Orkar jag så orkar du, andas in och andas ut, orkar jag så orkar du.

 
Idag är det nyårsafton och jag ska fira den genom att vara hemma tillsammans med mami, Uffe, Ansgar och Hedwig. Känns så himla skönt faktiskt, har ingen direkt lust att festa och imon åker jag tillbaka till Västerås och då känns det bra att inte vara så himla bakis och trött!
 
Hade skrivit ett lite längre inlägg om lite tankar som jag haft om personliga saker som hänt detta året men känner nog att det hade varit för deprimerande för att skriva ut hela så jag struntar i det. Det jag har "lärt" mig detta året är att jag helt enkelt får vänja mig med att resten av mitt liv mer eller mindre alltid kommer att vara som en berg- och dalbana och att jag på nått sätt måste lära mig att parera svängarna och göra det så bekvämt som möjligt för mig under resans gång. Lära mig att leva med det helt enkelt. Och det kommer jag göra tids nog, det är jag övertygad om.
 
Och jag har bestämt mig för att skita totalt i vad andra tycker och tänker om min stil och vad jag har på mig för kläder och vad jag har för frisyr och skor. Jag skiter faktiskt i att andra personer som ser ut som jag i genomsnitt är tio år yngre än vad jag är. Känner liksom att om jag vill glida runt med glitter och tiaror i håret och platåskor på fötterna får jag väl göra det? Om jag bara vill klä mig i svartvita kläder så är det väl min ensak? Jag klär mig såhär så länge som jag trivs med det för bara för att jag har en viss stil så förändrar det inte mig som person. Jag är fortfarande jag och inte min stil. Jag tror att det finns vissa föreställningar som man kan dra av mitt yttre (eller så är det ännu en utav mina "vanföreställningar", som K. skulle ha sagt) men jag har bestämt mig för att lägga av med att tänka så mycket på det nu och bara glida med helt enkelt. Bara vara jag. Heja heja och mer glitter åt folket!
 
Puss på er!
 

Hej badar badtunna med ID05A


Släktdag!

I tisdags hade vi en liten kusin/moster dag! Först så började vi dagen med att bli fotade utav Anna i fotostudion i hennes skola, himla roligt! Vi tog ungefär hundra kort på oss alla kusiner/mostrar/respektive män i massa olika uppsättningar och former så nu har vi släktkort så det räcker och blir över. Jag passade såklart på att posa lite extra haha, och Uffe (mammas pojkvän) tyckte att jag skulle posa i en Lakers-halsduk så då gjorde jag naturligtvis det!
 
Sedan åkte vi vidare till Universitetet där min moster är lärare inom gymnastik och hon hade lånat gymnastiksalen så att vi skulle köra lite olika sporter mot varandra! Och jag fick äntligen ha lite idrott, gissa om jag var happy?! :D Såfort jag såg fotbollen sprang jag fram till den och började köra passningar med Anna och sen kickade jag litegranna innan det var dags för match! Ni förstår inte hur mycket jag har saknat detta (och det gjorde jag nog inte egentligen heller)! Mitt lag vann både fotbollen och innebandyn, och sen fick jag byta lag för det saknades en i det andra laget, men eftersom det visade sig att jag var skitbra på basket och typ gjorde 7 mål så lyckades jag vinna även den grenen vilket gjorde att jag inte var tvungen att bli på dåligt humör för att ha förlorat!
 
Sen åkte vi hem till min moster och åt en massa mat och spelade julklappsspelet och jag fick en film (Topgun) som visade sig vara från min ingifta morbror! Jättebra julklapp eftersom jag älskar att kunna kolla på film på tvn när jag ska sova. Var iallafall megatrevligt och det blev en massa skratt under kvällens gång! Min släkt är så himla himla bra!

Hedwig och jag bjussar på en video!

Här är en liten videoblogg där jag visar Hedwig och lite sådära, tänkte att ni ville se henne! Mitt hår ser för övrigt helt snett och gäddaktigt ut men det är inte det på riktigt utan det är bara jag som lyckades hålla kameran helt knepigt så ni vet!
 

Julafton

För första gången på tolv år så firade jag och mina syskon jul hemma hos mami, och lite såhär såg det ut då:
 
Ansgi och Hedwig var så snuttiga och låg nära varandra och sov i Annas säng. Mitt kattmammahjärta hoppade till av glädje må jag säga!
 
Jag har gjort mig extra julfin i prickig kjol med stor rosett och skjorta och tiara!
 

Här är jag och min fina lilla familj ♥

Närmare bild på mig och min tiara+glitter lösisar, och när vi skulle äta så var Hedwig så himla nyfiken på vad som hände så hon fick sitta i mitt knä, och sen så somnade hon där. Min lilla skrutta!
 
Anna med Hedwig i knät, och mami som rättar till Martins fluga som han fick i julklapp.
 
Och här är jag och mina syskon med våra obligatoriska bananer med röda rosetter omkring. Det är en tradition som vi har haft så länge jag minns iallafall, så varje julaftonsmorgon så ligger det tre bananer med röda rosetter under granen! Åh vad jag älskar traditioner!
 
Är förövrigt väldigt nöjd med julafton. Var sådär lagom hektiskt och sen efter maten och under kvällen tog vi det lugnt och satt i soffan och åt godis och pratade och bara hade det mysigt. Och sen att jag fick bästa julklapparna är ju bara ett plus i kanten! Nu kan jag köpa en ny säng eftersom jag fick pengar till det utav papi & Åsa, kan ta bra bilder igen utan att behöva släpa med min systemis överallt då jag fick en ny kompaktkamera utav mami (eftersom jag tappat bort min andra) och en hello kitty- hårfön utav Anna så nu kan jag tvätta min lugg och få den torr på typ två minuter!!!! Fick en andra massa fina saker som kinaskor, en medicinplåtburk och lite pengar, biopresentkort och sådär, så nu kan jag gå på bio också! Lovely!

Growing up is hard.

Var hos Pop i förrgår kväll. Jag anlände vid kl. 16 och en halvtimma senare så hade vi hällt upp varsitt glas rödvin och satt och pratade om allt möjligt. Vi lagade lite mat och Pop skulle försöka se så 50-tals hemma-fruig ut som möjligt vid spisen, haha. Drack mer rödvin och vips så hade vi det helt plötsligt väldigt roligt och jag trodde klockan var 23 fastän hon tydligen bara var 19... ^^ Bytte julklappar och båda hade köpt en stor indiskakopp till varandra, och jag fick även världens godaste blåbärste! Vi satt ett bra tag och fönstershoppade på New Look innan vi bestämde oss för att vi naturligtvis skulle gå ut och fota fastän det var askallt men det var ju något som vi var tvugna att göra, haha. Sagt och gjort så stapplade vi ut och tog en massa kort och vi försökte vara konstnärliga och forma ett hjärta men det var gjort för att misslyckas. In igen och fortsätta fota i Pop's 70-tals rum och läsa gamla tidningar och försöka se sofistikerade ut; fruktansvärt roligt! Tillslut så hamnade vi i hennes soffa med massa rostat bröd, julmust och "Solsidan", och vi har planerat en heldag på torsdag tillsammans så det kändes mycket lättare att lämna henne dagen därpå när vi visste att vi ska ses på torsdag igen!
 



Hon har anlänt!

Idag har jag hämtat Hedwig!!! Hon är så himla liten och skruttig och helt orädd vilket känns så himla bra! Hon har gått runt i hela lägenheten och luktat på allt och har redan ätit av Ansgis mat och så. Ansgar själv är lite skeptisk men han är fruktansvärt nyfiken och smyger efter henne vart hon än går så detta ska nog verkligen gå vägen! Är så himla glad över min lilla familj ♥
 
Här är lite bilder på henne (och mig i min leopardsparkdräkt!)

Strålande jul

Igår hade jag och mina vänner julmys hemma hos Ida-Lisa. Jag hade gjort mig julfin och lockat håret och sprayade glitter i det och tänkte att jag toppar det hela med att ha på mig min fabulösa kattröja jag köpte häromdagen! Vi hade med oss julmust och lussekatter och pepparkakor och skumtomtar och choklad och det var så himla mysigt. Och såklart lyssnade vi på julmusik också. Pratade om miljoner saker och jag vi dog av skratt när jag visade en grej och samtidigt sjöng 'gangnam style', haha! Nu har vi sagt jul-hejdå men vi har redan planerat in nästa träff i början på januari då vi ska ha sleep over och dela ut julklapparna som vi köpt!
 

12 veckor

På fredag hämtar jag Hedwig som sagt, och igår så fick jag en massa bilder på henne och såhär ser hon ut! Lilla snäckan!
 


In good times and bad times I'll be on your side forever more, that's what friends are for ♥

 
Det här inlägget tillägnar jag till mina finaste och bästa Västeråsvänner!
 
När jag flyttade hit till Västerås för nästan tre år sedan hade jag inte ens en tanke på att jag skulle få några vänner här. Hade liksom inte räknat med det så när jag faktiskt började lära känna ett par personer här kom det som en överraskning för mig! Första dagen i skolan, efter uppropet och all information, blev vi tillsagde att dela in oss i grupper som vi skulle arbeta tillsammans i i första kursen. Och som av en slump så hamnade jag i den bästa gruppen där alla mina framtida Västeråsvänner skulle befinna sig! Vi boundade ganska snabbt, och på fredagen första skolveckan så gick jag, Ida-Lisa, Catti och Kelly till Kåren tillsammans efter att ha ätit mat hos "en tjej som heter Ida-Lisa", som jag hade skrivit tidigare i bloggen ^^ Skolvecka nummer två gick jag och Ida-Lisa och ensamma på sittning på Kåren, vilket jag såhär i efterhand inte förstod att jag vågade då men är fruktansvärt glad att jag gjortde naturligtvis! Efter dess har jag och mina vänner hunnit med en massa äventyr och plugg. Vi har suttit tillsammans och slitit vårt hår när vi försökt plugga till tentor och försökt skriva diverse helt idiotiska vårdteoretiska hemtentor, vi har delat nervositet innan vi skrivit salstentor och tröstat varandra när vi inte fått godkänt. Vi har skrattat, gråtit, skrikit och panikat tillsammans; jag tror inte att det finns någon känsla som vi inte delat tillsammans. Vi har åkt på semester tillsammans till London, Norrland och Spanien (snart till Teneriffa också), vi har spenderat sjukt mycket tid (och pengar) på så mångamånga olika fester, suttit på Waynes oändligt många timmar och ätit och pratat om allt mellan himmel och jord och, gått på konserter och festivaler tillsammans och vi har planerat ungefär tusen grejer som vi inte har gjort ännu. Vi har tillsammans tagit oss igenom tre år på Mälardalens Högskola och vi kommer tillsammans ta examen och få legitimation där vi faktiskt får ett riktigt bevis på att vi allihopa har klarat vår utbildning till sjuksköterskor.
 
Jag är så jävla glad att jag har lärt känna er och att ni är mina vänner för ni är sånna himla fina och underbara människor allihopa och om jag inte hade varit så rädd för närkontakt så hade jag kramat er tusen gånger om, det vet ni! Tacktacktack för att jag har er som vänner, och jag vet att vi kommer få flera år tillsammans även fastän vi kommer att flytta till olika platser! Puss på er mina bästaste! ♥
 



Här är vad jag har skrivit i min dagbok någon månad efter att jag träffat er:
 
Ida-Lisa: Hon kommer från Norrland. Jättegullig tjej, rolig och sådär. Säger roliga norrländska ord! Det är alltid hon och jag som fylleäter onyttig mat och alltid vi som vill gå först från ställena när vi är och festar. Det är nog bara för att hon och jag är äldst; hon är ett halvår yngre än mig ungefär.
 
Marie: Kommer från fagersta så hon pratar fagerstamål, hur gulligt som helst! Är ganska blyg ibland och håller handen för munnen när hon skrattar, fast inte när hon är full. Hon är nästan precis ett halvår yngre än mig!
 
Catti: Hon heter egentligen inte Catti utan det är bara en förkortning på hennes spanska namn. Hon kommer ifrån Peru och hon kom till Sverige när hon var liten. Hon älskar att dansa och det är alltid hon och Kelly som dansar järnet när vi är ute. Catti pratar flytande spanska och det är jättekul när hon pratar i telefon med nån i sin familj för då pratar hon spanska!
 
Kelly: Är 50% sydafrikan och 50% svensk men född i USA, så hon har både svenskt och amerikanskt medborgarskap, hur COOLT?!  Kelly är yngst av oss för hon är två år yngre än mig och hon började ett år förtidigt i skolan (Catti är förresten ett år yngre än mig). Kelly är rädd för kineser men sen träffade hon en, haha! Och hon klär sig alltid helt fancy och amerikanskt!
 
 
Idag är det en månad kvar tills vi har examen!
 


På fredag!

Hörni hörni hörni om allt går som det ska så ska jag hämta hem Hedwig på fredag direkt när jag kommit ner till mami!!!!! Eller ja först ska jag åka in till stan och köpa lite nödvändiga kattungesaker och sen ska vi hämta henne! Åh är helt megasuperdupernervös men jag hoppas ju att det kommer gå bra och så men tänk om det inte gör det och blablabla. Hundratusen olika tankar i mitt huvud men mest ser jag fram emot att ha en lite kattunge igen så jag kan få kattungegosa och att Ansgi får någon att leka med och så! Jag hoppas att hon inte är alltför skygg (som Ansgar var när jag fick honom. Han gömde sig under en byrå i åtta timmar innan jag fick fram honom och sen satt han och jag instängda i ett 5 kvm i tre dagar innan han vågade komma fram, och det tog ungefär 1,5 år innan han vågade hoppa upp i mitt knä, och nu 3 år senare är han hur gosig som helst!). Iallafall. Ville bara berätta!

Jag har hittat in från mörkret, det finns hopp om en förändring men det tar den tid det tar.

 
Dricker hallonsoda på min madrass, har tänt alla mina ljusslingor och lyssnar på musikhjälpen. Livet är faktiskt ganska fint just nu!

Du blev min räddning, så obegripligt stort.

Har haft en liten pysseleftermiddag idag. Jag har exempelvis förbättrat färgerna på mina köksstolar och så har jag fixat till mitt nattduksbord som var ganska tråkigt innan, men nu är det lika fint som stolarna! Håller på att tvätta/småstädar/dammsuger också och drömmer om hur fin min lilla lägenhet kommer att bli när jag får en riktig säng igen och kan bädda fint och ha kuddar i sängen igen och sådära! Peppelipepp!
 

Små hål det är där lite ljus slinker in.

Ligger i sängen och försöker skriva på min hemtenta vilket inte går så bra, men har ju faktiskt ganska lång tid på mig innan den ska in så det är lugnt. Skulle egentligen gått på fest på Kåren imon men det blev ändrade planer så nu ska jag bara vara hemma så ska passa på att tvätta och lite så. Tänker att jag kanske ska köpa chokladdoppade popcorn eller nått i den stilen, kan ju vara trevligt! Plus har apelsinjuice hemma, woopiwoop!

And everyone must breathe until their dying breath.

Äter pannkakor för andra dagen i rad för att det är megagott och för att jag älskar att äta samma sak flera dagar i rad! En gång åt jag tacos varenda kväll i 1,5 veckor! Var ungefär det bästa!
Idag har jag hängt på praktiken som vanligt. Jag har hunnit med att bli utskälld av en boende för att jag inte kunde ge hen en smörgås, tuggat en massa papper i en såndär tuggmaskin (jättekul! På riktigt alltså!) och bestämt mig för att jag ska gå ut på promenillis med någon av de boende eftersom jag tycker att dom ska få komma ut och få lite frisk luft! Jag har också hunnit med att ha panik inför fredag eftersom jag inte trodde att jag hade någon att gå med på "Lilla sommarfesten" men Ida-Lisa kunde/ska hänga med så det problemet är löst och jag är megasuperglad! Igår provade jag mina kläder som jag har tänkt att ha på mig bara för att se om de passade ihop, och jag som ut som värsta _school_girl_89_ eftersom jag hade flätat håret inför natten hahaha. Passade även på att göra Ansgi lite julfin och såhär såg han ut då! Mitt lilla pyre!
 

144 timmar

Bäddar ner mig i sängen med en stor kopp med mitt favoritte och spenderar kvällen framför tv:n och "Musikhjälpen". Ni borde göra detsamma!

There was a time when I was lost in myself, you took my hand became my guide.

 
Plötsligt händer det, och jag står och lagar matlådor som aldrig förr. Nu är min frys full utav potatis- och purjolökssoppa, quornförssås med squash, samt fetaost- och broccolipaj! Har tänkt att baka focacciabröd med rödlök i till soppan också, kan ju vara gott och knapra på som tillbehör liksom.
 
Annars har jag varit på praktiken idag men fick gå hem redan vid kl. 13 för det fanns inget att göra! Imorse så gick inte bussen hemifrån mig så jag var tvungen att lämna min lägenhet kl. 06 och gå enda ner till stan vilket är typ 2,5-3 km i typ -17 grader haha. Hade ingen känsel i mina lår när jag var framme men fick ju ändå lite motion, plus att jag passade på att posa med en gran för att underhålla mig själv i väntan på bussen!
 
 
Nu längtar jag bara tills på fredag för då är det fest på Kåren och jag har en flaska vin och tre glittercider i kylen, håhå vad bra det kommer bli!

Jag känner fan allt som går att känna i mig.

Råkade sova idag mellan kl. 17-21, så nu när jag faktiskt har tänkt att sova på riktigt är jag inte alls sådär sovtrött utan mer slö. Tråkigt. Vill ju sova. Imorgon ska jag ta sovmorgon deluxe eftersom det är min enda lediga dag och sen ska jag ha praktik sex dagar på raken. Men det är det värt eftersom jag får vara hemma över både jul och nyår!
 
Bara för att jag inte har någonting vettigare för mig så tänker jag slänga in en lista för känner för en liten lista såhär på natten.
 
Känner du dig lycklig och glad nu när vintern är här?
Jag tycker om snön och vinter och jag tycker om när det är kallt. Annars är nog livet mest som det brukar vara, och för mig är det väldigt upp och ner hela tiden och sådär. Just nu ikväll är jag mitt emellan upp och ner, så skulle nog säga att det är ett bra stämningsläge!
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?

För precis ett år sedan på dagen så hade Kelly varit hemma hos mig och så hade vi skrivit på vårt pm inför c-uppsatsen. Annars minns jag nog att det var en ganska kaosig tid med tanke på vad som hänt tidigare under hösten och så, men vet att jag hittade på en massa fina saker med mina vänner så som att fira minijulafton, festa, åka till Stockholm och handla julklappar och sådär!
 
 
Vad gör du om dagarna egentligen?
Just nu gör jag min sista praktik på ett äldreboende, så där hänger jag fem dagar i veckan. Lägger om sår, delar dosetter, delar ut läkemedel, spolar kateterar och sånt där som man pysslar med. Trivs mer nu än jag gjorde första dagen då jag trodde att jag skulle dö av uttråkning men nu går tiden väldigt snabbt och dom andra sköterskorna är snälla och låter mig göra typ allt roligt!
 
Hur ser du på framtiden?
Just nu vill jag inte tänka på framtiden för jag tycker det ska bli ganska jobbigt att sluta skolan, men samtidigt så kommer det vara så otroligt skönt att få börja jobba och få LÖN, men som sagt vill helst inte tänka på det men jag tror nog att det kommer bli bra.
 
 

Topp tre bra saker att göra för att pigga upp dig själv?
1. Duschar. Jag älskar att duscha länge och varmt. När jag är arg, ledsen eller trött så duschar jag i typ fyrtiofem minuter i jättevarmt vatten och sen efteråt så brukar det kännas lite bättre.
2. Gosa med Ansgi, dricka te hemma hos Ida-Lisa, lyssna på musik. Typ.
3. Dricker vitt vin tillsammans med mina vänner!
 
Vad är du bra på?
Jag är bra på att vara mitt sjuksköterske-jag, dvs. att jag exempelvis alltid lyckas/lyckas låtsas att jag är lugn i akutsituationer, att jag har ett helt annat tänk än vad jag har i vanliga fall, att jag är bra på och kan prata med människor och sådär. Det är väl typ det.
 
 
Vad tycker du är de ocharmigaste/charmigaste personlighetsdragen hos människor?
De charmigaste är när en person får mig att skratta sådär liksom på riktigt, accepterar och reskepkterar andra människor, trygghet och lyhördhet.
De ocharmigaste är när en person inte tänker på mer än sig själv, skrattar åt det jag/någon annan säger, respektlöshet och fördomsfullhet.
 
Välj en scen ur en Disneyfilm som du skulle vilja vara med i och uppleva:
Kommer ihåg att jag älskade denna scenen när jag var liten och den är ju faktiskt fin och sådär så väljer denna!
 
När skrattade du senast?
Hmm, tror det var i onsdags?
 
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Jag har ju telefonfobi och får panikkänslor bara av att tänka på att jag måste ringa någon, och om jag väl verkligen MÅSTE ringa någon får jag yrsel, hjärtklappning och dubbelseende, typ. Kan bara ringa tre personer utan att tycka att det känns jobbigt så jag tar ju helt klart sms!
 
Vad har du lärt dig i år?
Att jag kanskekanskekanske kan klara av att bli sjuksköterska, att Norrland verkligen är min grej, "man lär sig att det ordnar sig, man lär sig att man klarar sig på nästan ingenting tillslut", att två liter mojito är på tok för mycket mojito för min del, leva ensam, att jag någongång i framtiden vill jobba med psykossjukdomar, upptäckte att jag var ganska bra på att skjuta luftgevär, att man egentligen ska tänka på sig själv och göra det som känns bra och skita i vad alla andra säger/tycker, att det inte är så bra att festa fram tills klockan 02 om man börjar jobba kl. 07, att jag kommer sakna sönder alla våra små "sjuksköterskefester" och att mina vänner är dom bästa som finns ♥
 

Och mitt indiehjärta slår och slår och slår.

Tycker om att det är så himla mycket snö ute. Idag när jag gick från bussen så var det jättestora snöflingor som jag försökte fånga med tungen men jag lyckades inte så bra plus att jag måste sett helt galen ut, menmen. Fast lite tråkigt är det med snön också för jag kan typ inte ha mina platåskor på mig utan att halka omkring som bambi på hal is vilket tillsist resulterar i att jag trillar omkull. Nåja. Snön är en bra ursäkt till att vara inomhus och mysa och dricka te ur min nya favoritkopp och äta en massa pepparkakor. Tydligen älskar Ansgi också pepparkakor så jag får lite sällis när jag plockar fram paketet och han spinner och buffar tills han också får smaka en bit.
Och imorgon är det fredag och jag hade velat gå till Kåren för jag vill glittra och vara sådär vinfull och dansa i platåskor, men ingen av mina vänner kan gå med mig och jag vill ju absolut inte gå själv så jag får helt enklet vänta tills nästa fredag då det är "lilla sommarfesten". Kommer nog bli fantastiskt bra tror jag för vi ska dricka oboy/minttu-drinkar då, plus att jag ska ha på mig min nya tiara som jag köpt! Det ni!

Nattligt besök

När jag och Ansgi tittade ut genom fönstre nyss fick vi syn på den här filuren:
 
Skrev om mina misstankar på twitter om att jag ev. hade en hjort utanför fönstret, och sen fick jag lite hjälp och det visade sig att detta tydligen är en liten dovhjort. Hur gulligt liksom?

Det fördes ett sällsamt krig inuti min kropp men ingen kan slåss som jag. Törsten rev och hoppet svek men ändå lever jag kvar; kanske av ren vana?

 
 
 
Idag har det varit första advent och kattens dag! Det har jag firat genom att först ge Ansgi lyxmat på morgonen, och sen har jag och Ida-Lisa hängt på Erikslund och ikea. Vi har ätit köttbullar och strosat omkring en massa där, nästan somnat i en soffa, provat sköna sängar, varit på Maxi och haft det himla trevligt och sådär!
Och eftersom det är advent har jag haft glitterspray i håret och stjärnor under ögonen, men hade absolut ingen bra kameradag så ni får bara se kassa mobilbilder på hur jag har sett ut! Hoppas ni har haft en himla fin första advent iallafall!
 
(Har det jättestökigt på min diskbänk därav den kassa redigeringen haha..)

Första december

Vaknar upp och känner mig totalbakis och hinner tänka "vad fan gjorde jag igår?!" innan jag kommer på att jag enbart skrev tenta till klockan 01 och inte alls var på nån fancy fest. Happ, så var det med det. Har sagt godmorgon till Ansgi, kollat på julkalendern och nu ska jag ta tag i artikelletande till tentan. Referera lite. Sen lämna in tentan och vara uppgiftsfri HELA DECEMBER! Så freakin' lovely! Under tiden ska jag lyssna på julradio.se eftersom dom spelar julmusik 24/7. Bra och fint när det är första december.

RSS 2.0