After every party I die.

I fredags så hade Marie kombinerad utflyttningsfest/födelsedagsfest! Det var jag och mina vänner, men också Silverpojken, Silverpojkens kusin samt Ida-Lisas vän Krille. Vi hade lite förfest hemma hos Marie, spelade "Vem i rummet", jag och Catti fick något ryck och sprang det snabbaste vi kunde genom hela korridoren och så satte vi oss där och hade serious talk om det andra könet och sen kom Kelly och hämtade oss så då sprang vi tillbaka. Jag var ganska kramig så jag kramade både Ida-Lisa och Catti haha, för det händer ju faktiskt inte alls ofta! Sen gick vi till Bill&Bob och satt där ett tag. Jag lyckades på något konstigt sätt tappa min kamera och blev helt jätteledsen för jag trodde den var borta, men så gick Marie ut på jakt och letade efter den och så sprang hon på en tjej som hade hittat den och letade efter ägaren. Ibland finns det så himla fint folk alltså! Så jag fick tillbaka min kamera och blev glad igen. Jag och Marie drack en cider med färgglada sugrör och var lite ledsna över att vi inte fick en jordgubbe i den här gången haha. När vi kände att vi var klara så gick vi till McDonalds och åt där, och sen så gick jag hem till Marie för att hämta min halsduk och mina vantar innan jag skulle cykla hem. Var nog ganska mycket för onykter för mitt eget bästa haha, men jag hade himla roligt och hittade ett rött löv som jag tyckte var sådär jättefint så var tvungen att sätta det i håret. Som sagt så var jag och hämtade mina vantar, men när jag kom ut till cykeln så var dom mirakulöst borta, så jag fick cykla hem med ett par strumpor på händerna istället, fast det gjorde ingenting tyckte jag då eftersom det var spetsstrumpor med rosetter på!
 

Nyinköpt.

I onsdags och fredag var jag på stan och shoppade lite med mina vänner, och detta var det jag köpte:
 
En skjorta och en klänning från Kappahl barn (älskar barnavdelningar!).
 
Ungefär världens finaste klänning från H&M. Den är mycket finare på än bara på bild, så ni vet!
 
Fyra par vantar  från Gina Tricot (fast jag har redan lyckats slarva bort ett par, haha...) och ett rött, glittrigt nagellack från H&M. Sen köpte jag dessa underbara skor från Monki fastän jag egentligen inte hade råd. Men ni ser ju liksom hur fina dom är och dom är så himla sköna också!
 
Nu ska jag försöka att inte köpa mer kläder på ett tag pga måste ju köpa ny säng+madrass+matta sen så måste ju ha pengar till det också!

I dream my days away!

Ta tja bloggen!
 
Nu är jag hemma fter att ha druckit vin med mina vönner! Vi har också hunnit med en runda på bill'&bob där jag tappade bort min kamera (har ingen aning om hur) men så letade marie efter den och såhade ne random tjej hittat den så fick tillbaka den!!!! älskar golk ilbna laltså! så då behlvde jga inte vara ledsen mer och sp! Så himla bra! Nu är jag hemma och år nig lite fr onykter för kitt egetr böst MNE SÅ ÄR LIET! nu ska hag sova! godnatt!

And I'm not asking for an easy time, but I'm asking for a meaningful life.

 
 
 
Såhär har jag sett ut idag! För först gick jag på stan och nu ikväll ska jag dricka vin och bli vinfull och fnittrig ♥ Kan behövas nu när mitt liv är väldigt fram och tillbaka, upp och ner med hastiga svängar hit och dit utan att jag varken kan kontrollera eller hänga med. Men så är det ibland!

Torsdag och helg.

Nu tar jag helg, välbehövligt. Och imon ska jag både shoppa och dricka vin med mina vänner. Tror väl inte att en fredag kan spenderas myckt bättre?

This is not a good night.

Jävla kväll. Jag har en katt som har så mycket överskottsenergi att han inte vet vad han ska göra men vill absolut inte leka ändå, och mitt kontaktuttag höll precis på att ta sönder min datorladdare. Som om det inte vore nog ska jag försöka skriva ihop min text imon till seminariet samtidigt som jag har mensvärk deluxe och är jättesugen på cola light! No good.

@ Ida-Lisas place

Sitter hemma hos Ida-Lisa och vi försöker göra vågor med tungorna hahahahaha. Vi skulle egentligen ha pluggat men det gick inte så bra som ni ser.
 
(Nu glider Ida-Lisa omrking på golvet och dansar reggaeton)

Söndag

Hej hej på er denna söndag!
 
Idag är jag förkyld. Alltså, jag har varit förkyld sen i torsdags kväll men inte mått direkt dåligt av det utan bara varit lite täppt i näsan och hes, men idag mår jag lite sämre (med betoning på LITE). Är mycket mer snörvlig än vad jag varit föregående dagar + att jag känner av en begynnande förkylningshuvudvärk långt bak i huvudet. Jaja, det gör egentligen inte så mycket. Det finns ipren och alvedon så jag ska nog klara av en vecka till på praktiken!
 
Idag måste jag göra skittråkiga saker som att städa, diska och skriva uppgiften till seminariet på onsdag. Är inte alls sugen. Men tänker att om jag diskar undan lite snabbt (lättare sagt än gjort då jag har disk över precis hela diskbänken), dammsuger av lite och gör så mycket jag kan på uppgiften så kan jag vara klar om några timmar. Och då har jag några lediga timmar kvar på denna söndag att göra vad jag vill på. Sounds like a plan!

Last night!

Igår var jag alltså hemma hos Marie och drack vin tillsammans med henne, Silverpojken, Kelly och Catti! Var en himla rolig kväll! Vi började som sagt kvälle hemma hos Marie. Jag hade köpt med mig chips och dipp vilket var mycket uppskattat, bästa festtillbehöret liksom! Vi pratade om allt mellan himmal och jord och stackars Silverpojken fick höra en del tjejsnack ocskå haha. När klockan var typ 22 så bestämde vi oss för att gå till Bill&Bob och chilla där ett tag. Innan vi gick tog vi dock en liten jägershot var haha, vi tyckte tydligen det var en himla bra idé. På B&B beställde jag en cider till mig och Marie och vi fick en jordgubbe i vilket vi blev himla glada över eftersom "vi fick ju faktiskt en jordgubbe GRATIS!!!" haha. Sen kom (tror jag det var) Kellys två kompisar och joinade oss. En av dom satte sig bredvid mig och vi pratade lite och så, och sen frågar han om jag kommer ihåg vad han heter vilket jag verkligen inte gör haha så jag döper om honom till Henrik. Sen kommer det fram att han inte heller kommer ihåg vad jag heter så han döper om mig till Amanda, så det fick jag heta resten av kvällen. När vi suttit på B&B i typ två timmar så bestämde vi oss för att gå till Hattfabriken eftersom vi aldrig varit där.  Vi lyckades komma in även fast det var 25-årsgräns, värt! Efter ett tag gick Marie och Silverpojken till ett annat uteställe medan jag, Catti och Kelly stannade kvar. Jag var tillräckligt full för att dansa, så det gjorde vi till dom stängde vid 02. Därefter bestämde vi oss för att gå till McDonalds och sitta där ett tag. Det ösregnade nämligen ute och jag var inte alls pepp på att cykla hem. Helt plötsligt traskar Marie och Silverpojken in, så dom slår sig ner vid oss och så sitter vi där en stund till. Marie köpte pommes som hon, jag och Catti åt upp på rekordtid typ. Sen bärjade folk röra på sig så då var även jag tvungen att göra det. Kan meddela att det var SKITKALLT och att jag inte hade någon känsel i mina fingrar när jag kom hem. Måste således införskaffa mig ett par fingervantar.
 

I won't last long, soon I'll be gone

Sticker ner till stan och dricker vin med mina vänner ♥
 
 

She’ll try to stay calm cause you’ll be so hard to get to and she’s still in love.

 
Har sovit med fönstret öppet inatt, och det var varit kallt ute kan jag meddela! Tror att det börjar bli höst på riktigt nu. Inte mig emot, jag älskar hösten, den bästa årstiden ever!
Dock har Ansgar jamat sönder hela morgonen för att försökt få upp mig, och när jag väl går upp går HAN och lägger sig? Tänkte att jag skulle ta ut honom på en promenad för att aktivera honom lite men nej, då springer han och gömmer sig... Känner liksom bara men skit i det då!
Är inte alls på bra humör idag och vill verkligne inte alls gå till praktiken utan jag vill bara vara hemma istället. Men det kan jag inte. Idag och imon är det praktik, sen har jag helg. Det är välbehövligt!
 
Bjussar på random skitgammal höstbild som Anna tagit på mig.

Endeavor

Idag damp Timos nya skiva ner i mitt brevinkasst! Sitter och lyssnar igenom skivan nu och gillar den skarpt hitintills. I och för sig, hur skulle jag inte kunna göra det? Det är ju liksom Timo!
Jag hoppas verkligen att jag kan gå på någon av hans spelningar i vinter, även om det ser mörkt ut just nu. Får försöka komma på hur jag ska lösa det.
 
Denna bild har jag förövrigt som ny bakgrund i mobilen; första gången jag bytt bakgrund på sen jag köpte den för typ 1,5 år sen. Nu fick Jocke byta plats mot Timo ett tag!

No one is completely faithful

Haha, idag på praktiken var det någon som hade slängt min tomatsoppa som jag hade tänkt att äta till kvällsmat :( Snacka om att jag blev snopen när jag skulle hämta den i kylskåpet och den inte stod där. Jag fick iallafall ta en annan tomatsoppa från vårt patient-kylskåp, och den hade till och med krutonger att hälla i= lyx!
Nu är jag hemma och har tänkt att gå och lägga mig snart. Börjar sju imon och känner mig ganska trött så tänker att dte är ju inte fel att gå och lägga sig i tid då. Måste bara slänga ihop en matlåda inför imon (och den hoppas jag att ingen slänger!). Tänker typ bulgur och falafel eller nått. Good stuff!

Kom hem nu, jag saknar dig.

Sitter hemma idag och dricker blue fruit-te ur min halvlivers tekopp. Min favoritkopp. Lyssnar på Anna Järvinen också, som vanligt. Borde egentligen göra mycket idag när jag är ledig från praktiken men jag har noll ork så har suttit här vid matbordet sedan jag vaknat. Vilket i och för sig inte var så längesen eftersom jag vaknade vid halv tolv. Är fortfarande trött så hade lätt kunnat gå och lägga mig igen men tänker att jag får sova tidigare ikväll istället. Har ju tid att ta sovmorgon imon också.
 
Och medan jag sitter här och skriver kommer jag ju på att det är idag som jag ska ansöka om vilka kurser jag ska läsa i vår så att jag kan få bo kvar här. Känns ju himla opepp att behöva fortsätta plugga fastän man egentligen är klar, men vill inte gå runt och oroa mig för att dom ska säga upp mig från lägenheten pga att jag inte plugar så känner att jag tar det säkra före det osäkra och läser två kurser. Såhär ser iallafall topp fem ut på dom kurser som jag ska söka:
 
1. Handledning med inriktning mot vård, rehabilitering och omsorg
2. Infektionssjukdomar
3. Barns rätt inom vård, habilitering och omsorg
4. Demens och psykisk ohälsa hos äldre - klinisk bild, utredning och behandling
5. Hälsofrämjande ledarskap

Där är så fullt av vackra minnen att det är svårt att andas nu.

 
Fick sluta tidigare från praktiken idag, så himla skönt. Var påväg att bli sådär trött så jag somnar såfort jag inte är superkoncentrerad på något. Måste verkligen sluta med det, så himla dålig vana liksom!
Iallafall. Nu är jag hemma och hade tänkt att gå ut med Ansgi för det är ju fint väder och så men han verkar inte riktigt hålla med mig om mina planer så tills dess att han ändrar sig sitter jag och lyssnar på Anna Järvinen. Om 2,5 timmar ska jag möta Ida-Lisa utanför bion för vi ska kolla på Batman och jag ska få äta chokladdoppade popcorn, BRABÄTTREBÄST!

I'm ready to go.

Varit på praktiken idag igen. Var rörigt idag, stressigt. Eftersom sjuksköterskorna var underbemannade idag har jag bara fått springa efter min handledare utan att egentligen göra någonting förutom att sätta något dropp och dela medicin. Lyckades iallafall vara med i en akutsituation och fick flusha in 1000 ml ringer (ett sorts dropp) på 10-15 minuter ungefär, springa till labb med en blodgas som skulle analyseras, hämtat katetervagn och såntdära. Bra att kunna, men det är inte det jag blir bedömd för i slutändan. Är så jävla stressad inför den här praktiken, inför hela detta halvåret. Jag ska alltså vara på kirurgen i fyra veckor och under dessa veckor ska jag hinna med att lära mig så mycket som möjligt om själva avdelningen/vården där, ha två seminarier och en inlämningsuppgift, SAMT att jag ska bli godkänd för själva placeringen vilket jag blir om jag uppfyller 20 stycken bedömningskriterier. Jag kan ju säga så mycket som så att det är inte så jävla lätt att försöka ta del av det naturliga vårdandet, att lära sig så mycket om den som möjligt, när det enda man tänker på är att "shit, nu MÅSTE jag ha det där samtalet med den patienten eftersom om jag inte har det blir jag inte godkänd på slutbedömningen". Man liksom tvingar sig att ha samtal med patienter som annars ska komma naturligt, bara för att jag MÅSTE ha det där samtalet för att bli godkänd. Det är helt fucked up. Och såhär kommer det vara på mina andra två praktikplaceringar också. Känns ju inte sådär jävla pepp kan jag meddela er, och det blir inte bättre av att jag inte har någon pluggmotivation överhuvudtaget. Grattis.

Talking too much, trying to shut up.

Dagen börjar bra iallafall:
 
 

För jag lever på impuls nu.

Har impulsshoppat lite saker idag, och detta enbart för att jag är fucking worth it!
 
Allt från forever21.

Blow me away

Tog mig en välförtjänt sovmorgon idag och gick inte upp förens klockan var runt halv elva. Har gått toppen att sova inatt och har inte vaknat en enda gång vilket gör att jag är någorlunda utvilad.
Nu sitter jag och är irriterad över att jag varken kan gå på Markus Krunegårds (+ Laakso!) eller Timo's spelning i Stockholm eftersom dom alltid ska spela så jävla sent så jag missar sista tåget hem till Västerås igen. EJ OKEJ. Varken vill eller har lust att tillbringa en natt utomhus i Stockholm i november respektive december. Så jävla sugigt!
 
Ska snart traska iväg till veterinären med Ansgi eftersom han ska vaccineras idag. Lika bra att få det gjort i och med att jag ändå är ledig. Vill ju inte att han ska bli sjuk. Och när vi ändå pratar om Ansgi så håller jag på att kika efter ett nytt klösträd till honom. Jag älskar så jävla mycket att tyska ebay har sjukligt bra priser på sina klösträd. Liksom, kan köpa ett som är 255 cm högt (och stort och bra och sådär) för bara 655:- inkl. frakt. Det är inte illa! Såfort jag fått ordning igen här hemma (förhoppningsvis om en månad) ska jag ta och beställa ett till honom. Får bli en förtidig julklapp eller nått ^^

And it's hard to dance with a devil on your back.

Idag har jag gått första dagen på min första praktikplacering i sista terminen. Det gick bra, tog två blodprov och det funkade med en gång. Kändes bra med tanke på att jag inte tagit blodprov sedan i november förra året typ. Annars har jag faktiskt inte gjort så mycket. Lyckats micro-somna på ronden som jag ungefär gjort hundra gånger innan när jag har sovit förlite natten innan. Ni vet när det är helt omöjligt att hålla ögonen öppna och dom liksom går i kors om man försöker men man måste ju vara vaken för jag kan ju inte somna när vi har rond hahaha... Dock blev jag piggare efter kl. 10, så det kändes ju bra! Hatar när jag blir så trött att jag somnar ståendes (ja, jag kan verkligen göra det).
 
Fick sluta 1,5 timmar tidigare, så nu är jag hemma och håller på att tvätta. Ska gå ut en långpromenad sen ikväll ska jag kolla på sista avsnitten av "Once upon a time" och sen läsa på lite mer om vad det är för uppgifter/seminariegrejer jag ska göra på den här placeringen.

Under a silent sea.

Sitter här och är ganska opepp på allt. Borde skriva ut och läsa studiehandledningen inför praktiken (borde ha gjort det för en vecka sen men har inte orkat okej), men får mest ångest när jag tänker på att jag ska börja på första praktikplaceringen imon. Vill inte. Vill inte vara hemma i min lägenhet heller. Vill väl ingenting direkt nu.

Dock är det fint att det har börjat bli lite höst. Höstluft är bra, behövligt. Bästa promenadvädret.

Tell me all the things you want to do.

En liten update:
 
- Det är lite kaos hemma hos mig just nu men förhoppningsvis så går det över relativt snabbt. Jag hoppashoppashoppas verkligen att det gör det iallafall. Kommer antagligen att bli galen annars.
 
- Ikväll ska vi iallafall ha klassfest/vanlig fest (alltså en fest med klasskompisar och typ en del av deras kompisar, så alltså inte en renodlad klassfest ^^). Har köpt kir som jag tänkte förtära, var ju himla längesen jag drack det nu så det är verkligen på tiden. En riktig kirfylla är att vänta alltså!
 
- Igårkväll gick jag och Catti ut på en spontan nattpromenad vilket var sjukt mysigt! Det var alldeles sådär höstigt i luften och helt stjärnklart. Vi gick förbi kåren och kollade på toga-festen som var där, aka. alla gick omkring i lakan hahah, och sedan bjöd vi typ in oss själva hemma hos Ida-Lisa. Vi blev bjudna på vaniljte och sedan satt vi där i någon timme och höll tidvis på att skratta ihjäl oss åt helt konstiga saker; som när Ida-Lisa inte kunde översätta tax från engelska till svenska utan sa "skät" när hon skulle göra det, och när jag på överdriven småländska skulle kontra och säga "jag ska gå ner och betala skatten", men istället sa att jag skulle "jag ska gå ner och betala taxen". Okej, detta är antagligen inte roligt för er som inte var där, men just då var det fruktansvärt roligt för oss!

Vodka and gin I hate everything.

Har hängt i skolan hela dagen, men det har inte gjort så mycket eftersom vi har haft en intressant föreläsning om vårdande samtal, och sedan introduktion om våra praktikplaceringar på kirurgin och psykiatrin! Är så pepp, iallafall för psykiatrin, är ganska rädd för att vara på kirurgen, haha.
 
Nu ikväll har jag tänkt att jag ska försöka läsa igenom studiehandledningen och kolla vad det är för mål jag måste uppfylla på den första praktikplatsen för att bli godkänd. Resten av kvällen ska jag nog bara kolla på "Once upon a time" och dricka jordgubbste. Och imon ska jag gå på stan med mina vänner och vi ska äta på Waynes= jag får äta bakpotatis, woho!!!!
 
Såhär har jag iallafall sett ut idag, + har haft mina platåisar på mig! Love them!

You see the world in black and white; no colour or light.

 
Var bara i skolan i typ en timme idag och sen cyklade jag hem. Kände att det var bäst så pga var trött och på alldeles för dåligt humör, haha visste inte om jag skulle bli skitförbannad på någon eller börja gråta. Och föreläsningen var ändå den tråkigaste ever typ så kände att jag lika gärna kunde ligga hemma och kolla på "True Blood" och "Once upon a time" och mysa med Ansgi.
 
Nu har jag och mina vänner även kommit fram till vad vi ska ha för tema på halloween, och det kommer nog bli himla bra! Jag måste dock plocka ihop min egen lilla outfit, istället för att köpa en färdig, eftersom den karaktären som jag ska vara bara har tajta byxor på mig och ALDRIG I LIVET att jag sätter på mig ett par sådana haha!

Det finns platser i Vintergatan kvar som vi aldrig får se.

 
Idag har jag gått första skoldagen på min sista termin. Fuck. Hade så gärna velat gå en termin till, vill inte vara klar! Iallafall. Har varit en SJUKT meningslös dag. Vi var schemalagda (och är ända fram tills på torsdag) mellan kl. 8:30-16:30. Med detta schemat trodde ju vi förstås att det skulle bli fruktansvärt mycket på föreläsningarna, men totalt har vi haft ungefär en timmes föreläsning, exklusive introt. Vi hade exempelvis 2 timmar och 15 minuters lunch och sedan 45 minuters rast på eftermiddagen och innehåller i föreläsningarna var exakt samma om vi haft i våras. Pretty meningslöst. Hoppas att resten av dagarna blir mer meningsfulla!
 
Efter skolan drog vi ner till stan och köpte med oss mat och satte oss i parken. Var väldigt mysigt tills vi blev attackerade av getingar. Jag tog på mig uppdraget att vara läskräddare så jag sprang omkring i en cirkel med min och Ida-Lisas läsk, haha. Det slutade dock med att jag fick skvätta ut all min trocadero på en geting för att få den att lugna ner sig, hmpf... ^^

(Bild snodd från Kelly)
 
Nu är jag hemms hos Ansgibäbis och ska snart tvinga mig själv att göra en paj så att jag får lite matlådor tills dom kommande dagarna. Resten av kvällen har jag tänkt att tillbringa framför datorn och True Blood. Kommer antagligen somna skitsnabbt ikväll. Bra.
 
Idag har jag iallafall haft min nya rävtröja på mig! Den köpte jag på Zara när jag var i Spanien. Mina platåskor som jag älskar och aldrig vill ta av mig, finaste i världen, och så min dalmatinerväska från H&M!

Kårenpremiär

I fredags var det Kårenpremiär och Ida-Lisa och var var partypeppade! Kom till henne vid typ 18:30, drack vin och pratade en massa, och Ida-Lisa hade även en liten dansuppvisning för mig! Sen pratade Ida-Lisa i telefon, haha, och jag lyssnade på ipod medans hon gjorde det. Gick till Kåren någongång runt 22:30-23-tiden och det var världens kö och folk ba "vi har stått här sedan kl. 21 och inte kommit in!!!" så vi funderade på om vi skulle strunta i det och gå hem men vi bestämde oss för att stanna kvar. Och sen började kön röra på sig och helt plötsligt så hamnade vi mycket längre fram än folk som hade stått framför oss innan, haha; Inte mitt fel att dom inte vet hur man köar... ^^ Kön var förövrigt mycket intressant, och när vi kom in så gick vi direk och köpte en cocosdrink som belöning. Sedan dansade vi lite (dom spelade The Sounds och Mando Diao direkt efter varandra= happi!!!), pratade med random folk. Det kom fram en kille till mig, som jag aldrig sett/träffat innan, och ba "jag vill veta vad du har för förutfattade meningar om mig!" Liksom hahahah? Sedan gick vi lite ut och in och satt ner en stund och sedan dansade vi och sådär som det brukar vara på kåren; upp och ner liks. Sen blev klockan två och vi hämtade ut jackorna snabbare än vi egentligen skulle fått (kö-skills you know), pratade med lite folk utanför och sedan traskade vi tillbaka till Ida-Lisa och sen cyklade jag hem. Kan ju även pasa på att berätta att när jag cyklade där i godan ro så cyklade jag förbi två killar som ba "JÄVLA EMOOOOO!!!!" och jag typ wtf?!?!?!?! Hade god lust att hoppa av cykeln och kicka ner dom med mina platåskor men gjorde det inte pga hade för bråttom hem till min apelsinresorb och säng. Men nästa gång så...
Himla bra kväll var det förövrigt, och nu ska vi inte festa förens på fredag igen och jag längtar sönder!
 



Tur och retur till Göteborg

Idag har jag spenderat åtta timmar på ett tåg till och från Göteborg för att hämta hem min lilla Ansgar. Eftersom mami och Anna skulle upp och hjälpa Martin att flytta fåtöljer kom jag igår på den geniala idén om att dom skulle ta med sig Ansgi upp och så kunde jag komma och hämta honom där. Så jag fixade snabbt sista-minuten-biljetter och imorse kl. 08:10 satte jag mig på tåget (bakis och trött, men sov hela resan) och kom fram till Göteborg runt tolvsnåret. Eftersom mitt tåg inte gick tilbaka förens kl. 14 så hann vi med en liten frukost på Centralen, så himla mysigt!
Och Ansgi har varit så duktig och inte klagat en enda gång utan bara sovit så lugnt i sin bur. Är så stolt över min lilla skrutt, och ni kan inte ana hur glad jag är att han äntligen är tillbaka hos mig! (Okej, jag har bara varit utan honom i två veckor, men jag var inställd på att jag inte skulle få träffa honom förens i Oktober igen så detta är ju så himla fint!). Ska pussa på honom hela kvällen!
 



RSS 2.0