Söndag.

God söndag!
Idag har jag varit ute världens kortaste runda pga frös typ ihjäl fastän jag hade min kaninmössa på mig (som ni ser på första bilden!). Nu sitter jag i sängen och tittar "A beautiful mind" som är en utav mina favoritfilmer i hela världen. Har iallafall tänkt att stanna i sängen resten utav dagen och om jag har tur orkar jag läsa igenom artiklar inför seminariet imon. Eller rättare sagt måste jag tvinga mig själv till att läsa om jag inte vill få underkänt på det.

It's halloween!

Hej! Nu är jag på förfest hos Ida-Lisa! Vi har tema superhjältar och jag är Catwoman!
 

I've got thing for major crises, total fuck ups are what my life is all about.

 
Ikväll ska jag försöka att hitta motivation till att skriva min seminarieuppgift till seminariet som jag har på måndag. Igår lyckades jag bara skriva en halv mening, vilken var "Min patient "Lars"...", så det var ju inte så innehållsrikt. Jag vill egentligen absolut inte skriva det men måste ju pga det är ju obligatoriskt. Och sen måste jag skriva en hemtenta som ska in på tisdag som jag inte ens har börjar på. Det går bra nu... Eller inte. Praktiken går iallafall väldigt bra och jag trivs och funderar mer och mer på att söka jobb där. Känns bara lite konstigt att söka jobb på ett ställa där jag haft praktik men ja, får se.
 
Vill så himla mycket saker nu och här är några av dom:
- Vill bara ha fredag nununu för då ska jag klä ut mig och dricka vin för det är halloweenfest på Kåren och jag och mina vänner ska på sittning innan och sittningar är ju alltid awesome så kommer nog bli helt fantastiskt!
- Och så vill jag gärna ha lite ordning i min lägenhet och hoppas att jag kan få det snart för nu har jag haft oordning alldeles för länge tycker jag.
- Ett stabilt humör hade inte heller skadat då det numera är värre än en berg- och dalbana och jag liksom bara åker med utan en chans att kliva av eller hejda farten.
- Men allra helst skulle jag ju vilja ligga nerkrypen i en soffa och bara mysa och kolla på movie med nån och äta popcorn och såntdär för det ska man ju faktiskt göra på hösten. Nu är ju snart hösten slut så antar att jag nog inte hinner med det...
 
Ni ser ju hur fantastiskt pepp jag är på att skriva den där jävla seminarieuppgiften. Önska mig lycka till och sådär. Usch och fy...

Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak ♥

 
Idag saknar jag min Popi så himla mycket och jag vill bara ha jul nu så att vi kan träffas igen!
 

We've got nowhere to run, we were much too young.

 
Har ganska mycket praktik nu så hinner inte skriva så mycket/har inte så mycket att skriva om. Gick iallafall dag igår och det var sjukt lugnt så vi satt mest och chillade i sofforna. Jag gav en intramuskulär injektion, har typ bara gjort det en gång innan och tyckte det var lika läskigt att göra det denna gången som då, men antar att jag vänjer sig. Fick gå hem lite tidigare så cyklade hem och sov, haha. Sen skulle iallafall jag ner till stan och äta med mina vänner, så jag går ut till cykelförrådet för att låsa upp det och hämta min cykel, men nyckeln liksom fastna (låset har typ krabbat i två veckor nu) så jag kan varken vrida på nyckeln eller dra in/ut den. Det ösregnar och jag blir mer och mer irriterad över att nyckeln sitter fast så jag tänker att jag bestämt ska försöka dra ut nyckel, vilket jag gör, men då råkar jag istället böja hela nyckeln alltså hahaha så sjukt. Och sen är ju den trasig för att ett spår i den hade gått sönder och jag blir asarg och har lust att slå sönder nått, men istället ringer jag mamma och beklagar mig. Får sedan tag i Marie som har min extranyckel så jag får gå till henne i regnet (tur att hon bor så nära nu!) och hämta den så att jag iallafall kan komma in i min lägenhet sen. Så sjukt! Hoppas verkligen inte att jag måste betala för en ny nyckel, men det måste jag säkert bara för att jag verkligen inte alls har några pengar till det.
 
Nu har jag precis varit ute med Ansgi en stund. Ska till praktiken om en timme så måste slänga ihop en matlåda också. Bland det bästa med att ha praktik på psyk är att vi inte börjar förens kl. 14 om vi går kväll, så himla skönt!

Tadaa!

Det jag inte kunde säga igår kan jag avslöja idag:
 
 
Här är lite suddiga bilder på Hedwig, 3,5 veckor. Om allt går som det ska så kommer hon att flytta in hos mig och Ansgar någongång i januari! ♥

På en sekund är jag långt härifrån, jag mäter försprång i ljusår jag är redan i mål.

 
Idag mår jag mycket bättre! I love you kåvepenin! Så imon ska/kan jag gå tillbaka till praktiken igen, jobbar kväll också så hinner med att ta en lång sovmorgon. Har tänkt att hinna med en tvätt innan jag går hemifrån också, ska nog inte vara några problem.
 
Och så har jag en liten grej som jag skulle vilja avslöja men inte ska göra det än förens det är riktigt klart, men lovar att jag ska berätta så fort jag kan. Åh, är så himla glad!

Halsfluss

Har tydligen halsfluss så nu ligger jag hemma och tycker synd om mig själv typ, haha. Har fått kåvepenin som jag ska äta i tio dagar och jag har bunkrat upp med både alvedon och ipren nu så jag ska slippa ha så ont i kroppen.
 
Ingen som har lust att komma hit och leka lite med Ansgi btw? ^^ Han är så uttråkad och jag har ingen kraft att leka med honom (dålig kattmamma). Nä, tänkte vänta tills mina alvedon/ipren har börjat verka och sen gå ut på en liten runda med honom. Det är ju trots inte så ansträngande, det är ju inte så att han går ut på några kilometerlånga promenader haha.

Sjuk

Är sjuk just nu. Blev hemskickad igår från praktiken men fick ändå alla timmar ifyllda för den dagen, score! Har iallafall fruktansvärt ont i halsen och kan knappt svälja pga detta, vilket gör att jag absolut inte kan äta och knappt dricka. Mamma tyckte att jag skulle ringa till vårdcentralen då varken bafucin eller ipren hjälper. Så idag ringde jag och fick prata med världens snorkigaste sjuksköterska; jag fattar verkligen inte varför alla sjuksköterskor som sitter i telefon på VC ska låta som om dom vore några jävla överklasstyper? När jag förklarade varför jag ringde så frågade hon om jag hade feber och sånadära frågor, och sen sa hon typ att "ja, jag hör ju att du är täppt i näsan", varpå jag svarar att jag inte alls är det, utan att det bara är halsen. Men hon ger sig inte utan "Men du låter ju jättetäppt i näsan. Är du säker på att du inte är det?". Alltså, jag är tjugotre år och jag VET när jag är täppt i näsa och när jag inte är det... Sa iallafall till henne att jag är inte alls var täppt i näsan, och jag får svaret "Jaha... Jaja, du får väl ta och komma hit vid 15:45 då så får du väl träffa en läkare här". Känner bara FUCK YOU, gå hem och lägg dig istället! Dock bra att jag får träffa en läkare som förhoppningsvis kan ge mig tips, eller medicin, så att jag snart kan börja dricka igen utan att vilja dö.

Det var allt från mig. Tack och hej.

Inflyttningsfest!

Igår var det inflyttningsfest hemma hos Marie och Silverpojken! Det var en sån himla trevlig och mysig fest och jag har verkligen världens finaste vänner ♥ Iallafall så kom vi dit runt 18-tiden och då fick vi välkomstbål med frukt i, och så hälsade vi på dom som redan var där. Allt eftersom så trillade det in mer folk och festen var igång. En del hängde i köket och en del i vardagsrummet. Jag tog dock varje chans jag fick att sitta i badkaret och dricka vin; jag älskar att sitta i badkar och dricka vin! Kan vara det bästa! Jag och Marie smidde planer om hur vi ville jobba på 93:an (Piva: psykiatrisk intensivvårdsavd.) tillsammans och Ida-Lisa försökte övertala oss att söka jobb på barnavd. också; tror vi kom överens om sen att alla skulle söka på barn! Efter ett tag började alla bli pussiga så då pussade vi på varandra litegranna haha och tog en massa kort på det och ja vet inte riktigt vad vi höll på med haha. Men kul hade vi iallafall, och vi fick det ännu roligare när vi uppptäckte att det fanns en massa tomma kartonger ute på balkongen. Jag ville sitta i dom för det verkade ju trevligt, men naturligtvis så trillade jag och kom typ inte upp haha! Efter det vet jag inte riktigt vad vi gjorde, tror vi dansade litegranna i något hörn, och Kelly dansade _sexy_dance_ med Ida-Lisa en liten stund. Jag tror jag började socialisera mig mer med en del folk här sen också, så vi hängde litegranna i köket. Sen blev klockan helt plötsligt jättemycket och då var det dag att stänga ner festen.
 

Gimme strength to endure when I simply hate this world.

 
Ska iväg till Marie och Silverpojkens inflyttningsfest nu.

Mammas 5.0 -uppdateringsfest

Tänkte visa lite hur det såg ut i lördags när mami hade sin uppgraderingsfest!
 
Först så blandade jag och mami välkomstbålet (747), sedan kom gästerna och dom minglade lite och gick sedan ut på lite tipsrunda.
 
 
Lilla mami! ♥
 
Jag och mina syskon ♥
 
Sen åt vi mat, och jag drack ganska mycket vin eftersom jag visste att jag skulle dansa sen. Jag dansar som sagt aldrig nykter!
 
Efter maten så var det dags för Annas kompisar band (The Watts) att spela. Just ikväll spelade dom ingen av sina egna låtar utan spelade bara covers i form av Broder Daniel, Kent, Håkan Hellström och Johnossi! Förstår ni hur fantastiskt kul det var att vara sådär perfekt vinfull och bara glida omkring på golvet i platåskor och dansa till ett liveband som spelar musik som jag ALDRIG annars får höra när vi är ute! Jag (och min lilla familj) tog minst sagt tillfället i akt.

 
Sen så dansade vi resten utav kvällen och vid 02 gled jag hem och somnade!

You found a way to keep it inside, to a point where you can´t feel a thing and silence suits us fine.

 
1. Varför blir man placerad på en psykiatriplaceringen där handledaren (+ typ alla andra vi träffat) inte har en susning om hur man handleder studenter?
2. Man kan ju tycka att psyk skulle veta vikten av att vara strukturerade; det vet dom inte.
3. Kan fortfarande tänka mig att jobba där, men det är fan inte kul att vara där som student.

First day @ avd. 96

Har haft första dagen på psykiatriplaceringen idag. Efter det smärre kaoset igår så hoppades både Ida-Lisa och jag att det skulle bli en bättre dag idga när vi faktiskt skulle gå med huvudhandledaren. Det visade sig att vi hade fel, typ jättefel; alltså haha hon var helt lost! Hade inte koll på någonting och slänge hela tiden ur sig "jaha, öh, haha ja jag vet inte riktigt vad ni ska göra nu..?".
Vi skulle iallafall börja mogonen med att ta lite blodprov och det gick lite trögt med blodet på ett prov så när vi äntligen hade fått ihop tillräckligt med blod hade det hunnit stelna i röret. Jag och Ida-Lisa tyckte att vi skulle ta ett nytt prov, men vår handledare tog röret och ba "men kan man inte skaka på det så att det löser upp sig?!?! :DDDD" *börjar skaka röret frenetiskt*. Ida-Lisa och jag tittar förskräckt på varandra för är det en sak man lärt sig på skolan om provtagning så är det att man ska akta sig för hemolys, aka. att röda blodkropparna ska gå sönder vilket dom kan göra om man stasar för länge/skakar röret--> man kan inte få något resultat från provet. Efter denna lilla upplevelse går vi och sätter oss på expeditionen och så sitter vi där i ett par timmar, varav vår handledare försvann iväg på "ett möte som inte är särkilt viktigt", så Ida-Lisa och jag får roa oss själva med att läsa journaler. Vi hann med ett par rejäla fnissattacker åt mängden särskrivningar som fanns precis överallt i journalerna, exempelvis "grundsjuk dom". Vi hann även ha kapplöpning i kulverten när vi skulle lämna provet och vi hatar redan en uska som har en förskräcklig översittarton.
Lite innan lunch så lyckades vi iallafall fixa så att vi fick ett schema för två veckor framåt, så det känns ju iallafall lite bra (även fast jag hade velat ha för alla fyra veckorna...). Ida-Lisa och jag ska gå tillsammans hela den här veckan och det kommer ju bara vara helt fantastiskt pga vi kommer att skratta/fnissa hela tiden ungefär= galet roligt!

Jag ska aldrig ignorera dig igen.

Idag var jag och Ida-Lisa på introdukiton på vår psykiatriplacering. Det var den sämsta introduktionen jag någonsin varit på; vi fick liksom inte ens ett schema utan sjuksköterskan som hade hand om den (och som på köpet inte var huvudhandledare) typ "Nä men alltså ni kan ju gå kväll idga om ni vill, eller så kan ni väl komma hit vid 07 imon så får vi se vem ni ska gå med". Så jävla dåligt! Liksom man kan ju känna att dom kan ha någon framförhållning och iallafall ge oss första veckans schema, för det kommer ju inte direkt som någon överraskning att vi skulle ha praktik där.
Jaja, innan introduktionen var jag, Marie och Ida-Lisa och köpte biljetter till Halloween-sittningen som vi ska gå på, och sen traskade vi ner på stan och åt lunch tillsammans. Ida-Lisa slog fast att hon tyckte att vi allihopa umgicks för lite, så förhoppningsvis kan vi umgås mer under den här praktikplaceringen.
 Och på lördag ska vi ju faktiskt gå på Maries inflyttningfest, kommer bli så himla bra!

Let your body decide where you want to go.

Idag har mami sin 5.0 -uppgraderingsfest och lite såhär ser jag ut då:
 
 
Nu ska jag hjälpa till att blanda välkomstdrinken som är 747!

Ett steg närmare rätt!

Hänger hemma hos mami och min lilla familj i Hovmantorp för tillfället eftersom mami ska ha sin "uppgraderingsfest" imorgon! Idag var vi iallafall in till Växjö en sväng och åt lunch där och gick omkring och kikade, himla mysigt. Jag köpte ingenting förutom en ny liten ryggsäck till Ansgar, en regnbågsfärgad borste och en väggkrok *känner mig duktig*. Nu håller jag på att baka fyra stycken kladdkakor som vi ska ha imorgon; kan meddela att det doftar väldigt gott i vårt kök nu!
 

I swerve out of control, and I swear I waited and waited, I've got to get out of this hole.

 
Har slutfört min sista dag på kirurgen idag, samt haft min slutbedömning som gick så himla bra! Vi pratade nästan ingenting om kriterierna utan satt mest och pratade om hur det hade varit och så, så var ganska chill. Fick så himla mycket beröm och komplimanger att jag inte visste vad jag skulle säga, men blev särskilt glad av en sak som dom sa: "Om du vill jobba här så är du välkommen tillbaka, men vi tror verkligen att du kommer att göra ett strålande jobb om du väljer att jobba på psyk. Du ser liksom människor och har det där tålamodet att sitta ner och verkligen LYSSNA på dom. Det är en väldigt, väldigt bra egenskap!". Blev så himlahimla glad när dom sa det!
 
Nu är jag iallafall hemma och ska snart tvätta upp lite kläder som jag ska ha med mig hem till mami i helgen. Jag har även bytt profilbild i menyn, tyckte det var på tiden liksom. Och jag kan ju bara passa på att säga att jag upptäckte att min blogg ser förjävlig ut i Internet explorer haha, den är ju liksom anpassad till Firefox så det är därför!

You said I'm gonna buy a gun and start a war, if you can tell me something worth fighting for.

 
Imon går jag sista dagen på min kirurgplacering, och det ska faktiskt bli himla skönt att byta placering! Inte så att jag har vantrivts där, men det är inte min typ av avdelning så känner att jag liksom inte har mer att göra där. På måndag börjar iallafall jag och Ida-Lisa på vår psykiatriplacering (ja, vi har lyckats kommit på samma avdelning!!!); avd. 96= akut psykos. Har typ peppat hela sommaren inför detta men nu så tvingar jag mig själv att peppa ner deluxe och inbillar mig att det kommer att vara den tråkigaste placeringen jag någonsin har varit på så att jag inte ska bli besviken. Det är nämligen något utav det värsta jag vet, att bli besviken. Iallafall. Har fått ett tecken på att det kommer vara tråkigt eftersom vi fick ett mail som var skittorrt och det stod typ INGENTING i den bara "Kom på måndag kl. 14 för introduktionsträff" + att det var skrivet i .rtf-format. Liksom, wtf? Jaja.
 
På torsdag åker jag iallafall hem till mami för att gå på "uppgraderingsfest" som hon vill kalla det. Kommer nog bli himla trevligt i vilket fall som helst. + att Anna och jag ska baka kanelbullar på torsdag pga KANELBULLENS DAG DÅ!

I got my mind set on destruction and if it'll strike me hard will you remember me?

 
Spenderar morgonen innan jag ska gå till praktiken med att baka veganska scones som jag har tänkt att ha till min tomatsoppa! Receptet hittar ni här om ni skulle vara sugna själva.
 

RSS 2.0