Blue the color of our planet from far far away


Blir ingen halloweenfest imorgon. Istället får jag vara hemma. Kanske cykla till maxi och köpa mat och laga matlådor. Kanske cykla förbi plantagen och köpa lite blommor. Vill att hela lägenheten ska vara överfull med blommor. Att hålla på med blommor och växter gör lugn i denna jobbiga värld.

Onsdagsmys

Chillar hemma hos Marie i hennes soffa. Ikväll har vi lagat vegetariska grönsaksröra med färsk pasta och druckit vitt vin. Sen däckade vi i soffan med godis och troci och kollade på Mean Girls på 60" tv. Inte illa må jag säga!







Sadness is my boyfriend

Det är måndag ocg jag är ledig. LEDIG LEDIG LEDIG! Förra veckan hade jag en sexdagarsvecka och jobbade måndag + onsdag-söndag. Min lediga dag har jag spenderat på följande sätt:
- Cyklat till Kåren kl. 08:30 för att köpa tre stycken biljetter till Halloweenfesten på fredag då jag, Kelly och Catti ska dit. Måste bestämma mig för vad jag ska vara, så svårt!
- Åkt buss till ikea, traskat omkring där och blivit totalt utglodd för att jag hade svart läppstift. Palla folk. Köpte iallafall massa mysiga saker.
- Varit på Blomsterlandet och handlat blommor, och på Rusta och köpt en mixerstav; ÄNTLIGEN!
- Åkt hem och gjorde hummusröra med min nya mixer
- Planterat om mina nyinköpta blommor
- Skaffat hemförsäkring
 
Nu ska jag duuuuscha i evigheter och sen kolla ut vad jag ska vara på fredag. Peace!
 
 

Men du har redan glömt allt det där; jag är fortfarande här.

 


Jag har tråkigt och är festsugen så jag bjussar på en liten festlista sålänge.

 

När dansade du senast tryckare?
Tror det var på en utgång efter den här festen. Haha, första och antagligen sista gången som jag dansar tryckare ute. Hahahaha...

 

Låten som får en på omedelbart fredagshumör?
Jag älskar "Bulletproof" av La Roux, så den lyssnar jag alltid på när jag håller på att göra mig iordning inför en fest. "Narcotic" med Liquido är ju helt fantastisk den också, men just nu är den lite jobbig att lyssna på för det är min och Ida-Lisas låt å nu saknar jag bara henne när jag hör den.


Bästa festen någonsin?
Masqeradfesten, big time! Herregud; ALLT hände den festen vilket inkluderar pommes frittes och hissar. Sweet jesus, som Kelly sa till mig: "Det är försent Sara. DET ÄR FÖRSENT!!!!".

 


Drinkrecept som alltid funkar?
Piggelindrinkar (vodka+piggelinglass), och melondrinkar (mixad melon med vodka och sockerdricka)!

 

Värsta efterfestminnet?
Tror inte att det räknas som en efterfest, men det var iallafall efter en fest. Eller egentligen efter en endagarsfestival i Kristianstad -08. Vi var tvugna att vara ute hela natten och vänta på vårt tåg som skulle gå hem kl. 08 på morgonen och jag var OLIDLIGT bakis! Haha låg och hade fyllefrossa deluxe på en parkbänk, och när tåget väl kom så kunde jag bara sitta ihopkrupen i en ställning eftersom jag skulle kräkas annars. Och när vi byte tåg i Hässleholm så kräktes jag i en papperskorg på perrongen. Japp, that's me!

 

Youtube-klipp som man måste se på förfesten?
Brukar aldrig se på youtube-klipp på förfester so I dunno.

 

Har du hällt ett ölstop över någon?
Nope!

 

Värsta klädmissen i festligt sammanhang?
Kommer inte på några. Är i och för sig väldigt noga med at planera vad jag ska ha på mig så att det inte ska bli några missar.t

 

Sjukaste festivalminnet?
Hela SiESTA -08. Den var h.e.l.t urflippad. Deluxe. Innehöll hångel, överdoser, spyor, polishästar, borttappningar, trekanter, ljummet vitt vin i tetrapack och you name it! Alltså jag gjorde ju inte allting som jag rabblade upp nu, men det var bland annat allt sjukt vi (Jag, Pop och vår vän Natha) upplevde där. Kom hem från festivalen med blåmärken över hela benen utan en aning om vart jag fått dom ifrån. Så stabilt hahaha.


Bästa samtalsämnet med taxichauffören på vägen hem?
Brukar inte prata med taxichauffören pga är rädd för att åka taxi haha, men i somras så pratade jag en massa med en taxichaufför. Kommer dock inte ihåg om vad haha...

 

Stans bästa klubb?
Gillar ju Kåren. Okej, gillar var en underdrift; jag ÄLSKAR Kåren.

 

Oslagbar nattmat?
Den gången jag och Ida-Lisa hade varit på Sommarfest på Kåren och hade efterfest hemma hos henne och åt upp resterna av potatigratängen som vi ätit tidigare under kvällen. Har _aldrig_ ätit så god fyllemat som jag gjorde då!


 

Bästa festsällskapet?
Ida-Lisa, Pop och Marie. Inte nödvändigtvis tillsammans, jag är ganska bra på att ha tvåmannafester!

 

En dancemove som alltid fungerar?
Brukar mest hoppa runt och studsa så har inget direkt dancemove. Kanske får uppfinna nått studsbolls dancemove?

 

När är det dags att gå hem?
När man tror att ens katt är en kirurgläkare som har hand om ens patienter, haha!

 

Men vad spelar det för jävla roll om det inte kan bli vi nångång, vad finns det då att bry sig om?

 
 
 
Istället för att sova så ligger jag och lyssnar på Vernoica Maggios nya album och bläddrar runt mellan olika flikar med balkonginspiration, så jag vet hur jag ska inreda balkongen om ett par månader. Ganska ovärt att göra nu men ganska kul.
 
Annars då? Jag jobbar varje dag från idag och tills på söndag. På fredag ska jag förhoppningsvis träffa Marie, men annars har jag ingenting särskilt planerat. Känns som om jag är vilse, eller rättare sagt; det känns som om jag inte hittat hem? Mer specifik än så kan jag inte vara för jag vet inte mer. Men hösten är fin och jag njuter av att sparka runt på löven när jag går till affären.
 
 
Om hundra år är du stjärndamm min vän.

BATH TIME!

Ta-hand-om-mig-själv-kväll står på schemat, och jag ligger i ett bubbelbad och dricker troci ur min monsters inc. mugg! Ska mysa i sofan resten av kvällen och har inte bråttom i säng för jag jobbar kväll imorgon! Woopidoo!
 
 
 

I'm an animal lover.

När jag var hemma förra helgen så var jag tvungen att åka ut till min moster+kusiner, som bor på landet, och hälsa på. Älskar att vara där; så tyst, lugnt och stillsamt. Precis så som dom bor, så vill jag också bo och har ju velat det sen var jag tio. Dom har en hage som dom hyr ut till två ardennerston + deras två små föl. Nu var dock bara ena stot+fölet där eftersom de andra paret var iväg på utställning, men det räckte ju gott och väl åt mig. Var ju naturligtvis tvungen att krypa in i hagen och mysa, pussa och strycka på mulen. (Har sagt det innan och säger det igen: GUD VAD JAG ÄLSKAR MULAR) Puck och Polly som hästarna heter var jättemysiga och keliga. Lilla Polly var bara fyra månader vilket var sjukt svårt att förstå eftersom hon redan var så himla stor, men om man kollar på mamman så fattar man ju att hon har en del kvar att växa.
 
 

En kombination.

Den här lilla lunginflammationen verkar tyvär inte vilja ge med sig. SÅ HIMLA TRÅKIGT. Jag har ätit antibiotika i tre dagar nu och har märkt ungefär noll skillnad. Får väl hoppas på att det händer nått på lördag och söndag för jag är trött på att vara sjuk. Går nog till jobbet på måndga i vilket fall som helst. Kanske.
Anledningen till att jag är vaken nu är helt enkel att jag inte kan sova. Brukar ALDRIG ha problem med det men ibland är det väl även min tur. Är trött men kommer inte till ro, så ligger och lyssnar på när grannarna har fest istället. Hade huvudvärk innan men efter ett gram paravetamol så är den nästintill helt bortblåst. R ligger och sover i bäddsoffan och jag har smugit mig in i mitt sovrum för att inte störa för mycket.

Pneumoni (aka. lunginflammation)

Efter ännu en HELVETESRES med sj är jag iallafall tillbaka i min lägenhet i Västerås. Dock är jag sjuk, och idag var jag hos läkaren och fick reda på att jag hade en liten lunginflammatio. Ska äta antibiotika i en vecka och så blir jag förhoppnigsvis bättre sen. Nu ska jag vara hemma åtminstonde tills på fredag, men jag hoppas att jag kan jobba då. Förlorar ju så mycket pengar på att vara sjuk, haha.

Baby...did you forget to take your meds?

 

75-års kalas!

Idag har jag varit på 75-års kalas! Det var min kära morfar som fyllde år, och detta firade vi (hela våran lilla släkt) med att äta en trerätters middag på Teleborgs slott, och efter det åkte vi hem till min moster för lite fika. Kunde nog inte bli mycket bättre faktiskt. + att jag han hälsa på min vän David som typ bodde hundra meter ifrån min moster; otroligt bra! Lite såhär såg det ut iallafall:
 

Sjuk.

Hej. Jag är sjuk och var tvungen att gå hem från jobbet fastän det bara var tre sköterskor ikväll. Shame on me! Men feber och dödshosta passar inte så bra ihop med jobb tyvärr. Nu har R bäddat ner mig i soffan, och efter ett par puffar bricanyl och två alvedon så känner jag mig inte lika döende längre (med betoning på lika). Jag hoppas att jag på något mirakulöst sätt är frisk, alternativt piggare, imorgon eftersom jag åker till mami imonkväll och på lördag ska jag på morfars 75-års kalas. Vill ju liksom inte vara sjuk då. Godnatt världen!

En lista som mest handlar om Umeå.

Vad har du på dig?
Batmanpyjamasbyxor och en svartvitrandig långärmad pyjamaströja.
 

Hur mår du?
Superb! Toppen! Superduper!

 

Vad önskar du just nu?
Att Umeå och Västerås låg närmare varandra.

 

 

Vad ska du göra imorgon?
Imorgon är det fredag och då ska jag och Ida-Lisa promenera runt på Umeås höstgator och antagligen shoppa. Förhoppningsvis så besöker vi ett par second hand-butiker också, och på kvällen ska vi dricka Proseccodrinkar. DÄ NI!

 

Och på fredag?
Se svaret över, haha.

 

Vad skrattade du senast åt?
När Krille fick en ”räka” i halsen, som dom säger här i Norrland.

 

 

 

Vad grät du senast åt?
Ärligt talat så kommer jag faktiskt inte ihåg när jag grät senast. Vilket är himla bra. Eller jo, grät en skvätt när jag trodde jag tappat bort min plånbok och var tvungen att spärra alla kort, men så hittade jag den igen!

 

Senaste köp?
Hyrde tre filmer på Hemmakväll och köpte en trocci!

 

Vem sov du senast med?
Min finaste R såklart <3

 

 

 

Vad läser du just nu?
”Andras ungar” av Torey Hayden. Alltså, om ni inte har läst någon av hennes böcker, GÖR DET OMEDELBART!

 

Senast sedda film?
Senaste filmen som jag kollade klart på var ikväll och den hette ”In their skin”. En liten skräckis/thriller. Låg mest under täcket.

 

Vem var den senaste som ringde dig?
Ida-Lisa.

 

Senast 3 inkomna sms?
”Förlåt! Nu byter jag om! Vill du så kan du ju alltid gå mot k så ringer jag”

”Ah det var fint där nere vid kolonilotterna där! Mysigt hälsa Ida-Lisa”

”Jo"

 
 
 


Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
”Okej, ska försöka :)”'

 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Mami. Hon skrev en liten hälsning från Turkiet där hon är på semester nu.

 

Vart vill du åka just nu?
Ingenstans faktisk! Vill ta vara på varenda minut här i Umeå.

 

Nästa planerade resa?
Well, ska hem till mami nästa helg. Det är väl den enda resan som jag har planerat. Sen hoppas jag att jag kan åka utomlands en vecka i januari eller så.

 

Dagens bästa.
Att jag är i Umeå hos Ida-Lisa. Enough said!

 


RSS 2.0