hon ska suga upp rosévin och skicka över det till mig som sitter i andra änden av sugröret och haha jaa.. Och sen kom det fram en tjej som tydligen läste min blogg och jag blev helt megaglad och sådära! Vi hade iallafall en helt awesome sista kväll, och även om jag inte kom iväg på något av banden jag planerat att se på kvällen så gjorde det absolut ingenting, och efter typ max två timmars sömn på natten var det dags att klockan 05 på lördagsmorgonen gå upp, packa ihop tältet och åka hem igen. Och jag vill ju bara säga tacktacktack till mina finfina vänner för att det har ju varit helt amazing dagar, trots vädret, och det hade ju inte någonstans blivit lika roligt utan att ha er där! ♥











Grattis på födelsedagen!

Idag fyller min lilla pälsboll 3 år! Lilla räkan liksom! Grattis på födelsedagen Ansgar ♥





RSS 2.0