First day in school

Första dagen i skolan avklarad. Inte för att det var särskilt "skolig", fick bara en jädrans massa info så att jag blev helt snurrig i huvudet. Annars ahar det gått bra, börjar imorgon 9:15 såatte!

Har tänkt att börja göra lite fler vloggins (videobloggningar), såatte, hoppas ni uppskattar det!


Kommentarer
Postat av: Marcus

Hoppas att ni ska ha namn-mösse-schalen hela första terminen, haha ^^

2010-01-18 @ 21:28:59
Postat av: Marcus

Nu ska du få ett par bra tips på att jaga skolböcker!



Skolbiblioteket. Kolla där i första hand.



Stadsbiblioteket. Kolla där i andra hand. Sedan kan de kanske ta hem från filialer (mindre bibliotek i andra byar/städer) i annat fall.



Referensexemplar. De finns på skolbiblioteket och kaninte lånas hem. Det ska nämligen alltid finnas minst ett exemplar att läsa på plats för den som önskar.



Sedan finns det en del andra sätt. Man kan gå ihop 2-3 stycken och köpa en dyrare bok, sedan kan man sälja den efter kursen / terminen. Då drar man in lite pengar dessutom.



Kolla anslagstavlor och liknande i byggnader, vid expeditionen och vid högskolebiblioteket. Där brukar elever sälja sina böcker, så då kan man fynda ganska billigt. (sedan sälja vidare själv efteråt, om man vill).

2010-01-18 @ 21:35:45
Postat av: Cheapo

Marcus: Tack för tipsen! Jag köpte dock alla böcker ikväll, var inte sådär jättedyrt som jag hade trott (naturligtvis var det dyrt men inte så mycket som jag trott), 8 böcker för 1600:-, och några av dom ska vi även ha i andra kurser så det känns bra. När jag har kommit in i skolan lite mer ska jag kolla efter begagnade böcker men när jag satt och tänkte på det ikväll så kände jag att just nu bara vill ha böcker för att komma igång :) Så jag beställde dom ;D

2010-01-18 @ 21:40:41
URL: http://cheaapo.blogg.se/
Postat av: Marcus

Woho! :D



Ett annat tips är också att aldrig köpa böcker då ni får litteraturlistan hemskickad (eller hur det nu fungerar). Vänta istället tills ni haft första lektionen / föreläsningen, för ofta hade läraren gjort lite ändringar på listan. Typ strukit någon bok, kopierat upp ett kapitel från en annan och lagt till någon ny. Fast det mesta brukar dock stämma, men inget kul att köpa böcker som läraren plockat bort.



Så, för att summera, gå alltid på första föreläsningen i en ny kurs innan du köper böcker ^^

2010-01-19 @ 10:50:08

★Lämna ditt avtryck här:

Du heter:
Stammis?

Mailadress: (only for me)

URL/Din bloggadress:

★ Gör ditt avtryck:

Trackback
RSS 2.0