Stå ut med mig, jag behöver dig.

Hänger mest i min lilla soffsängshörna pga tycker den är så himla mysig.



Imorgon ska vi börja med den psykiatriska delen i denna kursen. Ska bli spännande.

I don't care if Monday's blue!

Hej kära måndag!
Idag är det nästan den sista januari, vilket gör att det blir februari denna veckan. Februari är min hatmånad. Som tur är lär den gå ganska fort detta året; har ju skola nästan varje dag!
Igårkväll så fick jag världens ryck och diskade och städade och plockade undan i hela lägenheten, så idag ska jag bara dammsuga/skura golven och tvätta lite och sen är allting skinande rent här hemma. Känns ju faktiskt jättebra! Snart ska jag börja plugga lite, och sen får vi se om jag hittar på någonting annat ikväll. Och idag är det mindre än en måndag kvar tills jag ska kolla på The Sounds, åh vad jag längtar! ♥

Jag vaknade så lycklig över att äntligen ha drömt.

Har suttit i soffsängen hela dagen idag och bara chillat. Ätit världens onyttigaste frullis, druckit äppeljuice och kikat på "that '70s show". Ibland behövs det såna här chilldagar! Just nu sitter jag och kollar på hemnet efter små söta stugor. Vill typ flytta in i allihopa! Såfort jag har blivit av med mina rädslor för mörker, spöken och mördare så ska jag ta mitt pick och pack och flytta ut i ett litet hus på landet. Skulle cirka ha det finaste lilla huset, och jag skulle bygga en liten rastgård till Ansgi som han kunde gå ut i, och jag hade haft ett litet grönsaksland och sen hade jag haft den mest kitschiga inrednigen med en massa second hand möbler och småpryttlar. Och sist men inte minst så hade jag haft en liten stuga bredvid huset som skulle vara helt djurfri så att mina allergiska vänner också skulle kunna komma och hälsa på! Åhå, skulle vara så himla fint!

Ungefär lite såhär skulle det se ut:






Jag lärde mig att änglar bara finns i snö.

Hej alla fina!
Nu ska jag snart bege mig ner mot stan för att träffa mina vänner, och så ska vi äta lite tillsammans innan vi ska hem till Marie och hennes Silverpojken och dricka lite vin!

Idag skulle jag ha renskrivit anteckningar men det har jag inte gjort (shame on me!), men försöker tänkte lite såhär att jag har ju faktiskt hela helgen på mig! Och så har jag ju nått att ägna mig åt imon när jag är bakis, haha.





(Lätt märke till att jag har "hipstrat" upp min lilla soffsängshörna med en ljusslinga. Blev ju faktiskt himla mysigt!)

Min favoritsysselsättning på kvällen:



Ännu är det vinter, och den stora vita björnen ligger kvar.


Har hängt i Eskilstuna hela dagen, vilket såklart inte har varit det roligaste men vi överlevde. Nu känns det som om jag har träningsvärk i min hjärna, så jag har bestämt mig för att fortsätta min chillkväll i sängen med att kolla på "That '70s show", och sen renskriva mina anteckningar imorgon!
Iallafall, idag på lunchrasten så satt Ida-Lisa och jag i sånna här roliga stolar! Ville typ köpa en, men upptäckte när jag googlade på dom att dom kostade runt 7000:-, haha. Och idag har jag, som ni ser, haft på mig min nya snöbollströja som kommer ifrån Monki. Den är himla skön, plus att mina vänner kan roa sig under föreläsningarna med att hålla på att slå på snöbollarna!



Kom med mig så vinglar vi fram genom stan.

Hej!
Idag är det onsdag, aka. lillördag, och den ska jag spendera i soffsängen och renskriva föreläsningsanteckningar! Och sen ska jag tvätta lite också, icke att förglömma (fast jag har glömt bort att jag hade tvättid både igår och i måndags...). Imon ska vi ha föreläsningar i Eskilstuna och då tror jag att jag ska ha på mig min nya tröja som jag köpte här om dagen, visar er då isåfall! Nu ska jag bestämma mig för vilket te jag ska dricka; grönt&skönt, jordgubb eller mango.
Hej då!

När ni var små, säg vilka droger tog ni då?

Idag har jag bara varit i skolan hela dagen. Vår nya mördarkurs har börjat nu; har ju liksom heldagsföreläsningar mellan tre till fem gånger i veckan och det är bara helt crazy! Iallafall, har ju inte riktigt någonting roligt att skriva om just nu så jag tänkte visa er hur en helt vanlig skoldag ser ut för mig:


Ungefär det första jag gör på morgonen är att säga godmorgon till Ansgibäbis, och sen äter jag frullis. Idag blev det havregrynsgröt med jordgubbar i.


När jag ätit klart så är klockan ungefär tio i åtta, så då väljer jag kläder och fixar iordning mig och sådära. Idag valde jag att ha på mig en vanlig, svart klänning och sen kaninkoftan som jag köpte igår, den är så himlahimla fin!


Klockan kvart i nio så cyklar jag iväg till skolan på min racercyckel. På bilden så ser ni min nya cykelkorg, och i den ligger min nya väska som jag köpte igår! Och så har jag äntligen satt fast min ursnygga dödskalle-ringklocka, inte en dag försent liksom.


Klockan kvart över nio så börjar skolan. Idag på förmiddagen så hade vi föreläsning om demenssjukdomar, himla intressant! Här sitter jag tills klockan tolv då föreläsningen är slut.


Mellan klockan tolv och kvart över ett så har vi lunchrast. Man spenderar typ mellan fem till femton minutrarna av rasten i att stå i kö till microrummet eftersom det bara finns typ fem fungerande microsar... Sen äter vi, obviously, och idag åt jag någonslags wookgrejs som jag hittade i min frys. Det är bra när man hittar matlådor man glömt att man fryst in!


Eftermiddagen forsätter med ytterliggare en föreläsning, och nu hade vi om konfusioner. Oftast är det så himla drygt att ha föreläsningar på eftermiddagen om man haft på förmiddagen också, för då är hjärnan mest som potatismos och när man ska anteckna så skriver man en massa och sen fem sekunde efteråt så har man glömt bort vad man skrivit ungefär.


När klockan äntligen har blivit fyra så är det dags att cykla hem igen. Antingen så cyklar jag direkt hem, men ibland så stannar jag och handlar på vägen eftersom jag tycker det är så jobbigt att gå ut igen när man väl kommit hem.


Dagar som denna, då jag haft två föreläsningar, så spenderar jag tyvär typ hela kvällen med att renskriva mina anteckningar. Det är ganska tråkigt, eller det är faktiskt skittråkigt, men det blir ju liksom lite plugg på samma gång eftersom man måste läsa igenom allting en extra gång! Och det är ju i ärlighetens namn inte helt fel att sitta uppkrupen i soffsängen och lyssna på musik och dricka mängder med te.

Here come the sunshine, I'm on the right side.

Lite såhär ser jag ut just nu.


Idag börjar jag sista året på sjuksköterskeutbildningen!

Klassfesten!

I fredags var jag på klassfest tillsammans med min lilla sjuksköterskeklass! Några killar i klassen hade hyrt en lokal som vi skulle vara i, men den var tydligen vandaliserad så i sista minuten fick dom byta till en annan, ouppvärmd, lokal. Det var riktigt kallt, och därför fick alla ha jackor på sig haha, men annars var det hur trevligt och kul som helst! Vi hade lite lekar, typ musikquiz, beer pong (som jag, Marie + en kille i klassen vann, MOHAHA!) och twister. Det tightaste gänget under kvällen var ju jag, Marie och vår tre apor-box som vi släpade med oss vart vi än skulle haha, och den inre paniken som uppstod hos oss när vi ställt ifrån oss den och inte viste var den var, hmm ja what to say liksom? Haha. Känndes iallafall som om hela kvällen bara susade förbi, och helt plötsligt så skulle alla ner till stan för att gå ut, så alla traskar ut och väntar på att taxisarna ska komma. Jag ska gå bort och prata med Marie och Ida-Lisa, och lyckas haka på vägen dit; fyra gånger! Haha, alltså det var verkligen som bambi på hal is= jag trillade, reste mig upp men trillade igen och så höll jag på ett tag tills jag tror Ida-Lisa hjälpte mig upp haha! Har ett par härliga blåmärken på smalbenet idag. Iallafall, jag och Marie bestämde oss för att inte gå ut så vi gick hem till henne för att hänga där. Marie har även lyckats skicka så sjukt roliga fyllesms till Ida-Lisa, haha, ni förstår inte hur mycket vi skrattade igår på morgonen när vi läste dom. Grejen var att hon har skirivt smsen som om hon skulle ha skrivit dom i en journal, som exempelvis "Inte villig att lämna katten ensam."! Antaglien lite sjuksköterskehumor över det hela, men det var faktiskt fruktansvärt roligt!








The kids are alright.








Som ni ser så blev det den randiga klänningen som jag valde att ha på mig idag. Faktiskt så fick nr. 2 och nr. 3 lika många röster, så då valde jag att ha på mig denna idag, och sen ha nr. 2 nästa gång vi ska ut (vilket jag antar blir när vi ska BMB och kika på Rebecca & Fiona om typ två veckor!).
Nu ska jag snart cykla till Ida-Lisa där vi ska ha en lite förträff innan vi drar iväg till själva klassfesten. Hoppas ni andra får en himla fin fredagskväll!

- "After all this time?" - "Always."

Inatt har jag lyckats sova jättekonstigt vilket harresulterat med att jag har fått nackspärr på höger sida av nacken. Känns ju sådär, men med lite värktabletter och halsduk på så är det inte sådär jätteilla iallafall! Har precis kommit hem från stan där jag jag besäkte systemet och inhandlade dricka tills imon, och sen var jag ju tvungen att gå och kika lite i affärerna. Och liksom, oh my vad mycket fint det finns! Är ju lite jobbigt pga har ju inga pengar och sådära, men jag vet iallafall en sak som jag ska unna mig nästa vecka när jag väl fått lite pengar; en väska från gina tricot! Den ser mycket fulare ut på bilden, men den är så himla fin tycker jag och jag tror att den kommer att passa bra ihop med skorna som jag köpte i julas!

Nu ska jag kika på Harry Potter, och sen komma på vad jag ska äta till kvällsmat och lite sådära!


Need help dressing!

På fredag ska jag på klassfest här i Västerås, men har som vanligt ingen aning om vad jag ska ha på mig... Så jag har letat åt tre olika kläduppsättningar/outfits/vad-man-nu-vill-kalla-det, och så täntke jag att ni kanske vill hjälpa mig och säga vilken som är finast och sådära? Tack gullisar!
1.

(Kan tillägga att jag antingen kommer att ha en svart kofta
till denna, eller ha en vit top under pga hatar armhålor!)


2.



3.

Nåt slags rekord är satt i att fly så långt bort från sig själv man kan.


Imorgon: ska jag bara vara inne i min lägenhet hela dagen och jag ska läsa och jag ska spela sims och jag ska dricka en massa te och äta blodgrape och ligga i soffsängen hela dagen lång och bara chilla åhå så bra! Och sen ska jag gå igenom hela garderoben och hitta typ tre olika kläduppsättningar tills på fredag, och sen tänkte jag lägga ut dom på bloggen här och då kanske vi kan säga vilken ni tycker är finast och sådär? Bra!

Älskade lilla skruttdjur!



Hej måndag.

Jag är förkyld (aka. täppt i näsan och megatrött) och det är ju lite drygt, fast nu är seminariet fixat och min hemtenta inlämnad och nu är jag ledig i en vecka! Woopiwoopi liksom! Ska bara ta det hur lungt som helst och läsa en massa böcker och sen städa lite, för nästa måndag börjar kursen från helvetet= schemalagda föreläsningar 8:15/9:15-16:00 fem dagar i veckan under fyra veckors tid. Kommer att dö och stressa ihjäl mig och såntdära men som tur är är kursen intressant så I guess att det väger upp lite!

(Och justde, om det är någon som har tips på bra mat att frysa in och ha som matlådor kan ni ju gärna säga till!)

I helgen!

Godmorgon och hejsanhoppsan och sådära!
Här ligger jag och är lite småförkyld, men det gör egentligen ingenting för är bara lite täppt i näsan så det är inget allvarligare än så. Dock har jag tappat bort min lilla medicinväska med bland annat mitt nässpray i, men jag hoppas att den ligger hemma hos Marie och att jag inte råkade tappa den i fredags när vi var ute?
Iallafall. Idag ska jag träffa Marie och Ida-Lisa i skolan och vi ska skriva det sista på våra hemtentor och sen lämna in dom så vi får sovis imorgon, brabra! Har även tänkt att jag skulle städa upp här i mitt lilla bo, typ en lite för tidig vårstädning. Men det känns ju faktiskt lite som vår ute nu, så jag tänkte att det gör nog ingenting!

Här är förresten några bilder sedan i fredags då jag, Marie och Ida-Lisa drack vin hemma hos Marie. Vi var himla fnissiga, och sen så fick Marie och Ida-Lisa för sig att dom skulle chatrouletta lite, och jag blev ju lite blyg och gömde mig först men sen så dök det upp en kille från Ryssland och då tyckte vi ju att det var en bra idé att börja skriva med honom och så, så där satt vi alla tre och fnissade medan jag stapplande skrev fram random meningar på ryska. Han blev ju iallafall glad över att vi skrev på rysk så det var ju bra! Och när vi chattat klart så gick vi till Pitchers och träffade Maries pojkvän. Jag blev tagen för att vara någon annan en kort sekund vilket resulterade i ett ganska hårt "hej"-slag på axeln innan personen i fråga upptäckte att jag inte var den han trodde jag var, och jag hann även ge ut ett helt random nummer till en random kille. Intressant!




Men att inget är för evigt är väl underförstått?

Tillbringar kvällen i sängen tillsmamans med mango, cola light och music. En bra dagen-efter-syssla!


Jag har lovat och glömt, förlåtit fördömt, försent för att ångra men tid nog att tänka om och leva med det.






Nu drar jag på party med Ida-Lisa och Marie! ♥

You start a fire and it smells like chemicals.

Har suttit i skolan hela dagen idag tillsammans med Ida-Lisa och Marie och försökt skriva lite på min hemtenta. Har lyckats knåpa ihop tre sidor med random flum om sjuksköterskan och ledarskap så nu behöver jag bara referera lite och sen är den förhoppningsvis klar!


Imorgon var det tänkt att vi skulle ha reunion-party, men det visade sig att det bara var jag, Ida-Lisa och Marie som kunde haha. Vi ska dock ha party iallafall, såklart, så nu sitter jag och kluar på vad jag ska ha på mig. Lär väl panika som vanligt och typ slänga ut hela garderoben på golvet innan jag hittat nått!

09:52

Har jag förresten visat mina nya urtjusiga pyjamasbyxor som jag fick av mami i julklapp?


Jag har väl aldrig kommit närmare än så här?

Känner att jag liksom glömt bort det här med hur man egentligen bloggar? Eller finns det ens regler för hur man ska göra? Är det egentligen inte bara att skriva lite, typ skriva sånt man känner och inte känner och gör och inte gör och sådär? Jag har iallafall inte börjat med hemtentan än, och så täntke jag göra det nu ikväll men så började jag kolla på "Juno" som jag köpte idag på maxi och när den var slut så vaknade Ansgi= han vill leka och blir skitsur om jag inte gör det, så nu ska jag leka med honom. Men har ju hela natten på mig och plugga om jag nu känner för det. Börjar ju faktskt inte skolan förens 13:15 imon såatte! Har även tänkt att äta upp andra halvan på min grapefrukt, men det blir alltis så kladdigt när jag äter dom eftersom jag inte har en grapefruktsked som man tydligen ska ha när man äter dom? Så vet helt enkelt inte om jag orkar kladda nu, tror jag väntar med det tills imorgon. Nu vet ni det!

Helgen i bilder.












@ Västerås.

Nu är jag tillbaka i Västerås, och håller på att packa upp alla tusen väskor som jag hade med mig hem. Lyckades faktiskt få plats med allt (inklusive cykelkorgen!) så jag är nöjd. Har gjort ett litet schema för kvällen som ungefär är såhär:
  • Packa upp och städa iordning
  • Handla mat
  • Laga mat
  • Skriva hemtenta

Klockan är ju trots allt bara tio över fyra. Undra om der blir mörkare senare hemma i Hovmantorp, för kommer inte ihåg att det var såhär mörk vid fyra hemma? Nåväl, får fortsätta och packa upp nu och sådära och om jag hinner senare ikväll så tänkte jag visa er lite random bilder sedan i helgen!


And when I realize that nothing with me is honestly.

Håller på att packa för fullt och förstår inte riktigt hur jag ska få med mig alla saker hem. Hade ju onekligen fruktansvärt mycket saker med mig när jag reste från Västerås, och jag har ännu mer saker med mig när jag åker tillbaka (julklappar och shopping you know) så det ska bli himla intressant att se hur jag löser detta. Åker iallafall tillbaka till Västerås imon på morgonen. Känner lite såhär inför det; vill ju stanna hemma hos mami & Anna och mysa med dom och det är faktiskt ganska skönt att vara hemma, men å andra sidan så saknar jag mina Västeråsvänner så himla mycket och det ska bli så roligt att få träffa dom igen! Det var ju faktiskt typ tre veckor sedan vi sågs sist. Får passa på att njuta av att umgås med dom så mycket som möjligt tills vår nästa kurs börjar om två veckor; vi kommer nämligen gå 8/9:15-16 nästan varenda dag i fyra och en halv veckas tid. Kommer antagligen att avlida och lite sådär men det är en rolig kurs (och äntligen så slipper vi det vårdvetenskapliga flummet) så förhoppningsvis så väger det upp lite!

I wanna do something fucking special and extraordinary!






Pop och jag



When we stop breathing for each other, we´re drained of our will.


Sitter och äter frullis nu tillsammans med mami och Anna. Snart ska Anna och jag åka in till maxi och handla, I love att handla på maxi, så himla roligt. Och när man ändå är på maxi så kan man ju liksom passa på att gå i alla andra roliga affärer runt omkring (det är ju liksom värsta shoppingcentret där uppe nu tydligen)!

Förövrigt så saknar jag mina fina vänner i Västerås. Men nu är det inte ens en vecka kvar tills vi ses, och nästa fredag (fredagen den 13e!!!) så ska vi ha reunionfest. Kommer bli storslaget alltså! Och detta att jag om endast någon vecka börjar mitt tredje och sista år på sjuksköterskeutbildningen. Känns helt fucking galet! Jag menar liksom, om ett år (om vi fortfarande lever då.. (ja jag tror typ på att jorden kommer gå under, så kommer gå runt och ha dödsångest hela detta året)) ska skaffa jobb och jobba på ett riktigt sjukhus och ta hand om mina egna patienter utan en handledare och blanda mediciner och ta blodprover och blododla och ronda ensam och fatta allt läkaren säger och omg liksom!!!! Helt galet, det är det enda jag kan säga!

Inhandlat.

Idag var Anna och jag i Växjö och shoppade lite, så jag skulle väl mest bara visa vad jag inhandlat (mest för att jag tycker det är intressant och se vad andra männsikor har köpt), genom ett fult "kollage"!

1. Lite smingrejer, en läppenna från Isadora, läppstift (vampire red) från Viva la diva och ett puder ifrån Maybelline
2. Två rosetter från glitter som det var 75% rea på= fick dom skitbilligt!
3. En helt vanlig svart bomullsklänning från H&M
4. 1,5 meter spets, som jag har tänkt att sy fast på klänningen från H&M
5. HELLO KITTY HÖRLURAR! Har dock inte köpt dom, utan bytte en julklapp och köpte dessa istället!
6. En svart skjorta från Emmaus
7. Asbilliga knästrumpor från H&M
8. Typ den coolaste laptop-väskan ifrån Tiger

Nyår.

Jag firade nyår i Åryd tillsammans med Pop och hennes vän Sofie! När jag kom blev jag bjuden på bål som smakade lite banan, och sen åt vi ost&kex och spelade monopol. Sen lagade vi mat och jag blev satt vid spisen att steka köttet, trotts att det var Pop som hade stekoutfiten på. Pop's katt Chelsea var också med och firade, dock var hon inte lika pepp som oss andra, men hon var fin iallafall. Sedan åt vi trerättersmiddag och hade djupa diskussioner om allt möjligt, jag menar det var ju trots allt en sjuksköterska, en behandlingspedagog och en beteendevetare som satt kring ett och samma bord, så diskussionerna kunde ju inte ha blivit mycket djupare! Vid tolvslaget sprang vi ut och blåste i våra partyblåsor och dansade och lyssnade på musik och sjöng och drack asti och hade det himla trevligt. Sen gick vi in och fortsatte dansa, och när klockan var runt halv tre så slängde vi oss i soffan och kollade på "Mia&Klara" innan allihopa somnade!
Och lite såhär såg nyåret ut i bilder. Filmen längst ner är sjukt störig egentligen, vi hoppar bara omkring och blåser sjukt mycket i våra partyblåsor och sjunger falskt till the ark, men det är ju lite fint också för vi hade det himla trevligt!










Och där faller ännu ett år, sönder till små minnen.

Hej kära blogg!
Det har blivit ett nytt åt, men jag kommer varken göra en årssammanfattning, en årslista eller ha något nyårslöfte. Känner att det är ingen big deal att det blivit ett nytt år, och jag vet inte om det förra året är så roligt att sammanfatta så det får vara, liksom.

Nu sitter jag och kollar på OC med Anna, och funderar på att så smått börja med min hemtenta. Bara för att liksom. Och så sitter jag och festivalfunderar en massa! Ska ju på SiESTA med Ida-Lisa och Marie, men vill också gå på antingen Emmaboda eller Storsjöyran. Problemet är att dom är samtidigt så vet ju inte alls vilken jag ska välja, så jag har en tvåpunktslista med nack-/fördelar:
1. Just nu har Storsjöyran bättre musik än Emmaboda (eller mer musik i min smak) och bra musik är ju bra!
2. Det kommer bara att ta tjugo minuter för mig att åka till Emmaboda, men tretton timmar att åka till Storsjöyran, och dte är ju ganska mycket längre!

Först och främst måste jag ha nån att gå med, för vill ju inte åka på festival helt ensam. Pop kanske kan följa med till Emmaboda om jag bestämmer mig för att åka dit, men har inte kollat upp om nån kan tänka sig att följa med til Storsjöyran än. Och just nu så är ju varken Emmaboda eller Storsjöyran särskilt dyra, så ja, får se hur jag gör!

Imorgon ska jag och Anna iallafll åka in till stan och shoppa för pengar som jag inte har, är pepp!

RSS 2.0