'Och har du vin och sprit?' - Så att det räcker att få hela fjärden full av sorger.

 
 
På schemat idag stod klinikdag med jobbet. Det var faktiskt roligare än jag hade räknat med, så tiden gick ganska snabbt. Fick väldans god vegetarisk lunch också, plus i kanten! Hade på mig min nya my little pony-tröja som jag hade dekorerat med en krage. På fötterna hade jag skorna som jag köpte i London. Syns inte på bilden men är liksom fransar längst fram på dom, megatjusigt!
Nu ikväll ska jag tvätta och fortsätta med att pyssla i lägenheten så att jag kan visa den för er. Den blir megafin så ni har någonting att se fram emot!

Second and last update från London

Har varit här i London i fyra dagar, och imonkväll åker vi härifrån. Just nu ligger jag i hotellsängen och dricker cola light och äter salt och vinägerchips. Har bultande fötter efter att ha gått minst en mil idag i platåskor. Vill man vara fin får man lida pin, eller nått. Visar vad jag köpt så snart jag kommit hem till Sverige. God night darlings!

Update från London!

Har alltså landat i London idag. Eller rättare sagt kl. 07:55 lokal tid. Jag och min lilla familj tog oss snabbt fram till hotellet, checkade in och begav oss sedan till Oxford Street som ligger typ 500 meter från hotellet. Lyckades hitta en massa fint på de få affärerna som vi var inne i; vågar inte kolla hur lite pengar jag har kvar typ, hehe. Nu är via tillbaka på hotellet för att ta en liten power napp då vi bara fick 3,5 timmars sömn inatt, så det kan ju vara behövligt. Jag håller tummarna för att jag får med dom mer på Oxford Street igen när de har vaknat! Puss på er där hemma!


Lite utav det jag har hittat under eftermiddagen! Lägg märke till mina nya fabulösa älsklingspyjamasbyxor ned batmantryck på. ÄR SÅ KÄR I DOM!!!

In the woods.

 
Jag har plockat blåbär i skogen idag, nu håller jag på att knåpa ihop en spotifylista till London eftersom jag glömde min ipod i Västerås. Kill me. Snart ska vi kolla på "Midsommar" och äta Ben & Jerrys och imorgon ska jag ta världens längsta sovmorgon. Puss och godnatt.

The day is dying oh it's so beautiful.

Som ni säkert ser så har jag ändrat bloggen radikalt. Är lite osäker på den så tell me what you think about it! Bjuder iallafall på en liten helglista under tiden. Enjoy!
 

Vem skulle spela rollen som dig i filmen om ditt liv?
Tuva Novotny hade nog gjort det bra tror jag allt.

 

Om du var tvungen att välja; klä dig i sopsäck eller morgonrock resten av livet?
Morgonrock, utan tvekan. Sopsäck blir ju så fruktansvärt kallt.

 

Drömjobb?
Jag har ju redan mitt drömjobb, vilket är sjuksköterska. Men jag skulle vilja specialisera mig till psykiatrisköterska och jobba med psykoser, eller specialisera mig till barnsjuksköterska och jobba med barn med funktionshinder.

 

Om du fick en katt vad skulle du döpa den till?
Om jag skaffade en tredje katt så skulle den få heta Dagmar.

 

Vilken känd person vill du spendera en helg med?
Timo Räisänen. Eller Maja Ivarsson, haha.

 

Om du fick vara med i en tv-serie, vilken?
That '70s show! Hade velat vara tillsammans med Hyde!


När är du som lyckligast?
Kanske på festival. Eller när jag får träffa en massa djur och gosa och kela och pussa. Eller när jag är tillsammans med mina finaste.


Vad är ditt knep för att må bättre en tung dag?
Bada badkar, eller duscha i en evighet om man inte har badkar.


Vilken känd person skulle du vilja slå på käften, och varför?
Kanske Putin pga dum i huvudet. Och alla andra som har likadana åsikter som honom.

 

Vilket är ditt bästa sommarprat?
Jag tycker om Ann Heberleins sommarprat som hon gjorde -09, men Rikard Wolfs vinterprat (same shit as sommarptar ju…) tyckte jag också var väldigt bra.

Vad borde du göra men orkar bara inte?
Jag borde verkligen försöka städa och diska oftare, men det är så himla tråkigt.

 

Vad äter du till frukost?
Naturell yoghurt med müsli, eller klistrig havregrynsgröt med frukter/bär.

 

Att andas ny luft och att säga hej då.

Sitter på ett tåg som rullar söder ut och där jag ska spendera ett par dagar hos mamma innan vi tar våra resväskor och flyger till London. Flyger och flyr från verkligheten ett tag. Andas en annan luft. Det är behövligt. Ibland är det faktiskt nödvändigt. Jag ska köpa materiell lycka. Den enda lyckan man faktiskt kan räkna med. Jag ska inhandla nya höstklännningar, plisserad kjolar och strumpor med spets på. Jag ska köpa någon basker, regnstövle - Dr. Martens och strumpbyxor. London kommer bli så himla himla bra.


Idag har jag även sagt adjö till en utav dom finaste personerna jag vet. Hon som känner mig bäst utav alla, hon som pratar klingande norrländska, hon som har mandelbruna ögon. Hon som har räddat mig så många gånger, hon som jag diskuterat allt mellan himmel och jord med. Hon som jag delat så många koppar te tillsammans med, skrattat tills jag gråtit. Jag vet att du kommer att få det bra där uppe. Jag vet det. Du kommer att ÄGA Umeå. Jag tror inget annat. Jag ser fram emot att äta nybakade kanelbullar och dricka te och din gråa soffa, ser fram emot att gå ut på äventyr i Umeå. Du vet att jag aldrig är längre bort än ett sms eller ett telefonsamtal bort. Och glöm inte att du är så jäkla megabra. Glöm aldrig det Ida-Lisa. Love you darling.



Gör ett avtryck som sitter längre än det du redan gjort.

 
Mentalt är jag nog inte tjugofyra, men vem tusan bryr sig om det? Tisdagskvällen har jag delat med Ida-Lisa, och jag har pyntat mig med godishalsband och en troci med paraply och sugrör i. Vardagsfestligheter när de är som bäst!
 
 
 

Guess what...

Idag har jag fått semester! Så freakin jäkla skönt! Ska inte vara tillbaka på jobbet förens den 26e augusti; Jag jublar! Det första jag gjorde när jag kom hem från jobbet var att måla mina naglar röda. Att ha nagellack på mig är verkligen ett tecken på att jag inte ska vara på jobbet på ett bra tag, eftersom jag aldrig bara orkar måla dom för en eftersom det ändå måste bort sen.
... Och vet ni vad? Jag har hittat ett jobb som jag tror att jag ska söka! Ett jobb där jag i så fall skulle arbeta på ett behandlingshem här i Västerås där de mestadels har hand om personer med psykosproblematik! Är ju liksom det som jag verkligen vill jobba med. Problemet är ju att tjänsten bara är på 75%, så i så fall kommer jag behöva jobba 25% någon annanstans för att få ihop till en heltidslön. För det andra så trivs jag ju jag ju jättebra på infektion och har väldans fina arbetskamrater där, så allt detta tåls att tänkas på. Dock tyckte både mami och en sköterska på infektion att jag skulle ta och söka, det är ju inte ens säkert att jag blir kallad till intervju, och om jag blir det kan jag ju alltid tacka nej om jag känner att jag inte vill/har lust att jobba där just nu.

Hälften av dom som kämpar går under.

Ägnade denna lediga eftermiddag åt att städa. Och för första gången sedan jag flyttade in så ligger alla mina kläder i garderoben istället för spridda över hela lägenheten. Måste köpa ungeför 30 galgar till för att kunna hänga upp lite kläder i förrådet, men det får bli ett senare projekt. Hann inte ta köket idag så får fixa det imorgon. Efter att jag kommit hem från London så har jag tänkt att visa er hur min lägenhet egentligen ser ut. Har ju trots allt bott här i tre och en halv månad nu!

Give me strength, reserve control, give me heart and give me soul, wounds that heal and cracks that fix.

 
 
 
Inledde mitt första helgpass utav tre idag. Känns ändå rätt okej. Är ju ledig tre dagar på raken nästa vecka tack vare att jag tagit lite semester. Ska bland annat till Stockholm och Gröna Lund, och sen har vi planerat att festa natten lång. Låter frestande, inte sant? Jag ska dock proppa mig full med åksjuketabletter och anti-må-illa-medicn ack vare att jag är så åksjuk att jag på fullaste allvar inte kan gunga i två sekunder utan att bli yr/må illa. Hoppas detta hjälper så jag också kan åka karuseller!
Och om prick elva och en halv dag så åker jag och min lilla familj bestående av mami, Anna och Martin till London, och ska tillbringa fyra och en halv dag. Tips på bra shoppingställen (Primark, Forever21, Topshop och New Look är givet) och annat trevligt att göra mottages tacksamt!
 
Puss på er därute!

Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna.

 
Det började med att Ida-Lisa kom hem till mig med en flaska rosé. Jag öppnade upp min bag-in-box innehållande tre liter rödvin. Vi bosatte oss ute på balkongen där vi pratade, skrattade och bara njöt utav kvällen. När det blivit lite kallare drog vi oss innåt där Ida-Lisa med fnittrig förtjusning lekte med Hedwig och hennes vippa, och utropade"kolla vad högt hon hoppar!!!". Vi hamnade på min bänk i hallen där vi kramades, och på nått sätt lyckades vi trilla och få mitt vinglas med oss i fallet; vilket jag landade på. Jag klararde mig undan med en minimal skråma på låret, men Ida-Lisa plåstrade naturligtvis om mig med ett glassplåster. Sedan gick allting väldigt snabbt. Min kropp tyckte tydligen att jag druckit för många glas rödvin, för den gjorde revolt. Ida-Lisa stoppade mig i säng, och vinglade sedan hem i natten.
 
 
Jag vaknade på fredagsmorgonen och mådde bättre än jag förtjänade. Stapplade in i badrummet och möttes utav ett totalt kaos. Smsade till Ida-Lisa som föreslog att vi skulle åka och bada. Sagt och gjort. Snabbt in i duschen för att försöka reda ut en illa tilltygad panda, packa min gula kånken och sedan slänga mig på cykeln för att möta upp henne utanför ica för att införskaffa lite proviant inför dagens äventyr. 17 minuters bussresa och vi kom fram till "Gropen" där vi tillbringade ett par hemskt trevliga timmar. Vi badade, åt plocksallad, njöt utav solen och sedan så sov jag en stund medan Ida-Lisa lyssnade på podcast.
När klockan var 17:30 tog vi bussen tillbaka till Västerås, och vi snabbade oss hem för kl. 20:30 skulle vi se "Känn ingen sorg" på bio. Jag köpte en Monsters Inc- meny, och fick på det viset en mugg med Sully på. Jag älskar monster inc. Bion var ju sådär himla bra. Se den!  Då kvällen fortfarande var ung och varm så bestämde vi oss för att gå till Bill & Bob och chilla lite där. Det resulterade i två syltburkar, lite öl och cider. Ett perfekt avslut på en perfekt dag!

RSS 2.0