Allt och ingenting.

Så fort jag har orkat redigera mina bilder från Gotland (och fått bilderna som Emmelie har tagit) så ska jag visa er hur underbart vi hade det!
Nu är jag på jobbet och väntar på att jag ska få cykla hem till R och krypa ner bredvid honom i sängen. Det mysigaste en kan göra en höstkväll i september. Och igår bra vi hos Marie och Silverpojken för Marie fyllde år nu i veckan så vi hade ett födelsedagskalas för henne och åt kakor och drack te och kaffe.

Om fyra dagar åker jag till Umeå och Ida-Lisa.

En hälsning från Öjn.

Hej från ett regnigt och blåsigt Visby! Just nu sitter jag i bäddsoffan och väntar på att Pop ska göra sig iordning så att vi kan sova. Dagen har vi spenderar med att spendera genom Visby och second hand-shoppa lite. Och som jag har FYNDAT! Jag har köpt en plisserad svart tantkjol, ett förkläde, två ugnsfast formar, fyra glas, en tekanna, sex urfina tallrikar och sex likadana assietter för totalt 210:-. Förstår ni hur billigt liksom?! Är helt lyrisk!




Imorgon ska det fortsätta regna och blåsa, så vi har planerat att gå på Fornmuseet. Var ett par år sedan jag var där senast så ska bli kul att besöka det igen.


En dagsutflykt till Kungsbyn

Här om veckan när jag hade en ledig dag så tog R med mig ut på en dagsutflykt till Kungsbyns djurpark! Den låg strax utanför Västerås så det tog inte alls lång tid att komma dit. Jag var narutligtvis jättepepp; älskar ju djur liksom! När vi betalade så fick vi reda på att det skulle vara en "viltsafari" om tjugo minuter, så under tiden tittade vi på minigrisar och klappade får och en liten svart gris. Grisen var så himla kjelsjuk så den kom springande emot en och slänge sig på rygg för att bli kliad. JAG VILL OCKSÅ HA EN GRIS!
 
 
 
Sen var det alltså dags för viltsafari. De första djuren vi träffade på var visenterna Oden och Axel. Så himla söta. De var ganska pepp eftersom det var matdags, så när spannarna med mat ställdes ner gluffsades det hej vilt. Vi åkte vidare och såg lite dovhjortar och sen bambisar; alltså kronhjortar! Tydligen hette ledarhinden Lotta, och det är hon som syns på bild. Inne i skogen så vandrade ledarbocken och vakade över sina honor.
 
 
När viltsafarin var avklarad så traskade vi vidare för att se på de andra djuren. Första hagen som vi gick förbi tillhörde vildsvinen. Jag matade dom med maskrosblad och de tyckte att det var megagott eftersom det blev lite småbråk om vem som skulle äta. Passade på att klappa en på nosen så nu har jag rört ett vildsvin på riktigt! I en annan hage så bodde det en get och lite får. Geten var tydligen väldigt skeptisk mot oss, och när vi försökte klappa honom så stångades han med hornen. Var ganska tydligt att han vaktade sina honor för han följde med oss längs stängslet medan vi tittade på lamorna. Jag gjorde ett sista försök att klappa geten, men då bet han tag i min jackärm så R fick hjälpa mig loss, haha. Lamorna var mest intresserade av att äta barr och klia sig mot granen. Dom ser så himla roliga ut.
 
 
Vi gick vidare mot älghagen. Vi hade missat älgmatningen på förmiddagen men hoppades på att vi skulle få en skymt utav de iallafall, och det fick vi! En tjur, en ko och två små klavar. Eller ja, så små var de ju förstås inte, men i jämförelse med deras föräldrar så var de ganska pyttiga.
 
 
Tillsist kom vi till hästhagen! OMG I AM IN HEAVEN! Så himla fina. Älskar mular. Dom är så lena och så mjuka och så varma. Borrade mig in i manen och luktade. Hästlukt är så himla gosigt. Matade hästarna med lite kvistar och gräs och stod där länge och kelade. Jag hoppas att jag får ett barn som blir hästintresserad och börjar rida så att jag också kan göra det. Tänk att ha en egen häst liksom!
 
 
De sista djuren som vi besökte innan vi åkte hem var lite höns och getter, och små kaniner. Alltså, tänker bara på att fåglar är släktingar med dinosaurierna, och när man kollar på tppen så syns det verkligen! Tänk er en tupp i typ 20 gånger större format och huggtänder liksom. Fett läskigt! Kaninerna var ju också sådär fruktansvärt fina och jag blev totalkär i albinokaninen med röda ögon. Tänk att en ha en sån som hoppar omkring på golvet.
 
 
Och efter en fruktansvärt fin och mysig dag tog vi bilen tillbaka hem och bakade kanelbullar. En fantastisk grej att göra såhär på hösten!

Badkarskväll

Har haft min ta-hand-om-mig-själv-kväll ikväll. Försöker ha det en gång i veckan. Oftast badar jag badkar länge, och har i fina badbomber från Lush. Blir liksom lite extra lyxigt på så vis. Idag upptäckte jag dessutom att "Pip-Larsson" fanns på Öppna Arkivet, så då tittade jag på två avsnitt utav det under tiden. Alla borde unna sig en ensamkväll i veckan!

När vi var i London.

Jag hade planerat den här resan i ett år innan vi åkte. Det var nämligen så att jag skulle ge en Londonresa till min fina systeryster som tog studenten i juni. När jag började planera resan, titta efter hotell och flyg, så bestämde sig även våran mami och bror för att följa med oss! Så himla roligt! Den 13/6 fick min syster presenten, och hon blev överlycklig. Två och en halv månad senare satt vi på flyget mot Heathrow och London. Såhär såg våran resa ut:  

Dag ett: Vi landade tidigt i England, klockan var bara runt åttasnåret på morgonen. Efter att ha fixat var sitt oystercard så satte vi oss på tunnelbanan i en timme innan vi kom fram till vår tunnelbanestation: baker street. Ungefär tre minuters gång därifrån låg vårt fina lilla hotell. Eftersom vi kom alldeles för tidigt för att checka in så lämnade vi våra väskor där och begav oss ut för att leta reda på någonstans att äta frukost. Bland det bästa med att fika i London är att man alltid får en egen liten tekanna på bordet när man har beställt te. Räcker till typ två och en halv kopp per person. Engelsmännen vet hur man dricker te, helt enkelt. När vi kände oss mätta och belåtna så begav vi oss mot Oxford street som bara låg en kvarts promenad bort. Jag shoppade järnet första dagen och gjorde därmed av med halva min budget under första dagen. Det är så himla typiskt mig. Hittade iallafall mina batmanpyjamasbyxor och världens finaste mugg, så det gjorde inte så mycket att jag handlat för mycket.
 

Dag två: Dagens mål var Camden Market och Convent Garden! Jag hade en klädkris på morgonen och kände mig ful iallting. Tillsist hittade jag en klänning som jag drog på mig, och så piffade jag upp mig extra mycket i min nyinköpta tiara och stjärnor under ögonen. Väl i Camden market så fick jag väldigt många kommentarer om hur fin mitt hår var, så då kändes det hela väldigt mycket bättre.Vi strosade runt i alla affärer, tittade och kikade på saker. Jag åt världens godaste vegetariska tortillia till lunch, det bästa var att dne bara kostade £5 och räckte både för att mami och jag skulle bli mätta. Martin tog en likadan men den var lite spillig så mami fick hjälpa honom, haha. Fram mot eftermiddagen började det regna, så då bestämde vi oss för att åka till Convent Garden. Där var det fint väder så vi stannade till utanför en pub och tog varsin öl. Eller ja, alla utom Anna som hade dödshosta och shottade hostmedicin istället. På kvällen åt vi på en utav Jamie Olivers filialrestauranger; gud vad gott det var!




Dag tre: Den tredje dagen så skulle vi undersöka Regant street och se vad den gatan hade att bjuda på. Måste ge Martin tio i topp-poäng för att vara den mest tålmodigaste mannen jag känner. Varenda gång vi gick in i en affär så satte han på sig sina hörlurar, slog sig ner i en fåtölj eftersom dessa ofta finns på skoavdelningar i diverse utiker, och lyssnade på sin ljudbok. Inte en enda gång klagade han på att vi sprang in och ut i olika affärer. Heja Martin! Iallafall. Vi hittade till Carnaby Street vilket var himla mysigt. Vi gick in på en pub eftersom vi var hungriga. Åt en jättegod vegetarisk paj. Det är så bra i London för där skriver dom ett litet "V" bakom varje rätt som är vegetarisk så slipperman leta liks. Vi gick i några konstiga affärer innan vi letade upp Victoria Secret. Förlåt men fattar verkligen inte grejen med den affären? Jag gick vilse där inne och tappade bort alla och fick nästan panik innan jag hittade Martin, som tur var. Sen väntade i forever på att mami och Anna skulle bli klara. Jag roade mig med att ta på ett par trosor som kostade 1080:-!!!! Helt galet. Kvällen tillbringade vi på hotellrummet eftersom vi hade gått så himla mycket och var ganska trötta. Välförtjänt med lite vila med andra ord.


Dag fyra:
Den här dagen så regnade det, och vi hade planerat in ett besök på British Museum. Jag var nöjd över att jag dagen innan införskaffat mig ett pandaparaply som jag kunde använda! British museum var gigantiskt och det var så himla mycket prylar överallt att titta på så att man var alldeles slut efter två timmar ungefär. Då sprang vi ut i ösregnet över till en Starbucks och tog lite varmt att dricka. Jag slog till med en varm choklad. Passar bäst att dricka när regnet öser ner utanför. Fast efter ett tag så lättade regnet, för att sedan sluta helt, och då så bestämde vi att vi skulle besöka Soho. Efter lite kartläsande så hittade vi dit. Tyvär hann vi bara besäka en bråkdel av Soho, men jag hann införskaffa mig ett par svarta XL-over size solglasögon som låg längst in i en liten affär tillsammans med skämtglasögon?! Antagligen för att de var så stora, men jag tyckte att de var fantastiska. För endast £5 blev de mina. Så värt. Hittade även en annan jättemysig affär, men det var så mycket folk i den, och mami och Martin hade redan gått typ hundra meter före oss så jag hann i princip bara in och ut i den. Synd. Ska luskamma Soho nästa gång jag är i London!


Dag fem:
Sista dagen. Flyget skulle inte gå förens 18:45 så vi hade halva dagen på oss att hitta på saker. Vi checkade ut men kunde lämna kvar väskorna tills vi skulle åka till flygplatsen. Guld värt! Efter frukosten begav vi oss mot Hyde park där jag skulle mata ekorrar. Det var typ detta jag peppat på de senaste dagarna sedan Martin berättat att det var så tama att man kunde mata dom! Tyvär har Anna alla bilder på detta så kan inte visa er just nu när jag matar, får göra det en annan gång. Det kryllade iallafall av ekorrar där, och för er som är i London och vill mata så rekommenderar jag att gå längre in i parken, för där är ekorrarna mer tama. Iallafall. Vi tog en fika och sen traskade vi mot Harrods, för mami ville dit och kika. Men innan vi gick in på Harrods så ville Martin stanna till utanför typ Etiopiens ambasad eftersom Julian Assange befann sig där, så han passade på att posa lite utanför. På Harrods blev jag blev mest förtjust i att det fann ett "pet kingdom" där de sålde exklusiva djurbädda/mat/koppel, ja ni förstår. De hade även ett hundspa där man kunde se hur de trimmade iordning hundarna. Fast mitt hjärta brast när jag såg att de hade hundvalpar i glasburar som de sålde. Usch. Bland det värsta jag vet det där. När vi åkte ner i rulltrappan för att gå ut, så såg vi att de hade en operasångerska som stod och sjöng live! Alltså haha helt galet. Sedan gick vi och hämtade våra väskor och åkte ut till Heathrow och tillbaka till Sverige.Att ha en familjesemester såhär är verkligen toppenmysigt, och jag kan verkligen säga att jag har den finaste familjen någonsin! For real!

Väntan, alltid denna väntan.

Hänger vid sjukhuscafeterian och väntar på Marie som jag ska luncha med. Hon jobbar dag och jag jobbar kväll. Vi lyckas alltid planera våra scheman tvärt om så vi är typ aldrig ledigt samtidigt! Dåligt. Nu har jag iallafall börjat använda halsduk och min nya höstjacka. Trivs finfint i den! Imorgon får ni ta och kolla in bloggen för då kommer ett inlägg upp om hur jag hade det i London. Det måste ni kika på!

September/oktober blir ovanligt fina i år!

Det visade sig att den kommande månaden kommer att bli så himla fin. På riktigt! Om två veckor så åker jag och Pop över till Gotland i ett par dagar. Där ska vi hälsa på min lillasyster som pluggar, picknicka, åka till Fårö och bara njuta. En vecka efter att jag kommit hem från Gotland tar jag tåget från Stockholm till Umeå för att hälsa på Ida-Lisa, och som jag längtar! Hoppas att hösten har kommit dit då så att jag kan spatsera runt i min nya höstjacka och höstskor där. Och om nån har nått tips på nån bra second hand-affär (eller annan trevlig affär) i närheten utav centralen i Umeå så hojta till! Jag ska nämligen slå ihjäl några timmar innan Ida-Lisa slutar att jobba. Men iallafall. Efter att jag kommit hem från Ida-Lisa så ska jag på måndagen gå på en föreläsning om bipoläritet som görs utav självaste Arvid Lagercrantz! Och fyra dagar efter det åker jag hem till mamma för att fira morfars 75-års dag tillsammans med min lilla släkt. Som ni ser så har jag en hel massa att se fram emot. Kan knappt vänta!

Här är mitt lilla bo!

Nu är det dags för er att få se hur jag bor! Är så stolt över mitt lilla bo, trivs så himla bra här! Jag har inte tagit med balkongen i detta inlägg då den ser ganska tråkig ut utan alla blommor, och jag hänvisar istället till detta inlägg om ni vill se hur den ser ut när den är som bäst!
 
Då börjar vi! Här är min ytterdörr, och på den har jag satt upp en väldigt bra skylt. Tänker ju liksom att OM det skulle hända någonting så måste ju folk veta att mina två älsklingar finns här inne!
 
Sen kommer vi in i min hall. Den är lagom stor och man får plats med det mesta. Jag har precis rensat hatthyllan/klädhängaren så att nu finns bara dom väskor/skor/jackor som jag använder mest där. Allt annat har fått flytta in i mitt förråd.
 
Till höger så finns mitt kök. Det har färgtema gult, som ni kanske ser. Det är ganska svårt att undgå detta. Har dock fräschat upp det med lite gröna detaljer, typ mattan och svalorna på skåpen. Svalorna var bland det första jag fixade när jag flyttat in. Det gäller ju att prioritera, haha. Över spisen har jag använt utrymmer där kryddorna egentligen ska stå, till att ha mina téer. Dricker ju himla mycket te och tycker att det ska synas också! Vid min matbordshörna så har jag hyllor med diverse burkar på. De innehåller bland annat mjöl, havregryn, flingor och sånt där. Har även klämt in lite kokböcker på en tavellist, och hängt upp min svampkarta jag köpte för ett tag sen.
 
 Om man går ut från köket, tillbaka till hallen, och fortsätter rakt fram så kommer man till min toalett. Den är i minsta laget. Jag blev ju bortskämd med att ha en väldigt rymlig toalett i min stundetlägenhet så, men detta badrummet vinner ändå eftersom det finns ett badkar här!
 
Till vänster om toaletten finns mitt turkosa vardagsrum. Ni anar inte hur länge jag letade efter en turkos soffa utan att hitta en (okej fanns ju en på ikea men den var ju FRUKTANSVÄRT obekväm att sitta i). Så jag löste problemet genom att köpa turkosa filtar och lägga över. Funkar finfint. Min bokhylla är fortfarande träfärgad, men den ska inom kort målad om till någon färg som jag ännu inte bestämt än.
 
Och sist men inte minst så har vi mitt sovrum, som narutligtvis är rosa! Jag har också precis införskaffat mig en sänghimmel. Ungefär det finaste som jag haft! Som grädde på moset hittade jag en ljusslinga med rosor på i London som jag satte fast i den. Sagolikt! Då garderoben inte räckte till var jag tvungen att köpa en klädställning att hänga mina klänningar på. Det var ganska bra för då fick den stå i hörnet där jag inte visste vad jag skulle ha i annars.
 
Så! Det var den lilla rundturen jag hade att bjuda på! Även fast jag har bott här i lite mer än fyra månader så har jag inte riktigt kommit till rätta till hundra procent. Fast jag är på god väg. Lite småpyssel och sen är allt tipptopp!

Det är inte alltid skadligt att ha en stressig dag.

Halvligger däckad i soffan på jobbet och har precis kastat i mig en banan. Har haft en väldigt stressig förmiddag vilket har resulterat i att jag fortfarande inte har hunnit ta någon rast. Men en är lugnt; en stressig dag då och då är inte hela världen. Man känner ju att man lever och det är faktiskt uppskattat!

Och inlägget om min lägenhet som jag lovat er har fortfarande inte skapats. Istället har jag ägnat mig åt att äta kvällsmat med mina jobbarkompisar på stan, kollat på "World war Z" och legat under filten pga var skiträdd så att R fick cykla med mig hem sen för jag vågade inte det själv. Jag har varit på ettårskalas och ätit otroligt goda bakelser av diverse olika slag, planerat Gotlandsresa med Pop, och igårkväll så tog jag mitt andra och antagligen sista dopp för sommaren. Det gäller att ta vara på tillfällena hörrni.
Och eftersom jag förhoppningsvis har lågan uppe när jag kommer hem (bortsett från att jag inte däckar i soffan), så ska jag försöka fota mitt bo. För jag vill verkligen visa er det! Kika in här igen runt 21-tiden ikväll mina små kaksmulor så ska ni få se!

Live från infektion

Passar på att blogga en liten snabbis från jobbet. Ska jobba hela helgen, känns faktiskt ganska bra. Jag tycker om att jobba helg för det är så lugnt tempo då, om man jämför med vardagarna. Tycker om att vara på jobbet annars ändå; tycker om att få strukturera saker och kunna stryka saker från min lista. Tycker om min jobbpersonlighet också, är ju liksom så lugn och strukturerad och social. Alltså tvärt emot hur jag är privat. Jaja. Imorgon ska jag iallafall visa er mitt lilla bo! Har bott in mig mer nu så nu är jag redo att visa er det!


Om en himla fin lördag!

I lördags så  drog jag till Stockholm och träffade Towe och Hanna! Så himla trevliga och mysiga! Vi hade egentligen planerat att ha parkhäng utanför Popaganda, men eftersom det ösregnade typ var tionde minut så bestämde vi oss för att hänga hemma i Hagsätra hos Hanna. Jag blev bjuden på skinny bitch-drink, fick reda på att det fanns cigaretter med mintsmak, skrattade och hade det så himla himla roligt!
 
 

Storstädning på G.

Min sista lediga dag utav tre spenderas hemma i min pinsamt stökiga lägenhet. Det försöker jag ändra nu och har gett mig på sovrummet och garderoben. Förhoppningsvis hinner jag blogga ikväll; blir antingen ett inlägg om London, helgen eller sightseeing i min lägenhet. Vad låter mest lockande?


RSS 2.0