HEJ FESTIVAL!

Nu sticker jag iväg till SiESTA! Är megapepp woppiwoopiwoop!



When we stop breathing for each other, we´re drained of our will.


Cred till mig som gick till tandläkaren imorse fastän jag var rädd och egentligen inte ville. Alltså, jag är ju inte rädd för själva tandläkaren eller situationen utan jag är totalt livrädd för blod i munnen/lösa tänder. Börjar gråta nästan bara utav att tänka på det. Men besöket gick bra och jag slapp både blod i munnen/lösa tänder så jag är nöjd!

Idag ska jag fixa det sista inför siesta, typ köpa lite dricka till och packa och fixa presenning (det ska ju regna varje dag så vi kände att en extra presenning över tältet skadar nog inte!) och sådära. Igår köpte jag, Ida-Lisa och Catti även snyggaste muggarna som vi ska ha med oss; dom har liksom både sugrör och lock! Rena rama lyxmuggen!

Kent @ Cirkus

I lördags var det äntligen dags för kent! Hade ställt klockan så att jag skulle gå upp till åtta, men eftersom jag inte hade kommit hem förens runt 4-tiden på morgonen innan så orkade jag inte det utan gick upp vid nio istället. Vid kl. 11 tog jag tåget till Stockholm och strax efter 12 var jag framme vid Cirkus. Var asnervös pga skulle ju köa ensam och det var inte någon strukturerad kö så fattade inte riktigt vart jag skulle ta vägen men så slog jag mig ner och tillsist så fick jag nummer 32 skrivet på handen och jag lugnade ner mig. Satte mig och åt lite sallad och lyssnade på musik, och sen promenerade jag runt lite. Klockan fem blev vi insläppta i entrén, och vid 19 var det insläpp som jag tyckte var bra och inte alls sådär kaosigt som det kan vara. Hamnade på andra raden mellan Jocke och Martin iallafall. Klockan 20 kom dom in på scen och mitt hjärta slog så himla mycket och snabbt. Dom öppnade med "999", följt av "Vinternoll2". Det mest oväntade under hela konserten var att dom spelade en liten annorlunda version av "Halka". Fattade först inte vilken låt det var för den lät inte alls som på skivan, men det var himla roligt att få höra den iallafall. Dom avlutade med "Mannen i den vita hatten", och nu hade det lyckats hoppa fram en kille som var himla full och stod precis bakom mig och liksom lutade hela sig mot mig vilket gjorde mig fruktansvärt irriterad (+ att han stank alkohol) så försökte knuffa bort honom samtidigt som jag hoppade åt sidan och efter ungefär halva låten hade jag lyckats såatte, kändes bra! När konserten var slut så strosade jag mot utgången när jag plötsligt hittade ett plektrum på golvet; ett använt plektrum med ett rött hjärta på, alltså Jockes plektrum från Röd-turnén. Fattar inte alls hur det kunde ha hamnat där, men tog såklart med mig det hem haha. Var inte hemma förens klockan var runt 01, och jag var så himla trött och så himla nöjd och sådär lugn som jag blir av kent så jag somnade på en gång.

Nu är det "bara" 47 dagar kvar tills jag får se dom nästa gång; då i Göteborg!







I fredags!

I fredags var det dags för fest! Vi träffades hemma hos Ida-Lisa klockan fem (eller ja alla utom jag pga kom för sent haha). Vi satte oss på hennes gräsmatte och grillade, lyssnade på musik, drack cider pch pratade. Efter ett tag kom Calle, som också går i vår klass, och joinade. När vi ätit klart tyckte vi att det var dags att göra piggelindrinkar eftersom det är så himla gott, och sen så började vi måla oss med våra uv-lysande färger eftersom det skulle vara lite uv-ljus på Kåren! Kelly och jag gick lite wild and crazy med min kamera (som för övrigt är ny!), och hade jätteroligt. Sen började det helt plötsligt att regna så då gick vi upp till Ida-Lisa och fortsatte festen där, och då dansade vi lite och jag fick dansa till kent och Catti&Calle gjorde någonslags pardans som såg jätterolig ut haha. Helt plötsligt så hade Calle beställt en taxi eftersom det fortfarande regnade så då fick alla bråttom och sprang ner till taxin och så hamade vi på Kåren. Jag råkade spruta solkräm i ansiktet när jag skulle visa för vakten att jag hade en flaska med mig in men att det bara var solkräm i den, haha. Första låten som spelades när vi kom in var Håkan Hellström och jag ville dansa, men alla skulle på toa men så bestömde sig Kelly för att dansa lite med mig så det gjorde vi. Och sen vet jag inte riktigt vad vi gjorde, men vi dansade väl mest och sprang runt och var ute och pratade med folk och dansade lite igen och satt och pratade och sen var det slut på kvällen. Vi bestämde oss för att vi skulle ner på stan och äta lite nattmat, så Ida-Lisa och jag gick hem till henne och hämtade våra cyklar. På vägen hem till henne tyckte jag att det var en himla trevlig grej att stå i ett träd och posa, och Ida-Lisa tappade ut ungefär 3 meter folie när hon skulle fixa potatisgratängen haha. Sedan cyklade vi ner på stan i raketfart och träffade Kelly och Catti på McDonalds och så satt vi där och åt tills det hade blivit ljust ute och då bestämde jag mig för att cykla hem!
















Alla mina tankar kretsar omkring sjuka saker.

Drar till Stockholm och kollar på kent! ♥


- IMON IMON IMON (FRULLIS OCH SHOPPING OCH GRILLNING OCH FEST OCH ÅÅÅÅÅH)
- LÖRDAG LÖRDAG LÖRDAG (KENTKENTKENTKENT)

Today is a good day.

Började dagen med att gå ut och gå eftersom det var så himla fint väder, sen gick jag hem, åt frullis, cyklade upp till skolan och lämnade en bok (och så sprang jag även på Ida-Lisa och Marie som var där) och därefter cyklade jag ner till stan och köpte vin till siesta! Resterande timmar av dagen har jag spenderat på en bänk i skuggan och läst ut boken som jag började läsa igår! Tänker lite såhär att jag passar på att läsa vanliga böcker nu när jag inte har skolböcker att läsa, för när jag har det så orkar jag aldrig läsa böcker för skojs skull.
Om en timme ska jag vara hos Marie tillsammans med henne, Ida-Lisa och Catti och så ska vi ha lite festivalplanerande och bestämma vilka låtar som ska få brännas på skiva och vilka som inte ska det. Om precis en vecka så sitter jag på siestacampingen, antagligen med ett glas vin i handen, och jag bara längtar så himlahimla mycket!

Kent på lördag.

Sitter och är lite orolig inför lördag då jag ska åka till Stockholm och (äntligenäntligenäntligen) se Kent. Och det här är bara så typiskt mig och ja. Det går bra. det gör det alltid i slutändan, men iallafall liksom! Är rädd för hur det liksom kommer bli innan själva konserten. Ska åka till Stockholm antingen kl. 11 eller kl. 12, och då är jag framme vid Cirkus antingen runt kl. 12:30 eller kl. 13:30. Har bara varit på Cirkus en gång innan men det var för 2,5 år sedan. Är orolig för att inte hitta till rätt ställe, orolig för att folk kommer att kolla konstigt på mig pga ska köa ensam, orolig att folk jag inte känner ska börja prata med mig för gillar inte det och för att folk ska skratta åt mig eller tycka jag är konstig eller ser konstig ut och blablablabla. Och såhär kommer det vara inför varenda konsert i sommar. Men jag vet att det är så värt det i slutändan, men jag kan inte låta bli att oroa mig något så fruktansvärt. Gillar ju att ha kontroll på saker och ting men det kan jag inte riktigt ha nu. Jag får ha min ipod med mig och lyssna på musik och sådära. Och hoppas att det går snabbt och smärtfritt och jag vetvetvetvet att det är värt varenda orosminut när jag väl står framför scenen, jag vet ju det! ♥

Slutseminarie, here we come!

Idag fick jag och Kelly reda på att vi är klara för att gå upp på slutseminarie med vår C-uppsats! Fattar ni hur skönt det känns?!!!! Vi är därmed lediga fram till nästa tisdag då den ska skickas in på riktigt, helt awesome! Heja oss!

Jag tror du söker efter mer än du ser, men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar.


Har hängt i parken idag. Det har varit ungefär tusen grader ute; alltså alldeles för varmt för mig. Misstänker att min kropp inte är så bra på det där med att reglera värme. Iallafall. Hängde först i parken tillsammans med Catti och Kelly, men efter ett tag kom även Marie och Ida-Lisa och gjorde oss sällis. Tydligen har gräset bestämt sig för att börja blomma vilket resulterade att jag inte kunde vara i parken i mer än ungefär fem minuter innan min näsa var helt igensvullen. Tack tack... Vi hann iallafall planera hela fredagen då vi först ska äta frullis tillsammans och sen ta en liten shoppingrunda, för att sedan festa på kvällen! Liksom, kan en fredag bli mer perfekt?



Haha, ser ni skillnaden mellan min och Cattis arm? Ja, behöver ju inte säga vilken som tillhör mig ^^

Och idag har även min lite för dyra klänning som jag beställde för någon vecka sedan kommit. Var så himla rädd att den inte skulle passa så vågade inte prova den först, men sen så gjorde jag det och den passar perfekt! Har bestämt mig för att ha den på fredag och nu återstår det bara att se vilka skor jag ska ha till. Är så pepp på fredag att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen!

Revolution from dreams.

I fredags så var jag och drack vin hemma hos Catti tillsammans med henne, Kelly och Marie! Vår lilla fest utvecklades ganska snabbt till en sjuksköterskefest och allt vad det innebär. Älskar våra små sjuksköterskefester! Vi hade helt enkelt en himla fin kväll där vi diskuterade allt mellan himmel och jord och det är ju det som är så himla fint. Allt är så fint!







And I'm on my knees looking for the answer.

Nu cyklar jag ner på stan och dricker lite vin med Marie, Catti och Kelly! En finfin fredagskväll med andra ord. Hoppas att ni får det lika trevligt som jag kommer att ha det ♥



Are we human, or are we dancer?

Imon eller på lördag ska jag och några av mina vänner dricka vin. Då har jag bestämt mig för att fixa mitt hår och sminka mig lite och sådära för känns som om det var hundra år sedan jag gjorde det sist och det är ju lite tråkigt! Nu vet ni det! Over and out.

Vi sluter ögonen och lyssnar på en psalm som bor i hjärtslagen.


Min dag idag:

- Jag och Kelly hade handledning för vår C-uppsats idag. Vi gick dit och trodde att vi skulle bli totalsågade och vara tvungen att göra om hela resultatet och leta nya artiklar och hej kom och hjälp oss ungefär. När det blev vår tur var vi jättenervösa, men allt vi behövde fixa var att flytta upp ett stycke, byta ut ett ord och fixa till en tabell. Förstår ni lättnaden när vi gick därifrån?! Nu ska vi plugga järnet fram tills på lördag då vi har planerat att vara färdiga med c-uppsatsen. Och på lördag kväll ska vi förhoppningsvis dricka vin!

- Ikväll är sista kvällen tillsammans med min lilla Ansgarälskling på två och en halv vecka! Imon åker jag med honom till Stockholm så att Mattias kan ta med honom ner till min mami och syster, och så ska Ansgibus bo där tills efter siesta då jag tar med honom tillbaka igen! Har pussat och kramat på honom en massa extra idag fast det uppskattas inte sådär jättemycket; han blir mest irriterad över att jag ruffsar till hans päls. Har iallafall tänkt att pussa på honom lite till, ge honom kycklingfilé och sen ska jag dansa lite med honom till Håkan Hellström! Kommer ungefär hinna dö av saknad om jag känner mig själv rätt. Min pälsboll liksom! ♥

Smile like u mean it.

Idag har jag hunnit med lite olika saker, bland annat impulsköpt en lite för dyr men fruktansvärt fin klänning! Den kommer om en-två veckor och jag hoppashoppashoppas att den passar. Sen har jag även hunnit med att funderat på vilka kurser jag ska läsa nästa vår och kommit fram till att jag är väldigt sugen på "Psykiatri på avancerad nivå" och "Handledning med inriktning mot vård, rehabilitering och omsorg"; det verkar vara rätt två bra kurser att läsa. Måste ju läsa minst 15hp för att få bo kvar (eftersom det är en studentlägenhet jag bor i), och eftersom det inte var meningen att jag skulle bo kvar här men sen blev så ändå, så har jag inte tillräckligt många ködagar för att få en annan lägenhet, så nu får vi lösa det på det här sättet istället! Well, det är ju över ett halvår kvar såatte, det är ju inte direkt någon brådska!

Nu: dricka grönt te och kolla klart på "Girl, Interrupted"!

Söndag.

Har hängt med Ida-Lisa idag! Vi träffades på stan för att ta en glass, men det slutade med att vi hamnade på Espressohouse med varsin te/islatte istället och så satt vi där och pratade i några timmar. Tidviss höll vi även på att skratta ihjäl oss, bland annat när jag lyckades säga "antiklimax" istället för "anticimex" haha! Sen kände jag inte riktigt för att åka hem och Ida-Lisa kände inte riktigt för att plugga så då följde jag med henne hem och så lagade vi Västerbottenpaj, planerade lite inför diverse kommande fester och så spelade vi volleyboll med en äggkartong! Alltså, det var seriöst så himla roligt, och vi spelade i säkert en halvtimme! Tycker alla borde pröva!

 

Och här är en film när Ida-Lisa och jag spelar äggkartongsvolleyboll. Ljudet försvann, men det är nog lika bra det haha... Alltså, ni ser ju hur grymma vi är! ;D

 


17 dagar kvar!

Idag peppar jag inför SiESTA. Bara 17 dagar kvar tills vi åker ♥

Bjuder på ett par bilder från SiESTA förra året när Ida-Lisa och jag var där, bara så att ni andra också kan komma i stämning!








We've got the right to live, fight to use it.

Inatt spenderade jag väl ungefär 95% av tiden med att drömma om att jag hade vägglöss, vilket resulterade i att jag vaknade upp i panik klockan tio imorse och började städa som en galning. Nej, jag vet att även om jag hade haft vägglöss hade det inte hjälpt att städa; men nu har jag inte vägglöss, utan en himla ren lägenhet istället vilket är mycket bättre! Eftersom jag hade energi kvar efter att ha städat så gick jag först förbi skomakaren och fixade mina skor, och sen gick jag ut och gick en i typ en timme.

Har så mycket energi nu och livet är så fint! Har bara lite ont i mitt kattmammahjärta eftersom Ansgar på onsdag ska åka hem till min mamma och syster och bo där tills efter jag har varit på siesta= 2,5 veckor! Kommer ju bli jättetomt här hemma, men vet ju att han kommer att ha det superbra och det är ju det som är det viktigaste! ♥

Don't let the devil ruin it all.

Hänger i skolan nu och dricker vatten ur min finaste vattenflaska med My little pony på! Snart ska vi iväg och lyssna på ett slutseminarie på en annan c-uppsats och ikväll blir det bio och chokladdoppade popcorn!



Små djur!

Sitter och diskuterar med Ida-Lisa vilka djur vi vill ha med oss hem från Parken Zoo. Såhär ser min topp 5 lista ut:

5. Manvarg
4. Sandkatt
3. Kejsartamarin
2. Molnråtta
1. Mushjort (DÖR SÅ HIMLA SÖT)

Japp, jag ska ha ett eget zoo när jag blir stor/äldre what ever!

Och jag är bara ljud, så jag rör mig som jag vill.

Idag fick jag mitt schema för sommarjobbet! Blev så himla glad; jag älskar scheman! Blev ännu gladare då jag såg att mitt schema var bra, bortsett från att jag ska jobba en natt (har aldrig jobbat natt innan). Jag är ledig på midsommarafton och börjar inte förens 13:30 dagen efter och så är jag ledig hela helgen då kent spelar i Göteborg så slipper byta och krabba och sådära! Åt tacos till kvällsmat för att fira att jag fått ett bra schema, bästa maten ever. Och nu sitter jag med färg i håret så nu slipper jag min hemska utväxt (okej, inte för att det var sådär monstermycket utväxt men iallafall!), och sen är jag fit for fight igen. På fredag ska jag och mina vänner iallafall gå på bio och kolla på "Dark shadows" och jag ska få äta chokladdoppade popcorn, dör<3
Trots C-uppsatsen är livet ganska fint nu!

Fuck this c-uppsats!

Det känns som om någon har tagit ur min hjärna och stuckit in en kniv i den typ tjugo gånger och sen vridit ur den som en disktrasa och satt tillbaka den igen. EJ OKEJ!


Kvällsnöjen



Igår tipsade Martin (min bror) mig om att spelet "Commander Keen" fanns till android och jag blev himla happi! Vet inte hur många timmar vi spenderade när vi var små på att spela detta spelet (och "the lost vikings") på datorn! Lite mysiga barndomsminnen får jag iallafall när jag spelar (även fastän det går ganska dåligt och jag förlorar hela tiden haha)!

And every time you have to go, I regret I didn't let you know; I could love you.





Den som dör får se.

Har haft en ganska chill dag idag. Vaknade av att Ansgar hoppade upp i sängen lite innan kl. tio och var sådär gossugen och kelig och pussig så när jag väl kelat klart med honom var jag pigg. Då bestämde jag mig, eftersom det var så himla fint väder, att gå ut och gå en runda så då gjorde jag det. Dessvärre har jag bara tråkiga rundor att gå här i Västerås; antingen går jag runt ett ganska stort "lägenhetskvarter" där jag bor, eller så går jag till skolan och tillbaka. Bra promenadavstånd men tråkiga rundor liksom. Fast det funkar när det är fint väder, typ.


Och sen när jag kom hem så åt jag frullis och sen så satte jag igång med att skriva och ändra lite på C-uppsatsen och det har jag gjort fram tills nu, så nu ska jag ta ledig och krypa ner i soffsängen och dricka te hade jag tänkt. Och sen måste jag välja kläder tills imon också, det är viktigt! Om jag inte väljer och lägger fram kläder kvällen innan så får jag panik på morgonen och vet inte alls vad jag ska ha på mig haha, skitlöjligt jag vet. Men det tar inte så lång stund att lägga fram det kvällen innan, så det är värt det för att slippa lite morgonpanik.

Lite såhär ser det iallafall ut när jag C-uppsatspluggar; en massa papper och lappar och skrivande.


Lördag.

Idag har jag tjänat ihop ungefär en miljon vuxenpoäng! Först så cyklade jag till maxi och handlade en massamassa vuxenmat, som synes på bilden. Jag älskar när jag vuxenhandlar mat, mest pga att det ser så himla bra ut. Annars köper jag mest fil eller havregryn eller godis typ och det är ju inte speciellt vuxet.



Och sen cyklade jag iallafall hem igen och gjorde tre olika maträtter (fetaost/mozzarella- och spenatlasagne, fetaost- och spenatpaj och en italiensk quorngryta), och dessa tre maträtter resulterade tillsist i att jag nu har 17 stycken matlådor i frysen. PERFECT! Nu slipper jag panika varenda gång jag ska ha mat med mig til skolan (vilket är varenda dag numera) och kan bara plocka fram ur frysen. Bra!

Nu har jag kommit hem efter en liten promenad med Ida-Lisa. Vi svängde förbi mig och drack ett glas vatten, och Ansgar blev helt förälskad i Ida-Lisa och skulle lukta på hennes skor och sen på hela henne och sen på stolen hon suttit på och haha ja det var roligt! Roligast var det nog för att Ida-Lisa är lite rädd för honom haha.

En lögn blir lätt en sanning när den kommer inifrån, och det enda som är säkert är att jag ser dig.


Idag har jag varit så pollentrött och opepp att jag nästan inte vetat vart jag ska ha tagit vägen. Fast nu är det lite bättre, eller är iallafall inte opepp längre och det är ju alltid nått! Idag har jag iallafall varit i skolan och försökt skriva lite på c-uppsatsen, och så har jag även hämtat ut min fina kentbiljett till spelningen på Cirkus! Åh vad det känns bra att ha den i handen alltså!


Ikväll har jag ingenting planerat, så ska nog spendera den i soffsängen och kolla på movie eller nått. Vi får se!

And we're having fun in the daytime, we'll chase the stars in the nighttime.


Ikväll ska Ida-Lisa och jag äntligen få se Filip & Fredrik när dom kommer vill Västerås får att göra sin "Jakten på den försvunna staden"-show! Som vi har längtat och ikväll händer det! ♥



Kent, 26/5

Ståplatserna tog slut på 2 minuter, men jag lyckades på något magiskt vis fixa en till mig?!!!! Känns helt sjukt! Det är bara 24 dagar kvar tills jag ska få se dom igen, dördördördördör ♥


Valborg

Igår var det valborg och den spenderade jag tillsammans med Ida-Lisa hemma hos en klasskompis som hade 25-års fest. Först hängde vi hemma hos henne och fixade iodning oss tillsammans och dagen till ära så valde jag att inviga min jacka som jag köpte till mig själv i julis; älskar den! Runt 18-tiden så gick vi till festen och kvällen var trevlig, och vi hade en massa sjuksköterskesnack; typ en livlig diskussion om att det hade varit skitroligt om man kunde öppna en mottagning som man kunde gå till och få ringer-acetat på när man skulle gå hem efter en utekväll så att man skulle slippa vara bakis, haha! Senare på kvälln hade vi en lång diskussion om min småländska dialekt, och vi hittade nya ord som jag inte visste att man inte säger i resten av sverige (tydligen heter den delen på skon som vi hemma hos mig kallar för tunga "plös" egentligen? Haha wft?! Plös?!?!). Sedan var det en person som dissade Växjö totalt och jag blev sur och tjabbade tillbaka haha, vet dock inte vem som vann diskussionen men jag blev ganska nöjd när han sa att Västerås inte var bättre, haha. Resten av kvällen satt vi och åt sangria-frukter och potatissallad direkt ur kastrullen. Och sen blev klockan tydligen ganska mycket så då traskade jag hem till Ida-Lisa för att hämta mina saker men blev kvar där ett tag och drack resorb, och sen råkade vi somna i soffan tills det var ett ljud (som vi fortfarande inte fattar var det kom ifrån?) som väckte oss så då bestämde jag mig för att cykla hem, och klockan var kanske runt 04:40 då och det var ljust ute och fåglarna sjöng och det var inte alls kallt och jag fick ungefär världens sommarfeelings då jag cyklade hem, woop woop!






Parkhäng

Jag inledde Maj med att få ett sms från Ida-Lisa där hon skrev att jag skulle vakna för vi skulle ha parkhäng tillsammans med Marie och Silverpojken! Så jag gick upp, slängde på mig mina glitterstrumpisar och en klänning och sen cyklade jag ner till stan och köpte frullis på ica och sedan satt vi i parken ett par timmar på våra filtar och hade det så himla mysigt i solen! Och jag är glad för mitt nya puder med spf20 funkar= jag får inga fräknar och så, bäst!!! Vi lyssnade på music och åt lite choklad med jordgubbar i och vindruvor och jag vann över Ida-Lisa på kttlingsmatch mohahaha! När det började bli lite kallare så gick Marie och Silverpojken hem till sig och jag hängde med Ida-Lisa hem till henne och så grillade vi tillsammans med vår klasskompis som bor i huset mittemot Ida-Lisa. Kallt men trevligt!








(Och idag fick jag ett sms från Mattias att han kunde ta med Ansgar till mamma nästa vecka, och detta betyder alltså att jag slipper åka ner helgen innan siesta för att lämna honom, så istället kan jag vara kvar i Västerås och gå på fest på Kåren och kanske se kent (!!!!!; om jag får ståplats vill säga), eller så kollar jag eurovision och dricker blind-date drinkar med mina vänner! Åh, är så happi!)

RSS 2.0