There's more than this if you open up your eyes.

Yo! Har försökt mig på att piffa upp min blogg med lite julstämning vilket resulterade i lite tattiga stjärnor på headern. Jaja, det är ju rött iallafall och stjärnor är ju fint, plus att det är första december imorgon!
Idag har jag varit på praktiken och gosat sönder med en svart liten mops, och så har min handledare sagt att hon ska ta med sig sin jack russel till jobbet näsa vecka och jag ska få passa henne och gå ut med henne på rasten och så, DÖR!<3
 
Nu har jag laddat upp med pepsi max och ska jag försöka göra klart min tenta för ska gå upp med den till skolan imorgon innan vi ska kolla på "så mycket bättre". OCH DET ÄR MAJAS TUR IMORGON KOMMER BLI SÅ FUCKING BÄST! Jag hoppas alla kollar imorgon!

Lev som en gris och dö som en hund.

Har kämpa med en hemtenta ikväll som ska vara klar på söndag och jag känner verkligen att jag har kniven mot strupen eftersom jag inte fattar hälften av det som vi ska skriva. Ska fråga min handledare om hjälp imon, så hoppas jag får lite klarare tankar kring den då.
Och apropå praktiken; idag var jag SÅHÄR nära att skrika åt en sköterska idag när vi började prata om katter. Hon sa att hon aldrig skulle åka in med sin katt till veterinären om den blev sjuk för det kostade ju pengar, och hon hade ändå inga känslokopplingar till den för enda anledningen till att hon hade katten var för att den skulle fånga möss, så om den blev dålig så skulle hon bara ge den till grannen så fick hen skjuta den?! ALLTSÅ WTF?! Jag vet att alla inte har samma syn på djur som jag har men jag har ändå så svårt att fatta att man inte vill sitt djur väl och att man inte engagerar sig mer i det, det är ändå ett liv vi pratar om! Det är ett liv som du ändå på något plan har valt att ta hand om genom att ge den husrum och mat, och om katten då blir sjuk och det finns något sätt att hjälpa den på gör man inte det då? Om man väljer att skjuta katten så undrar jag om dom inte ser att ett liv faktiskt är värt mer än så? Jag är faktiskt chockad. Och nej, jag skrek inte åt henne men jag satt och stirrade på henne med öppen mun och sa sedan att det är ju fruktasvärt hemskt och det är ju faktiskt ett liv vi pratar om. Hon viftade bort det med kommentaren "det är ju bara en katt". Mådde illa när hon sa det. Jag vet inte om det berodde på att jag bara älskar djur i allmänhet eller att jag har en sån stark koppling till Ansgar för han är ju trots allt min lifesaver, men jag förstår inte hur man kan säga att det "BARA" är en katt? Well, nog om detta. Folk får väl tycka vad dom vill även om jag finner just detta helt totalt obegripligt.
 
 

Ett tidsfördriv att dö för.

Vet inte riktigt hur jag ska överlva 4,5 veckor på äldrevårdsplaceringen. Förlåt, men det varkar vara så SJUKT tråkigt. En gång idag höll jag faktiskt på att börja gråta av frustration över att det var så tråkigt. Det enda bra är att byxorna vi har på oss känns precis som pyjamasbyxor, och att det finns två hundar där! Har gosat litegranna med en svart mops och det var ju en bra grej. Iallafall, det värsta med det här är ju att jag ska ska försöka jobba in totalt 6 veckor på 4,5 veckor så att jag ska kunna vara hemms i jul så jag får vara där en massa timmar per dag och hela nästa vecka ska jag vara där fucking tio timmar om dagen jag kommer dö/inte ha något liv överhuvudtaget. Tack och hej för mig.

Iskallt & menlöst, plasten gör dig vacker är du glad?

Har varit på stan idag och ätit lunch med Marie och så har vi köpt busskort så att vi kan ta oss till våra kommande praktikplatser och så! Nu ska jag ta och skriva en hemtenta, och lite såhär ser det ut när jag gör det:
 
 
Jag har satt upp en ny ljusslinga i fönstret så nu har jag två stycken där: en med hjärtan och en rosa. Det är så himla fint tycker jag! (Och Ansgi har börjat sova i sin elementsäng nu för jag har satt på elementen så nu är det varmt och skönt så jag har sällis typ hela tiden!)

Tacoskväll @ Marie och Silverpojken

Tacoskväll hos Marie och Silverpojken igår tillsammans med Ida-Lisa och Krille! Det var himla mysigt och vi hade sjukt mycket mat haha. Vi kollade på "så mycket bättre" och jag dog en miljon gånger om över hur fin/bäst/perfekt The Sounds-Maja är och fick helt ont i själen när hon berättade hur mycket hon ville ha barn och så. Dog seriöst nästan. Nästa vecka är det iallafall hennes tur att vara värd så jag längtar supermycket tills dess! Sen drack vi lite vin, jag häll på att dö av skratt av sms som Ida-Lisa skickade till mig under tiden, och sen kollade på halva "Shutter Island" innan vi bestämde oss för att avsluta kvällen eftersom alla höll på att somna i soffan haha. Älskar vår lilla tradition att kolla på "Så mycket bättre" tillsammans; då vet man liksom att man alltid har något att se fram emot under mörka lördagskvällar!
 

Lördag

Igårkväll cyklade jag hem till Marie med en tre-apor och godis eftersom hennes kommande praktikplats meddelat henne att hon inte alls var välkommen dit och hon var ledsen/upprörd över det såklart så då ryckte jag ut med bästa tröstevinet! Vi hängde i hennes soffa och lyssnade på en massa musik och pratade om en massa viktiga och oviktiga saker. Marie råkade ta sönder et vinglas så vi fick plocka upp en massa glas från golvet, vi gjorde olika psykologitest på internet, kollade på skitfula hipsterklänningar och lite sådär. När klockan var runt tre så cyklade jag hem med en massa tröstevin i magen och Marie var glad igen och det var ju det som var det viktigaste och bästa!
 
Nu har jag pratat med Mattias i någon timme, och snart ska jag klä på mig och cykla ner på stan och införskaffa mer vin till ikväll eftersom Marie och jag drack upp allting igår haha. Ska hem till henne igen ikväll och äta tacos där tillsammans med Ida-Lisa och Krille också, och så ska vi såklart kolla på "Så mycket bättre"! Kommer bli en bra kväll.

Regn slickar hela staden som en fuktig kall tunga.

What's up med att alla typ "ÅH VARFÖR ÄR DET SÅ TRÅKIGT VÄDER IDAG, REGNIGT OCH GRÅTT?!?!?!". Vill typ ba "håll tyst det är ju världens mysigaste väder!!!". Jag älskar sånt här grått, tungt och regnigt höstväder. Det är mysigt både när man är inne och när man är ute. Det är liksom ett mjukt väder, typ som vaniljmilkshake. Det är ju också sådär mjukt och runt. Det här gråa vädret känns tryggt och omslutande, gör mig lugn. Jag blir glad om jag vaknar och ser att det är sådär grått ute. Om jag däremot vaknar och det är sol ute känner jag typ bara "faaan". Det är så ljust och stickande och klart och det känns bara som om att folk blir så stressade när det är sol för att man "ska ut och ta tillvara på dagsljuset" och blablabla. Nej, tacka vet jag grått, lugnt, tungt och regnigt höstväder!

Tror jag håller huvudet över vattnet men jag håller andan ändå.

 
Nu har jag precis pratat med min fina systeryster Anna om hur jag ska göra med Hedwig och lite så, och vi har kommit fram till att jag ska hämta henne till jul när hon är 12 veckor och jag ändå är hemma i Hovmantorp då. Hon och Ansgi ska sedan få bo hos mamma och Anna i en månad eftersom jag ska utomlands i en vecka i januari, och det blir så mycket res och fläng för dom om jag ska upp med dom till Västerås och ner igen och sådär. Så Anna ska passa dom i januari! Hedwig och Ansgar kommer lära känna varandra bra innan dom bor tillsammans i Västerås, så jag tror det kommer bli jättebra!
 
Annars så hänger jag mest på praktiken, så har ju ingenting roligt att berätta. Kanske ska äta tacos i helgen och det ser jag ju fram emot såklart, och sen så ska jag bara skriva på lite hemtentor (ser inte fram emot det). Funderar på om jag kanske ska åka till Stockholm nån helg framöver och köpa julklappar, får se om jag orkar. Och så har jag och mina vänner planerat att åka till ikea nån helg för Ida-Lisa och Catti vill äta julbord där haha! Jag ska förhoppningsvis köpa en säng snart och en ny matta i mitten på december om allt går som det ska, så det längtar jag till såklart (även fast sängen är SKITFUL men det är ju ändå ingen som är hemma hos mig förutom jag så ingen annan kommer behöva se den ändå)! Och så vill jag att det ska bli 14e december för då är det lilla sommarfesten på Kåren och det är nästa gång jag vet att vi har bestämt att vi ska festa så därför längtar jag tills dess! Japp, det är lite om hur mitt liv kommer se ut så nu vet ni det mina kära små vänner.

En helt ny karriär!

Hej hej!
Tänkte bara berätta att jag idag har fått jobb på infektionskliniken där jag sommarjobbade i somras. Herregud, den 4/2 börjar jag jobba som SJUKSKÖTERSKA?! Bara 77 dagar kvar och sen smäller det!

Teneriffa, here we come!

Nu har jag och mina fina vänner bokat en avslutningsresa till Teneriffa i slutet på januari! Kommer bli så himla himla bra! ♥
 

Jag har ledsnat på att vänta ärligt talat jag är trött.

 
Hej! Ikväll ska jag ha lite inomhuspicknick ochbestämma vart vi ska åka på resa i januari! Jag har bakat muffins med strössel och glasyr på, finfint!

But in the end it all depends on you.

Försöker ta tag i mitt liv så har slängt in en tvätt i maskinen nu och ska snart ge mig på att dammsuga, sen får det vara nog för idag. Har ju faktiskt orkat gå till ica idag för jag har hört att det är bra om man äter mat och så. Ska iallafall spendera resten av kvällen på min madrass och dricka te och lyssna på "The Watts" hade jag tänkt, och imon ska jag och mina vänner kanske ha en inomhuspicknick och då kanske vi ska bestämma vart vi ska åka på vår avslutningsresa i januari! Spännande. Ska försöka göra mig picknickfin och fixa frillen fastän jag inte orkar men ska köra lite "Talk to the mirror, choke back tears and keep telling yourself that "I'm a diva!"
Talk to the mirror, choke back tears.
And keep telling yourself that "I'm a diva!"

Read more: http://artists.letssingit.com/panic-at-the-disco-lyrics-theres-a-good-reason-these-tables-are-numbered-ho-gt74h5v#ixzz2CP83kjZF
LetsSingIt - Your favorite Music Community
Talk to the mirror, choke back tears.
And keep telling yourself that "I'm a diva!"

Read more: http://artists.letssingit.com/panic-at-the-disco-lyrics-theres-a-good-reason-these-tables-are-numbered-ho-gt74h5v#ixzz2CP83kjZF
LetsSingIt - Your favorite Music Community
Talk to the mirror, choke back tears.
And keep telling yourself that "I'm a diva!"

Read more: http://artists.letssingit.com/panic-at-the-disco-lyrics-theres-a-good-reason-these-tables-are-numbered-ho-gt74h5v#ixzz2CP83kjZF
LetsSingIt - Your favorite Music Community
 "
Talk to the mirror, choke back tears.
And keep telling yourself that "I'm a diva!"

Read more: http://artists.letssingit.com/panic-at-the-disco-lyrics-theres-a-good-reason-these-tables-are-numbered-ho-gt74h5v#ixzz2CP83kjZF
LetsSingIt - Your favorite Music Community
. Så, ja.

There's no end, there is no goodbye.

Woopiwoop idag har jag för första gången fått ta bort suturer (stygn)! Det gick jättebra och var jätteroligt och bara för det så fick jag ta hand om en annna patient som också skulle dit och ta bort suturer på eftermiddagen, så fick alltså ta bort suturer två gånger idag! Trivs iallafall himla bra på min primärvårdsplacering och får ta en massa blodprov/urinstickor/blodtryck och träffa en massa patienter och sådära. Och så smygtestar jag mitt eget blodtryck och hb (blodvärde) och jag mår bra enligt dessa tester iallafall. Kan ju vara bra att veta så man slipper oroa sig för det!

Tolfte november

Idag har jag börjat på min två veckos långa praktik på primärvården (vårdcentral). Det har väl gått bra, men det är ingenting som jag tror att jag vill jobba med dom kommande trettio åren iallafall. Har mest lyssnat på när min handledare har pratat i telefon, sett när hon gett vaccin och så har jag tagit x många blodprover. Typ det. Men det roligaste är ju kläderna som vi har på oss, ville typ börja skratta när jag såg dom; det ser ju för fasiken mer ut som att vi ska ut på safari än att jobba på en vårdcentral?! Det är ju liksom bara kikaren och hatten som saknas!
 

Iallafall. Nu är jag hemma, och väl där så upptäcker jag att in TV typ är trasig!? Liksom ORKAR INTE!!!!! Det är liksom den där av/på-knappen som har slutat att fungera så den vill inte sitta inne själv= tv'n är avstängd om man inte sitter och håller in knappen. Nu har jag dock lyckats lösa det genom att tejpa fast en ihopknycklad pappersbit skithårt så den håller den inne, men iallafall! Liksom ALLT har gått sönder för mig i år:
- Min cykel (en gick sönder så fick köpa en ny och så blev den stulen)
- Min ipod
- Min kamera (+ har tappat bort den nu)
- Min lägenhet (den har inte gått sönder men krabbar iallafall)
- Min TV
- Plus något mer som jag inte kommer på nu
 
Får ju verkligen hoppas på att nästa år blir bättre...

I am only living when I am drinking, cause I got no alternatives, I am out of initiatives.

 
Haha, igår, herregud! Vi var hemma hos Marie för vi skulle dricka lite vin, kolla på  "Så mycket bättre" och äta pizza. Det slutade med att vi inte gick därifrån förens klockan var runt fyra-halv fem tiden på morgonen, och vi hade druckit ganska mycket mer än "ett par glas vin"! Under kvällen hann vi med att ha allsång med diverse barnsånger som vi sjöng när vi gått på dagis (Catti tyckte vi var helt dumma i huvudet typ haha), ha djupa diskussioner om religion och övernaturliga fenomen, ha lite praktisk undervisning av vissa grejer (hahaha jag dör), dansade, jag flätade hela Ida-Lisas hår med massor av flätor och så sov vi små powernapps lite hipp som happ. När klockan för längesedan hade passerat tolv var Marie fortfarande på hugget, och varje gång hon skulle dricka så slog hon i tänderna i glaset så hon skulle förklara varför och kläckte ur sig "det är glas överallt när jag öppnar munnen!". Vi typ dog av skratt! Himla bra och trevlig (och lång) kväll var det iallafall!
 

Svart är ingen färg det är så man känner sig, tom är ingenting och det var tomt i mig.

 
 
Drar iväg hem till Maire och dricker vin med mina vänner!

Nya bilder

Igår fick jag lite nya bilder på Hewdig, och såhär ser hon ut nu (ca. 6,5 veckor gammal)!
 

Om man ska krascha ska man göra det riktigt snyggt.

 
Har faktiskt varit ganska produktiv idag. Varit ledig från skolan så jag har passat på att dammsuga, diska och söka ett jobb på infektion; som jag ska få komma på intervju hos den 19/11! Det ni, min första intervju som sjuksköterska! Dock nervöst eftersom hon skrev att vi ska "prata lön", herregud jag är så dålig på det/kan aldrig stå på mig... Får se det positivt att hur lite jag än för i lön där så är det minst dubbelt så mycket som jag har levt på per månad i tre år. Så det är ju bra. Och en annan bra grej som inte alls har med ovanstående saker att göra är att jag kan gå på "Lilla sommarfesten" på Kåren i december! Håhåhå, kommer bli awesome! Jag trodde att jag redan skulle vara hemma när den var men så var jag tvungen att fråga dom om när den var och så var den en vecka tidigare än jag trott så att jag är kvar i Västerås!

Jag är rädd för allt, beredd på allt.

Idag har jag varit duktig och kastat ut min sängstomme (läs: jag har sågat itu den i typ hundra småbitar, lagt den i sopsäckar och slängt den). Känns så bra, så nu hoppas jag på att jag kan få lite ordning här snart, eller iallafall tills i december nånting. Och så har jag bestämt att dagens uppgift ska bli att söka jobb på 96:an, och när jag gjort det ska jag sova för imorgon är det dags att gå i skolan en dag. Superlängesen vi var i skolan! Vi ska fira med att äta kåren-macka, åh så himla gott och bäst!

Beväpna dig med vingar.


Halloween- last week.

Bättre sent än aldrig; här kommer dom enda bilderna jag har från halloweenfesten förra veckan! Och eftersom min kompaktkamera bestämde sig för att spårlöst försvinna någongång under kvällen så har jag bara bilder hemifrån Ida-Lisa som jag tog med systemisen. Om ni ville veta.
 
 
Här är jag och mina finaste ♥ Superhjältetema in my heart!
 

Turn your head and twist your mind until it fools you; its my truth.

 
Det var ett tag sedan. Eller ja, typ fyra dagar. Jag har iallafall haft min sista dag på 96:an idag och det känns fruktansvärt tråkigt. Det har lätt varit min bästa praktikplats som jag haft hitintills och avdelningen passade mig som handen i handsken så att säga, om vi nu ska använda lite ordspråk. Har tänkt att jag ska söka jobb där även om jag vet att dom inte behöver någon sjuksköterska nu, men man förlorar ju inget på att söka liks.
Nu har jag alltså helg tills på typ måndag då jag ska vara i skolan (precis som hela nästa vecka). Och på lördag ska jag dricka vin och kolla på "Så mycket bättre" och Maja (The Sounds) som är med. DÖR ♥

RSS 2.0