Dom säger att jag varit trasig, aldrig har jag varit hel.

 
Just nu: sitter i sängen och äter knäckebröd och dricker avslagen påskmust. Ansgar och Hedwig står i hallen och jamar för dom vill ut i korridoren men det får dom inte. Är förjävla trött eftersom jag jobbade kväll igår och dag idag och gick miste om EN TIMMES SÖMN pga omställningen till sommartid. Känns inte lagligt alltså.
 
Senare: ska jag diska, för det har jag inte gjort på alldeles för länge. Kommer inte ens ihåg när jag gjorde det på riktigt, alltså for real. Har därför bestämt mig för att köpa en liten bänkdiskmaskin när jag flyttar. Inte för att det är prio ett dårå men nångång i sommar tänkte jag. Efter att jag har diskat ska jag packa ner typ allt mitt porslin så jag bara har lite kvar för att det ska bli lättare och så när jag ska flytta. Är förövrigt bara 31 dagar kvar nu!

Varför kom jag till jorden om jag bara är till besvär?

 
Är ledig idag så jag hade tänkt att fortsätta att flyttpacka lite, men det har gått lite sådär. Har spenderat de flesta vakna timmarna med att ligga i sängen med Hedda på magen/bröstet och tittat på tv. Fast har hunnit ebay-shoppa litegranna; en peruk, 10 stycken lösögonfransar, en klänning och en blus för totalt 235:-! Tycker jag faktiskt är ganska bra. Nu har jag iallafall piggnat till lite och ska packa ner saker i lådor innan jag ska äta ett litet enmannapåskbord i form utav ägg med kaviar och rödbetssallad och påskmust. Lite påsk måste en faktiskt få ha även om man är ensam pga att en ska jobba alla andra dagar i påsk.

To do it your own way!

Köpte ju ett par solisar igår som jag hade bestämt mig att jag skulle fixa till så att det blev lite snyggare, och såhär gick det till:
 
Man behöver alltså ett par snygga solisar, och sen det som man vill pimpa dom med + superlim. Jag hade köpt små vita pluppar på Panduro. Först så placerade jag ut ett par att ha som riktlinje, och sen så fyllde jag på med dom andra plupparna. Jag använde både små, mellan och stora pluppar för att få lite mer mönster i det hela. Ett tips är att använda en pincett och sätta fast plupparna med. Vet inte hur många gånger jag höll på att limma fast dom på mina fingrar/limma fast fingrarna på solglasögonen. Det gick iallafall ganska snabbt, tog väl en halvtimme totalt sett, och sen är ett par helt unika solisar fixade!
 
Såhär blev iallafall det färdiga resultatet!
(Nu ser ni min nya kattröja som jag köpte igår. Egentligen så är det ett linne men hatar ju linnen så har ju alltid koftor över så...)

We will not grow old.

Och hur spenderade jag min första dag som 24-åring då? Jo, hade först en väldigt tråkig utbildningsdag mellan kl. 8-16. Förmiddagen var pest och vi pratade om saker som läckström och kretskort, fattade inte ens varför... Eftermiddagen var lite bättre och vi pratade om läkemedelshantering, fast jag lyckades ju somna ändå. På lunchen bjöd iallafall Marie mig på pizza! Och eftersom vi var så himla förutseende så ringde vi och förbeställde pizzorna så dom var i stort sett klara när vi kom, så då tog vi dom och traskade tvärs över gatan och hem till Marie. Bra mycket mysigare än att sitta kvar på pizzerian och äta!
 
 
När utbildningsdagen var slut så liftade jag och Marie ner med Kelly till stan, och så hängde vi där ett par timmar. Jag födelsedagsshoppade två tröjor, en kjol, ett par mjukisbyxor (DÖR VAD SKÖNA DOM ÄR), en foundation och ett par solglasögon! Bra födelsedagspresenter alltså. Vi har också hängt på diverse barnavdelningar och totaldött över alla otroligt fina kläder som finns till alla kids, men lika ofta har vi förfärats över vissa och funderat över vilka som faktiskt köper vissa plagg till sina barn..? Anyway...

Här är alltså jag, tjugofyra år gammal, och var absolut tvungen att posa tillsammans med det fabulösa påskriset!
 
Kvällen har jag spenderat här hemma med att äta lite plocksallad och dricka tricadero, öppna ett paket som jag fick från mami, Anna och Uffe på posten, och så har jag pratat med både mamma, pappa & Åsa och mormor & morfar! Så himla himla mysigt alltså!!! Jag hoppas verkligen att jag kan ta några dagar ledigt i sommar så jag kan åka över till Gotland och hälsa på både pappa & Åsa och mormor & morfar, hade varit det bästa!
 
1. Det fina matroschka-kortet fick jag av bästa Pop! Älskar det!
2. Av mamma, Anna och Uffe fick jag två paket av mina favoritknäckebröd som bara görs på bageriet i Hovmantorp, två fantastiska temuggar, te, havssaltschoklad och en termometer!!!!! Av pappa och Åsa fick jag pengar, som jag direkt satte in på mitt lilla flyttkonto!

Birthday!

Fyller år idag! Herregud, snart är jag halvvägs till 50... /mvh hon som har haft ålderskris sedan hon fyllde tjugo.
 

Det här med att ha världens finaste vänner

Efter att vi slutade plugga och istället började jobba i olika städer, på olika avdelningar, olika tider och dagar är det mer svårt än man kan tänka sig att hitta en dag att ses på allihopa tillsammans. Men vi lyckades hitta en sån efter nästan två månader utan att vi setts tillsammans, och igår var den dagen.
 
Catti kom till Västerås när klockan slagit ett. Då gick hon, jag och Ida-Lisa och åt lunch på Waynes, pratade igenom saker som vi bara twittrat om och därför inte alls kunnat gå in i detalj på innan. Vi drog vidare till ett annat ställe där vi tog en fika innan vi lyckades trotsa det iskalla vädret och gå till coop för att införskaffa oss ingredienser till sushin som vi skulle göra på kvällen. Vid 17:45 var vi alla fem samlade hemma hos Marie och ljudnivån var minst sagt hög av allt skratt och prat. Ni förstår ju att det blir himla mycket att ta igen om man inte träffas tillsammans på två månader! Att göra sushi är en perfekt gruppgrej och vi hade världens teamwork; Ida-Lisa och Catti gjorde makirullarna medan Marie skar upp dom, och Kelly och jag koncentrerade oss på att fixa nigirisushisarna! det blev väldigt mycket sushi i slutändan, men det var ju bara bra för då kunde vi ju äta hur mycket vi ville utan att vara oroliga för att det skulle ta slut. Ida-Lisa var sushioskuld innan så detta var första gången hon åt och hon gillade det! Men tiden går som sagt fort när man har roligt och när klockan var 21:20 så skjutsade Kelly ner Catti till tåget och hon åkte tillbaka till Stockholm, och vi andra cyklade hem till våra lägenheter. Förhoppningsvis så tar det inte två månader tills vi ses allihopa igen! ♥
 

Tar vara på livet litegrann

Tar vara på livet och dricker vin på en helt vanlig torsdag med finaste Ida-Lisa! När man inte inte har helg som alla andra får man liksom passa på när man har minihelg mitt i veckan!

18:43, 19/3

Har spenderat hela dagen i min säng, kollat på tv och läst. Har liksom inte haft energi till nått annat.

Och mitt indiehjärta slår & slår & slår.

Sitter i magen med kramp i magen efter att ha skrattat ihjäl mig under kvällen. Hade mackor-i-ugn-mys tillsammans med mina två finaste, Marie och Ida-Lisa, och det kan såklart inte bli annat än bra. Det gäller liksom att ta vara på de tillfällen då vi kan ses eftersom alla jobbar nu, och då måste man göra dessa tillfällen så ultimata som möjligt liksom. Så vi tillbringade helt enkelt ett par timmar i Ida-Lisas soffa med en massa te och pratade igenom allt som vi missat och diskuterade barn, tv-program, killar, beteende, jobb och sånt där braigt. I slutet blev vi alla så himla fnissiga att vi skrattade åt precis allting. Eftersom Ida-Lisa ska jobba dag imon så bestämde Marie och jag att vi skulle dra oss hemmåt när klockan blev runt 22. Vi hade cyklat dit men då Marie inte hade cykellysen så hade vi planerat att leda cyklarna eftersom ingen av oss ville bli stoppade. Det hela slutade med att vi inte alls ledde cyklarna utan beslutade oss för att chillcykla och hela tiden hålla koll på alla bilar som kom för att det inte skulle vara någon polisbil, och om det var det så skulle vi hoppa av kvickare än kvickt. När vi har kommit en bit på vägen så upptäcker vi att dte svänger in en liten traktor bakom oss, och vi blir såklart lite stressade av detta och fnissar fram att det säkert är en traktorpolis som har genskjutit oss på cykelvägen. Vi ökar iallafall tempot, likaså gör traktorn. Tillslut så cyklar vi i totalpanik samtidigt som vi skrattar så mycket att vi bokstavligt talat ligger dubbelvikta över styret, och vi hör hur traktorn kommer närmare. Tillslut svänger den iallafall av och Marie och jag kna hoppa av cyklarna och skratta/andas. Alltså hahaha det var seriöst det sjukaste?! Vi lever verkligen on the edge... ^^

Just another day in my life.

Natten till idag så sov jag tretton timmar. Förstår ni hur skönt och behövligt det var?! Kom hem från jobbet, somnade vid 16:30, vaknade tio minuter runt kl. 22, somnade sedan om och vaknade när klockan ringde kl. 05:30. Jag har ju så himla stort sömnbehov och måste sova minst 9 timmar varje natt egentligen för att vara pigg, men det är ju helt omöjligt när jag jobbar först en kväll och sedan dag för då blir det ju bara typ 6-6,5 timmars sömn om man har tur. Så jag behöver helt enkelt sånna här sömndagar ibland, haha. Hur som helst. Ikväll har jag tillbringat några timmar hos Marie och druckit te och pratat en massa; vardagsmys! Nu ska jag titta på "Världens största konspirationer med Erik & Mackan", tänkte ju att det verkade ju vara intressant. Au revoir allihopa!
 
(Och nej, jag har typ inte något mer intressant att berätta än såhär. Händer liksom inte mer i mitt liv, men jag är faktiskt himla nöjd med det ändå. Så om ni mot all förmdan skulle vilja att jag skriver om nått roligare så hojta till. Over and out sålänge dårå.)

Systerbesök

I onsdags mötte jag ju upp Anna i Stockholm där vi strosade runt lite innan vi åkte tillbaka till Västerås. Igår hade vi en riktigt chilldag där vi först åt frullis i sängen och slappade lite framför TVn, innan vi klädde på oss och gick ner en runda på stan och besökte bl.a Myrorna och Stadsmissionen där jag fyndade finfina bestick och Anna en megafin byxdress som passade henne perfekt! Sen frossade Anna runt på Furulunds bland massa tyger innan vi bestämde oss för att gå tillbaka hem för att påbörja kvällsmaten vilket var sushi! Vi har pratat i flera år om att göra egen sushi, men det var först nu som vi faktiskt gjorde slag i saken. Innan vi började med kvällsmaten beslöt vi oss dock för att gå ut med Ansgar en stund eftersom det var så himla fint väder. Han var som vanligt väldigt skeptisk när jag satte på honom selen, men såfort vi kom ut glömde han det och strosade omkring i en kvart innan han beslöt sig för att det var dags att gå in igen. Det är så himla bra med Ansgi för han bestämmer liksom själv när han vill gå in och det är ju himla praktiskt för då vet jag ju att han faktiskt vill vara ute så länge som han är det! Iallafall. När vi kom in igen började Anna läsa om hur vi skulle tillreda riset på bästa sätt, medan jag passade på att göra en bulldeg eftersom vi hade bestämt att vi skulle äta bullar till efterrätt! Har man systermys måste man lyxa till det! När riset var färdig efter någon timme satte vi igång att göra iordning sushn, vilket faktiskt var lättare än jag trott! Jag hade avokado, paprika och gurka i mina; himla gott! Anna slog till på avokado, gurka, räkor och crabfish. Sedan myste vi ner oss i soffsängen, åt sushi, tittade på film och åt förtjusande goda bullar till efterätt. Kvällen rundade vi av med lite ansiktsmask; en liten tradition vi har!
Imorse vid 05 följde jag henne ner till tåget och nu är hon tillbaka i Växjö. Fast vi ses ju om 1,5 månade igen när hon ska hjälpa mig att flytta. Perfect!
 

Stockholm-Västerås

Sitter på tåget tillbaka till Västerås efter att ha strosat runt i ett kallt Stockholm ett par timmar tillsammans med Anna, som kom idag. Nu ska hon vara här tills fredag morgon, så vi ska passa på att ha en massa syskonmys med bland annat hemmagjord sushi, kanelbullar och ansiktsmasker!



Like boy need girl and girl need boy, got a nasty habit called rock'n'roll!

 

 
❤ ÅHÅHÅHÅH! NYTT ALBUM I VÅR OCH TURNÉ I SOMMAR! Mina små älsklingar!!!! ❤

High or low, our hearts are cold, well that's the only life we know.

 
Idag hade jag utbildning så fick sova enda till kl. 06:30 innan jag vad tvungen att gå upp. Lyx! Och utbildningen höll bara på till 13:30 så jag var hemma tidigt fastän jag fick betalt för hela dagen. Därför hann jag tvätta, och nu håller jag på att baka solrosbröd som jag snart ska ställa in i ugnen. Förhoppningsvis orkar jag diska upp mitt berg av disk (som blev sen igår då jag gjorde matlådor), dammsuga och skura. Bästa är att jag har köpt sköljmedel nu, och då brukar jag alltid hälla i en skvätt i skurvattnet så luktar det gott i hela lägenheten *tips tips*!
 
Och igårkväll fick jag för mig att jag skulle putsa till min lugg litegranna eftersom den hade blivit så lång, men så råkade jag klippa typ 2 cm för mycket så nu är den jättekort (+ lite sned haha). Tur jag har då att luggen växer ut igen på typ 2 veckor. Den ser lite längre ut på bilden än vad den egentligen är, men då fattar ni iallafall.
 
 
Annars känner jag mig lite vilsen mitt i livet sådär. Vet inte varför och jag har ju jobb och lägenhet och allt men ja. Känner mig ändå lite ängslig, tom och förvirrad. Men så är det väl ibland antar jag.

You are the sea swallowing me.

Var ju på fest hemma hos Marie och Silverpojken. Jag hade piffat till mig och fixat håret och tagit på mig mina nya kläder som jag köpte i måndags och toppat det med att ha på mig min tiara; finfint! Var hemma hos dom strax efter kl. 19 och då öppnade jag mina cider och lät festen börja. Allt eftersom ramlade en massa utav Silverpojkens vänner in vilket var spännande. Vi satt lite i soffan och hängde lite i köket och sen tillbaka till soffan och sådär. Lyssnade på Silverpojken och hans vänners dödsmusik och såg hur dom gick omkring och spelade luftgitarr och lufttrummor och så, men sedan tog vi över datorn och lyssnade på Makthaverskan och nån YOLO-låt, Melody Club och sådär vilket var fantastiskt bra! En utav Silverpojkens vänner blev totalgascinerad utav mig och vi satt och pratade musik och stil och så och han seriöst dog när jag visade honom min ipod och vad jag hade för musik på den. Det kändes förstås himla roligt att nån har samma musiksmak som mig och att nån istället för att såga den faktiskt hyllar den! Jag bliv fullirullis och fortsatte glida runt på festen, försökte spela gitarr men det gick inte så bra såklart. Sen kommer Ida-Lisa med en telefon och då har hon ringt upp Catti så då pratar alla med henne för det var ju så längesen och vi bestämmer att hon ska komma till Västerås den 22a mars och nu är det spikat och klart för "står det i Saras kalender så är det det som gäller!". Sen kom det in en livs levande Barbie på festen, och det visade sig vara deras grannes ex som ville titta in för hon hade hört att dte var fest. Var en mycket intressant person och så. Passade väl inte riktigt in bland alla hårdrockare kan man tycka haha, men hon livade ju upp festen en liten stund innan hon gick tillbaka. När klockan blivit 01 så började alla gå hem förutom jag som var fett pepp så jag stannade kvar tills klockan var typ efter tre och satt och snackade med Marie och Silverpojken. Eftersom internetet hade dött så kunde vi inte lyssna på spotify men då visade det sig att vi kunde koppla in min ipod i den så då lyssnade vi på den, och så kom det en Marilyn Manson-låt på den och jag blev så exalterad att jag snurrade runt men råkade halka och gjorde världens pladask på golvet, haha. Ett fint avslut på en mycket trevlig fest! Sen vinglade jag hem på min cykel och sjöng högt till Markus Krunegård på vägen hem; det livar liksom alltid upp lite att sjunga högt på vägen hem från fester!
 
Här är vi alla fem på bild, fastän Catti är innuti telefonen dårå! :D

Sharing different heartbeats in one night.

Hejrå drar iväg på partyt vi har peppat för i några veckor nu. Kommer bli kalasbra tror jag!
 
(Hatar att gifarna går så jävla långsamt. Ser helt efterbliven ut......)

Vi är tomma skal som suktar efter innehåll / Distans är vår enda chans.

 
1. Idag har jag bestämt att jag ska städa/tvätta/diska/laga matlådor/duscha och hinna det på de 4,5-5 timmarna som jag ska vara vaken till innan jag lägger mig.
2. Imon går jag dag och sen är jag ledig i TRE DAGAR!!!! Har inte varit ledig så länge på en månad. Ska bli otroligt skönt.
3. Hedwig mår bra nu och är pigg men både hon och Ansgi är dåliga i magen så det är nog lite magsjuka dom har trots allt.
4. På fredag ska jag på fest och jag har köpt en svart herrskjorta att ha under mina klänningar eftersom det inte finns någon svart damskjorta. Det jag kan säga om herrskjortor är: Känns som om man stryps i dom, knapparna är SKITSVÅRA att knäppa/knäppa upp, den är (naturligtvis) inte anpassat efter att man ska ha höfter så den åker upp och korvar sig pga det. Det bra är dock att den ser himla bra ut under klänningen och det är det som räknas sådeså!
5. Jag har fått skoskav igen, precis osm förra året. Dock inte lika stora/djupa men dessa gör ont ändå. Tyck synd om mig.
6. Jag har trollhår numera och ser ut såhär efter att jag har jobbat:
 
Hej då!

Kaosmorgon

Har haft en kaosmorgon. Vaknar strax innnan 06 av att Hedwig jamar jättemycket så jag går upp och kollar vad det är med henne. Hittar henne inne på toan där hon kräks. Jag torkar upp och går och lägger mig. Hedwig slutar inte jama och kräks två gånger till. Hon vill inte leka, vill ligga för sig själv. Jag blir orolig och gråter såklart innan jag ringer till veterinären som inte har någon tid men tycker ändå att nån borde titta på henne. Blir hänvisad till en annan veterinär där jag sitter i telefonkö i ungeför en timme innan någon svarar. Svaret blir samma; de har ingen tid men någon borde titta på henne så jag blir hänvisad att ringa till Strömsholms akutsjukhus. Sagt och gjort så ringer jag dit, men de tycker inte att jag borde åka in än uan att jag ska behandla henne som om hon är magsjuk; dvs. mata henne med dryck och ge henne skonkost. Lägger på, hämtar en 10 ml spruta och ger henne några ml vatten. Fem minuter efter kräks hon upp det. Ringer mamma och ser vad hon tycker att jag ska göra. Bestämmer att jag ska avvakta nån timme och prova att ge henne lite mer vatten så det gör jag. Sover en timme men vaknar nångång var tionde minut för att se att Hedda är okej. Vaknar av att hon hoppar upp i min säng och vill under täcket där hon går in och lägger sig och sover och spinner. Nu har hon själv druckit ur vattenskålen, har lekt lite med laserpekaren och sitter just nu i fönstret. Jag kan andas ut litegrann. Min älskade lilla snäcka ♥

Det händer att jag tänker på dig, viskar utan svar.

 
Vaknade kl. 9:30 idag, helt utvilad. Låg kvar en stund och myste med Hedwig innan jag gick upp för att göra mig redo inför söndagens äventyr. Hade planerat att ta en lite tripp till "Dollarstore" eftersom vår planerade trip till Ullared i slutet av mars in blir av. Eftersom det var både sol och plusgrader ute så bytte jag vinterjackan mot vårjackan och drog på mig mina favoritbrillor och gjorde mig redo för att traska ner till busstationen och köpe ett 10-resorskort.
 
 
När jag väl köpt det upptäcker jag att bussen jag ska åka går först vid 12:06, och klockan är typ 11:15. Eftersom jag hade sett affären från när jag åkt tåg drog jag slutsatsen att jag bara skulle behöva följa järnvägen för att hitta affären, så jag började traska. Var ju himla mysigt väder ute och jag hade bra musik i öronen; dessvärre fick jag skoskav efter halva vägen och det var inte lika mysigt men jag kämpade på. En timme senare var jag framme och redo att inhandla lite saker! Hittade tallrikar, skålar, ramar, krukor, dukrslag, smågrejer till köket och sånt där! Mest i färgerna gult och grönt den här gången. När jag var klar så gick iallafall bussen hem så jag haltade till busshållplatsen och åkte hem. Jag har gjort såhär att alla saker som jag köpt till min nya lägenhet har jag lagt i en påse och så får det ligga där tills jag har flyttat. Kommer ju bli som en liten överraskning då tänker jag eftersom jag redan har glömt bort vad som ligger i den. Här får ni ett litet smakprov på vad den innehåller:
 
 
Nu ska jag ägna kvällen åt att dricka blåbärste och kolla på movie. Bra slut på en söndag tycker jag!

Idag, igår, imorgon: fem år tillbaka i tiden fram tills idag.

 
Låt oss ta en titt på vad jag hade för mig för den första mars för fem år sedan, och sen varje år fram tills idag:
 
2008:
Såg jag ut såhär den första mars. Jag tillbringade dagen med Anna på barnakuten eftersom hon var förkyld, och hennes astma går inte ihop så bra med förkylningar, därav besöket på sjukhuset. Mamma var olyckligtvis inte hemma utan på Gotland så jag fick agera mamma (minns även att en doktor på riktigt trodde att jag var Annas mamma, hahaha!)
 
2009:
Jag hade flyttat till Stockholm och bott där i ett halvår och just imorgon den 2a mars skulle jag iväg på en jobbintervju på en förskola som jag sedan fick jobb på! Berättade iallafall detta på bilddagboken och la upp den här bilden, så såhär såg jag ut för exakt fyra år sedan.
 
2010:
Det snöade tydligen väldigt mycket och jag skrev i bloggen att jag inte kunde cykla till skolan på grund utav det så jag fick helt enkelt springa till skolan för att inte komma försent, haha. Kommer ihåg det; var jättesvettig och arg när jag väl kom fram.
 
2011:
Var glad för att februari var över, var i skolan och sedan fikade allihopa hemma hos Ida-Lisa eftersom vi trodde det var fettisdagen men vi var en vecka för tidiga haha! Hade längre hår vilket gjorde att min panda var mycket större än den är nu!
 
2012:
Tillbringade kvällen hos Catti och förfestade och sedan drog vi iväg och kollade på Svenska Björnstammen på Pluto! Det var vi och alla fjortonåringar typ haha men vi hade himla roligt. Dagen efter fick jag influensa, det var inte alls lika kul. Var däckad i fyra dagar.
 
2013:
Idag har jag fått stressa ihjäl mit till jobbet eftersom jag vaknade fem minuter innan jag skulle börja jobba för min väckarklocka hade inte ringt?! Kom bara 25 minuter försent men det gjorde ingenting för jag skulle inte ha hand om några patienter utan bara läsa en massa papper och gå igenom saker på avdelnigen och så. Slutade vid 15:30, cyklade till coop och köpte trocadero och lite godis och sen cyklade jag hem och bäddade ner mig bland alla mina kuddar och hello kitty-filtar och kollade på film fastän klockan inte ens var 18. Bra grej med att bo ensam det där!

RSS 2.0