Att äta tofuhjärna och muta sig själv

Har precis lagat mat bestående utav tofu med smak av vitlök, stekte den tillsammans med champinjoner och lite rödlök och sen hade jag i oatlygrädde och tjoffade sedan i det i pasta. Fick dock för mig att tofun var hjärna så kändes jättekonstigt att äta sen, men annars var det gott, haha. Jistaness, vem är jag som bloggar två inlägg i rad där jag börjar att prata om mat? Är bara för att folk har tvingat mig att börja äta minst tre mål mat om dagen, plus mellis. Så mycket av tiden går ut på att planera vad jag ska äta för mat så att jag faktiskt ska lyckas med det. Har klarat av det i nästan tre veckor, förutom när jag var sjuk men det räknas ju inte, heja mig!
 
Nu: dricka en 3,5% öl, städa iordning storarummet/tv-rummet eller vad man nu vill kalla det, så att jag får åka till Erikslund imorgon. Bra att jag försöker muta mig själv, funkar bra ibland så kan rekommendera det om man har dålig självdiciplin.

Vardagsbestyr

Har precis lagat dom godaste veganpannkakorna ever! Eller, det vet jag ju i och för sig inte eftersom det är första gången jag lagar veganpannkakor, men dessa smakar superduperlikt pannkakor som innehåller ägg och mjölk så det kan ju liksom inte bli bättre, tänker jag! Du hittar receptet här (och tack Towe för tipset!).
 
Igår efter jobbet så hade jag tänkt att åka ner till stan och fixa lite grejer, men det slutade med jag blev ombedd att kvalla, så jag spenderade således kvällen på jobbet. Sammalagt var jag där i 15 timmar. Tur att man har ett sånt himla kul jobb! Så idag unnade jag mig en slappmorgon/förmiddag/halv eftermiddag innan jag åkte ner på stan, åt sushi, inhandlade lite basickläder på hm och en flaska vin och gul målarfärg och sen körde jag till maxi där jag inte alls skulle handla så mycket men det slutade med att jag handlade för 1131:-. Haha, okej..? Fattar inte hur det gick till men jaja haha. Hårfärgen sitter i håret och nu måste jag checka av disken från min vardagssaker-som-ska-klaras-av.

Jag friskförklarar härmed mig själv.

 
 
 
Jag har varit sjuk sedan tre dagar efter att jag kom hem från mamma igen, alltså sedan typ den fjortonde eller femtonde januari.... Åkte på samma förkylning igen fast lite värre, lyckades jobba ganska länge fast när jag gick hem i onsdags kväll så hade jag feber och har varit sängliggandes fram tills igår. Mattias kom igår och vi skulle äta på stan och gå på bio, men jag mådde så dåligt och kunde inte äta på grund utav illamående, så vi fick helt enkelt ligga hemma i soffan och kolla på movies och somna kl. 22, typ, haha. Så idag har jag friskförklarat mig själv för att var är pigg, jag har kunnat äta och dricka utan problem och orkat gå runt på ikea/Erikslund tillsammans med Mattias innan han åkte tillbaka till Stockholm. Hej, välkommen tillbaka mitt förkylningsfria liv!
 
Det har kommit snö hit till Västerås också, HEJA HEJA! Alltså, är typ två decimeter snö vilket är helt awesome. Jag hoppas verkligen att den kommer ligga kvar tills i mars och sen ba smälta bort på en vecka och sen kan det bli vår och grusiga asfaltsvägar igen.
 
(Och det kommer att hända så mycket nu i vår, jag ska: åka till Göteborg och hänga med min familj, på dop och bli gudmor, åka till Florens i nästan en hel vecka för att hälsa på Anna, och i april så åker jag och mina bästa pandor till London för att dricka öl, shoppa i mängder OCH besöka Harry Potter Studios!!!!)

Även jag kanske blir vuxen en dag?

 
Jag över på att bli vuxen. I detta fall syftar jag på att plocka undan efter mig, diska, städa regelbundet och HÅLLA IORDNING i mitt bo. Jag är världssämst på det. Men jag ska verkligen försöka att klara av detta. Tänker att om jag verkligen tränar på det så kanske det kommer att gå per ren automatik sen? En kan ju alltid hoppas liks!
Sen ska jag också lära mig att äta. Äter ju tydligen ingenting enligt folk (mina jobbarkompisar och mamma, haha). Så nu ska jag äta frukost, två varma måltider per dag, aka. lunch och middag, och sen mellis. Så himla massa vuxen- och ansvarspoäng till mig alltså! Nu ska jag kolla på nått avsnitt ur Grimm, säsong 3. Det kan ju liksom inte bli för mycket vuxenpoäng på en gång... ^^

Tre dagar i Småland

Som alltid går det för snabbt. Tre dagar känns som en och tidigt imorgonbitti är det dags att åka tillbaka till Västerås igen. Jag har även hunnit med en del; i fredags var jag i stan och träffade Natha och hennes flickvän, på kvällen så var jag hemma och vi firade lite julafton. I lördags så kom Popi hit och vi hade värsta chilldagen där vi soffhängde och sedan pärlade pärlor. Hon skulle egentligen åkt hem på kvällen, men eftersom det börjat blåsa på ordentligt så ville hon inte ge sig ut och köra, så det blev oplanerat sleepover! How lucky liksom? Idag ha min moster varit på besök, och vi satt runt köksbordet och kedjedrack te i ett par timmar medan det snöade utanför. Ungefär det mysigaste man kan göra en söndagseftermiddag. 
 
 

Alvedon, marry me.

Har ju gått och blivit förkyld. Gick till jobbet igår men gick hem efter tio minuter eftersom jag insåg att jag inte alls var så pigg som jag trodde. Resten utav kvällen tillbringade jag i sängen med att läsa, sova eller titta på film/serier. Vaknade klockan ett idag och var så förkylnigstrött i hela kroppen + hade huvudvärk. Jag har aldrig huvudvärk annars, bara när jag är förkyld eller har gråtit sådär länge liksom. Tog två alvedon och nu ba "ÄR SÅ PIGG" haha. Har kunnast diska upp disken, slagit in dom sista julklapparna och packat klart det sista. Har väl lite tid till att städa lite i sovrummet, tåget går inte förena halv sex. Ska ju alltså hem idag och fira jul, några veckor försent sådär. Har inte varit hemma sedan i somras (!!!!!!) så ska bli så himla himla kul!

Är trött mest hela tiden.

Jag har bokstavligt talat mest sovit och jobbar idag. Sov till 06:00, jobbade mellan 07:00-16:00 där jag spenderade rasten med att sova i personalsoffan, kom hem och skulle städa men var så tungandad och hade svårt att djupandas så tog bricanyl och la mig ner och tittade på Astrid Lindgren- dokumentären, och sen vaknar jag och uootäxkupptäcker att jag sovit i lite mer än 2,5 timmar. Dessa tröttdagar alltså.... 

Jag har lovat mig själv som sovmorgon imorgon till 10-11-någonting eftersom jag är ledig. Sedan ska ska jag ner på stan och köpa julklappar för på torsdag åker jag hem och firar minijul! Jag har inte varit hemma sedan i somras så längtar fruktansvärt mycket tills dess! 

Nu: påbörja en utav mina saker som jag sskulle vilja göra under 2015, nämligen att få tillbaka mitt läsare genom att läsa minst tio böcker. Wish me luck! 📚 

Att fira in det nya året tillsammans med mina pandor.

 
 
Gick upp kl. 09, började fixa mig typ direkt efter att jag kollat igenom instagram (min morgonrutin). Kan ju ta så HIMLA lång tid för mig att göra mig iordning, så gäller att börja i tid när en har en tågtid att passa. Körde på tema glitter pga glitter är ju så bäst och älskar'e, så hade en silverglittrig klänning på mig, ett par strumpbyxor med "inbygda" knästrumpor med en silverlinje på, tiara och glittersprayi håret!
Var i Hagsätra vid typ halv fyra, hjälpte till att typ koka pasta medan Hanna fixade iordning sig, Towe skar grönisarna som vi skulle ha till pastasalladesn senare på kvällen. Vid 19-tiden så började lite folk trilla in, vi lyssnade på musik och pratade, jag frös och gick omkring med en filt på mig och lekte att jag var batman med mantel. Jag och Hanna satt inne i hennes sovrum och pratade, jag klunkade i mig en halv flarra vin på typ en 45 minuter vilket gjorde så att jag blev askalas i typ en kvart innan jag ätit två portioner pastasallad överröst med vitlöksdressing och druckit ett glas resorb och sen mådde jag tipptopp! Lagom till tolvslaget så blev det naturligtvis molning vilket var synd då Hanna och Alex's lägenhet har en amazing utsikt, så vi såg bara några små ljusglimtar typ, haha. Hängde på golvet med Emelie och hittade vår ren Mårtens kusin som vi satt och lekte med, haha. Jag blev astrött och skulle powernappa på golvet, men Hanna tyckte jag kunde powernappa i deras säng istället vilket jag gjorde. Vaknade igen när klockan var lite innan 05, och då var det fortfarande människor kvar, så sminkade av mig och så innan jag somnade igen. Är så glad över att få ha firat in det nya året tillsammans med mina bästa pandor, och jag är ännu gladare över att jag lärt känna dom så bra under 2014.
 

RSS 2.0