LCHF-pizza

Mattias och jag åt nyttig-pizza idag, eller rättare sagt LCHF-pizza. LCHF står för LowCarbHighFat, lär mer om det HÄR!
Iaf, jag gillade pizzan mycket, medans Mattias inte alls tyckte om den, såatte...

LCHF-pizzadeg, ingredienser till en person:
2 ägg
Lite salt
2 msk olja
5 msk vatten
1 krm bakpulver
Torkad vitlök (går bra med vitlökspulver också)
Basilika
2 ¾ msk fiberhusk (finns att köpa i välordnade mataffärer)

Gör såhär: Vispa äggen med lite salt så det blir fluffigt. Häll i oljan, vattnet, bakpulver, torkad vitlök, basilika och fiberhusken. Blanda väl och låt svälla i 5 minuter, smeta ut till en pizzabotten på bakplåtspapper, låt sedan svälla igen 5-10 min. Försök att göra så tunn som möjligt! Sätt ugnen på 225 grader (varmluft). Grädda i 10 minuter eller tills bottnen får en fin färg. Tag ut och lägg på allt gott! In i ugnnen igen tills det alla ingredienser är färdiga!

Som tillbehör hade vi tomatsås, ost, mozzarella, gorgonzola (mm, we like cheese), färska champinjoner och några vitlökskorvar typ, fast dom fick bara va med i ugnen i en minut typ... Men gotti blev det!



Kommentarer

★Lämna ditt avtryck här:

Du heter:
Stammis?

Mailadress: (only for me)

URL/Din bloggadress:

★ Gör ditt avtryck:

Trackback
RSS 2.0